VRER-Ponitähti

Riesa


UUDET SIVUT!!Kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan


Perustiedot


NimiRiesa RekisterinumeroVH14-017-0672
Syntymäaika, ikä05.02.2014, 18v* Rotu, sukupuoliShetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeusVaalenpunarautias, 101cm PainotusRavit
KasvattajaAarne Mäkelä, Suomi.
Tuoja: Rea (VRL-10658)

OmistajaSpookiness (VRL-03285),
Radical Trotters
Ennätys, VS 2.20,3aly, 6 203v€ Statistiikka 124 14-6-10(-15) (voitto%= 11%, sij%= 24%)
MeriititVRER-Ponitähti (450p)
Shavann N'Joy -muistoajo 2018
* Täytti 4v 05.08.14, oma ikääntyminen

Luonnekuvaus


Yleisesti Riesa ei ole kovinkaan nimensä veroinen, vaikkakin ylimääräiset ruuat pitää olla visusti lukittuna ponin ulottumattomissa. Riesa on vähän kiukkupyllyinen, muttei oikeastaan harrasta luimimista kummempaa huonoa käytöstä. Jos ihan älyttömästi tammaa kiukuttaa, niin saattaa näykkäistä, mutta nekin kerrat on hyvin harvassa. Riesan perus ilme on korvat lähes luimussa möllöttäminen ja itsekseen tuumailu. Ainut asia mikä saa Riesan korvat hörölle on ruoka, ruuan perässä Riesa seisoo vaikka päällänsä! Riesa ei ole kovinkaan seurallinen, eikä kaipaa ylimääräistä huomiota tai rapsuttelua. Viihtyy varsin hyvin yksikseen omassa ylhäisessä seurassaan. Riesan asenne elämään ja tekemiseen on vähän laiskahko, se tekee vaaditut asiat ihan mukisematta, mutta tekemisestä puuttuu draivi ihan kokonaan. Riesa on kyllä ihan älyttömän kiltti ja luotettava, ns. pomminvarma. Riesa ei juuri koskaan säiky yhtään mitään, eikä uudet, vieraat asiatkaan saa sitä muuttamaan perusmöllötys ilmettään.

Hoitaessa Riesa on hyvin kiltti pikku poni. Se seisoa tönöttää paikallaan, tehtin sille mitä hyvänsä. Tätä ponia uskaltaa päästää hoitamaan pienempiäkin heppatyttöjä, sillä poni ei taatusti ota askeltakaan koko hoitotoimenpiteen aikana. Riesa antaa hyvin kauniisti puhdistaa kaviotkin. Riesaa voi huoletta hoitaa vapaana vaikkapa käytävällä, sillä se seisoo hyvinkin rauhassa paikoillaan, joskin heinäkasat kannattaa laittaa piiloon.

Ajaessa Riesa on perusluonnettaan hiukan reippaampi. Ei se mikään kuumuva hyppykeppi ole, mutta sellainen iloinen, pirtsakka ja reipas. Ja erittäin miellyttävä ja mukava ajaa. Riesan kanssa harvemmin tulee ajaessa mitään kommervenkkejä vastaan, se on hyvin tasaisen varma, eikä keksi keljuuksia kesken ajon. Ei potki tai hypi pystyyn, ryöstä tai paina ohjille. Ei myöskään säiky mitään maastossa, eikä radalla. Ainoa asia, mikä pikkuponin voi ajaessa saada tolaltaan on naamalle lentävä hiekka tai vesi, mutta silloinkaan ei tapahdu juuri sen kummempaa, kuin että poni heittää laukalle. Jos Riesa hyppää laukalle, on se yleensä hyvin helppo saada alas.

Ratsastaessa Riesa on hiukan laiskahko. Sen kyllä saa liikkumaan, mutta ratsastajalta vaaditaan suurta määrätietoisuutta ja hyviä pohjelihaksia. Ratsastaessakin Riesa on pomminvarma, se ei taatusti pukittele tai ryöstä. Hyvin monesti Riesa on saanut toimittaa tapahtumissa talutusratsastuksen ponin virkaa. Valjakko- ja yleisponi taustastaan johtuen Riesa osaa joitain helppoja kouluratsastuksen juttuja, kuten laukan, pohkeenväistön käynnissä ja ravissa sekä huhut kertoo, että joku olisi sillä onnistunut tekemään laukanvaihdonkin, mutta tämän uskon sitten kun sen itse olen todistamassa.


Sukuselvitys


i. Petuskin Jigger
valjakkoponi
prt 103cm
EVM
ii. Hovikumpi Kaarlos
valjakkoponi
vrt 102cm
EVM
iii. Justus v.d Grosenhroots
esteponi
m 100cm
EVM
iie. Helle v.d Jhutterb
yleispomi
rt 98cm
EVM
ie. Heivain Helinä
yleisponi
rt 100cm
EVM
iei. Marsalkka Kalle
valjakkoponi
trn 100cm
EVM
iee. Grattis Damm
yleisponi
trt 95cm
EVM
e. Kantahillan Maatuska
yleisponi
rn 102cm
EVM
ei. Kyntövallan Roope
2.46,3ly vs. 1 080v€
rnpäist 106cm
EVM
eii. Sigmund fran Dolesmond
valjakkoponi
mpäist 108cm
EVM
eie. Kyntövallan Riimuska
yleisponi
rn 99cm
EVM
ee. Kantahillan Liirumlaa
yleisponi
prn 100cm
EVM
eei. Tinamiesvalta
yleisponi
mrn 92cm
EVM
eee. Gimma-Liinuska
yleisponi
rnkm 97cm
EVM

Riesan suku on pääpainotteisesti valjakko- ja yleissuku, mutta yksi raviponikin on seuraan eksynyt.
i. Petuskin Jigger on suomalaiskasvatteja; punaraudikon värinen ja 103 cm korkea ori, jolla on komea liinaharja ja otsassa tähti. Jigger on luustooltaan kohtuullisen vankka, melko lyhyt- ja paksukaulainen ori selkeällä sukupuolileimalla. Jigger on kerran käynyt näyttelyissä, mutta jäi sillä kertaa ilman palkintoa. Sen sijaan orin lahjat ovat muualla, nimittäin valjakkoajossa. Ori kilpailee omistajansa kanssa noviisitasolla yksilöluokissa ja on ansainnut useita sijoituksia. Omistajansa mukaan Jigger on yhteistyöhaluinen, rauhallinen ja mitään pelkäämätön ori, jonka vahvuutena ovat kokoisekseen isohkot ja hyvät liikkeet. Myös kotioloissa raudikon käytös on moitteetonta ja se toimiikin omistajansa siskonpojan ratsuna. Jälkeläisiä Jiggerillä on 11 kappaletta.

e. Kantahillan Maatuska on ruunikko tamma, jonka omistaa pienikokoiseksi jäänyt aikuinen nainen. Maatuska on sekä ulkoisesti että luonteensa puolesta tyypillinen shetlanninponi. Omistajansa mukaan se osaa olla hyvinkin jääräpäinen, mutta toisaalta fiksu ja oppivainen. Omistaja itse on ainakaan kilpaillut Maatuskalla koulua C-luokissa, nykyään sillä käy vuokraaja, joka treenaa ponilla esteitä. Omistajansa yllätykseksi hieman paksusta ja lyhytjalkaisesta tammasta on paljastunut ihan pätevä esteponi, joka hyppää mielellään. Vuokraaja on osallistunut ponilla pariin kilpailuihinkin, toisissa kilpailuissaan tuloksena neljäs sija. Omistaja on teettänyt Maatuskalla myös yhden varsan, mutta homman rankkuuden takia ei kuulemma varmaan aio enää toista kertaa ponia astuttaa.

ii. Hovikumpi Kaarlos on vaaleanrautias valjakkoponi, joka viettää tätä nykyä ruunan elämää. Se ruunattiin 6-vuotiaana, mutta ehti sitä ennen olla yhden kesän ajan jalostuskäytössä ja astuen kymmenkunta tammaa. Lyhyen siitosuran jälkeen Kaarlos siirtyi viettämään leppoisaa ruunapojan elämää tarhaillen laumassa ja samalla valloittamaan valjakkokenttiä. Kaarlos ruunattiin, koska siitä haluttiin toimiva poni parivaljakkoon ja nykyään se kilpaileekin pääasiassa pariluokissa. Ruunaamisen myötä Kaarloksen luonne on tasoittunut entisestään, mutta edelleen se kuulemma keväisin saattaa hieman hirnahdella tammoille. Sen jälkeläisissä on muuten yksi kakkospalkittu kantakirjaori.

ie. Heivain Helinä jäi emänsä ainoaksi varsaksi ja sai pysyä emänsä luona kasvattajallaan. Nätti, metrin korkuinen raudikkotamma osoittautui emäänsä parempiluonteiseksi, vaikka siinä toki oli paljon samaa tammamaisuutta kuin emässään. Helinä kuitenkin toimi varsin hyvin niin ratsastaessa kuin ajaessa ja nuorena se sijoittui varsanäyttelyissä muutamia kertoja. Nykyään omistaja ei enää ole ehtinyt näyttelytouhuihin keskittyä, mutta hän on harkinnut Helinän kantakirjaamista. Lisäksi Helinäkin on jo saanut yhden oman varsan.

ei. Kyntövallan Roope asui kasvattajallaan kolmivuotiaaksi saakka ja myytiin sen jälkeen pojalle, joka teki orista raviponin. Roope osoittautui paitsi nopeaksi ja hyväksi ravaajaksi, myös varsin kilpailuviettiseksi tyypiksi. Kotioloissa se ihan erilainen, kuulemma varsin leppoisa ja sympaattinen poni, mutta radalla siitä löytyy vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ulkomuodoltaan Roope on komea ja hyvin maskuliininen ori ja se on kantakirjattu II-palkinnolla. Roopella on kolmisenkymmentä jälkeläistä, joista melkein puolet on raviponeja ja puolet ratsuja. Tämä ruunikonpäistärikkö, 106cm korkea ori ei ollut raviponina kovinkaan kummoinen. Se ei juossut tajunnanräjäyttäviä aikoja, mutta se pärjäsi omissa sarjoissaan varsin mukavasti. Ennätys ponilla on 2.46,3ly ja voittosummaa kertynyt hiukan päälle 1 000v€.

ee. Kantahillan Liirumlaa on punaruunikko tamma, joka jäi kasvattajalleen kotiin, kun hän ei kuulemma kehdannut myydä sitä - varsa kun ei ollut se kaikista kaunein ja lupaavin yksilö. Kasvuiässä Lilli oli omistajansa sanoin suoranainen rumilus, mutta vuosien kuluessa tamman piirteet tasoittuivat ja siitä tuli varsin nätti. Omistaja päätti kokeilla teettää Lillillä varsan, ja kun varsa osoittautui ihan kelvoksi ja Lillikin hyväksi emäksi, teetti hän tammalla vielä pari varsaa lisää. Lillillä on siis yhteensä kolme jälkeläistä, joista yksi jäi kasvattajalleen ja on nyt jo saanut yhden oman varsan.

iii. Justus v.d Grosenhroots on 2-vuotiaana Hollannista Suomeen tuotu, metrin korkuinen musta esteponi, joka hyppäsi aikanaan peräti 70 cm:n ratoja. Kilpailuissa sillä kyllä hypättiin pääasiassa 50-60 cm:n luokkia. Sitä ratsasti omistajansa, nuori poika, joka kasvoi sille muutamassa vuodessa liian isoksi. Justus myytiin sitten siitoskäyttöön eräälle pienelle tilalle, jossa se sai omia ainoana orina koko kuusipäisen tammahaaremin. Jälkeläisiä Justukselle on kertynyt viisitoista kappaletta. Vaikka Justus itse oli aika temperamenttinen ori, sen jälkeläiset ovat olleet lähes järjestään isäänsä rauhallisempia.

iie. Helle v.d. Jhutterb syntyi Alankomaissa, mutta tuotiin sieltä aikanaan Suomeen. Helle ehti elämässään monenmoista, nuorena se ansaitsi muutamia ruusukkeita näyttelyponina, sittemmin se työskenteli parin vuoden ajan ratsastuskoulussa tuntiponina, kunnes se ostettiin yksityiseksi harrasteponiksi eräälle tomeralle pikkutytölle. Tyttö kilpaili tamman kanssa pikkuluokissa sekä koulua että esteitä. Hyväluonteinen, mutta shetlanninponien tapaan hieman omapäinen Helle oli mainio opettaja nuorelle omistajalleen, eikä sitä raaskittu myydä tytön siirtyessä isompiin. Helle sai viettää loppuelämänsä omistajallaan, saaden siinä sivussa myös kaksi jälkeläistä.

iei. Marsalkka Kalle oli komea, tummanruunikko ori, joka tunnettiin luonteeltaan hieman haasteellisena tapauksena. Tästä huolimatta orin kyvyt valjakkokentillä pistettiin merkille, ja menestyksen myötä sille alkoi tulla kysyntää jalostukseenkin. Kallella oli kieltämättä kokoisekseen varsin hienot, näyttävät liikkeet - erityisesti ravi. Kalle on vaikuttanut periyttäneen myös jälkeläisilleen hyviä liikkeitä ja komeaa, ryhdikästä olemustaan. Jälkeläisiä ori jätti 22 kappaletta.

iee. Grattis Damm asui kahden puoliveriratsun kaverina ja oli kuulemma lauman pomo. Topakka pikkutamma oli luonteeltaan hyvin temperamenttinen, vähän ärhäkkäkin. Ratsastaessa se harrasti pukittelua ja ajaminen sillä lopetettiin kokonaan kys. taipumuksen vuoksi, sen onnistuessa joskus hajottamaan potkuremminsä. Ulkoisesti "Daami" sen sijaan oli kaunis ja palkittiin kerran ykköspalkinnolla rotunäyttelyissä. Omistaja päätti teettää Daamilla yhden varsan ihan omaksi ilokseen. Myöhemmin omistaja yritti kyllä astuttaa Daamin uudelleenkin, mutta se jäi tyhjäksi.

eii. Sigmund fran Dolesmond on sentin verran ylikorkea poni, väriltään kaunis mustanpäistärikkö. Sigmund teki uransa valjakkoajon puolella, sijoittuen useita kertoja yksilöluokissa. Sigmundista oli aikanaan kaavailtu siitosoria, mutta se ei lopulta saanut kuin kuusi jälkeläistä ja niistä kaksi oli isänsä tavoin ylikorkeita - loputkin varsin isokokoisia. Juuri tämän asian vuoksi Sigmund päätettiin sitten ruunata, jonka ansiosta siitä sitten tuli valjakkoponi. Ulkoisista ominaisuuksista piittaamatta, Sigmundin jälkeläiset ovat kyllä olleet varsin hyväluonteisia ja myös hyväliikkeisiä.

eie. Kyntövallan Riimuska asui koko elämänsä kasvattajansa luona. Tammalla ajettiin ja ratsastettiin, lisäksi sitä käytettiin jonkin verran näyttelyissä. Nuorempana Riimuska myös hyväksyttiin kantakirjaan III-palkinnolla. Kantakirjauslausunnossa oli maininta kauniista päästä ja sopusuhtaisesta vaikutelmasta, mutta hieman lyhyistä etusääristä ja olemattomasta sä'ästä. Riimuska astutettiin kahteen kertaan, tuloksena kaksi orivarsaa Kyntövallan Roope ja Kyntövallan Rapsu.

eei. Tinamiesvalta oli lähes mustan sävyinen ruunikko ori, joka oli tarkoitus ruunata. Poni osoittautui kuitenkin sen verran lupaavaksi vieden jo 2-vuotiaana näyttelyissä luokkavoiton, että omistaja päättikin pitää sen orina ja katsoa, mitä tulee. Timpaksi kutsutusta poniorista kasvoi varsinainen komistus, joka valloitti näyttelytuomareita ja haali kaapit täyteen ruusukkeita. Luonteeltaan Timppa oli aikamoinen metkuilija, mutta myös hyvin ihmisystävällinen. Lopulta Timpasta ei noussut mitään tunnettua jalostusoria, mutta kylällään siitä tuli suosittu ja se pääsikin astumaan kylän tammoja. Jälkeläisiä sille kertyi vajaa parikymmentä.

eee. Gimma-Liinuska oli 97-senttinen kimo tamma, joka päätyi Kantahillan pikkutilalle siitoskäyttöön. Liinu oli ulkomuodollisesti varsin tavanomainen, mutta luonteeltaan täyttä kultaa. Kylän lapset saivat ratsastella sillä itsekseen ilman valvontaa ja lainasipa omistajansa sitä parina kesänä myös läheiselle ratsastuskoululle leirikäyttöön. Ratsastuskoululta tarjouduttiin jopa ostamaan tamma, mutta omistaja ei myynyt sitä. Sen sijaan Liinu sai neljä varsaa ja osoittautui mahtavaksi, huolehtivaiseksi emäksi varsoilleen.
Sukuselvityksen © Cynoria

Jälkeläiset


Syntymäpäivä Varsa Isä Omistaja Menestys
04.10.2015 o. Smooth Criminal RC Snöfall Radical Trotters 2.18,3aly, 5 628v€, KTK-III, A-Poniprinssi 2016 2.
19.12.2015 t. VIR MVA Ch Radical Redberry King Farling Radical Trotters 2.19,3aly, 5 854v€, KTK-II, vSE, Poniderby-A '16 4.
14.02.2016 t. Radical Roulette Hades Tiggare Hoplem Ponies 2.30,2ly, 1 101v€
27.12.2018 o. Radical Fallout From Dusk Till Dawn Guest Trotters tietoa

Kilpailukalenteri


Meriitit::
VRER-Ponitähti (450p)

Challenger Division 10/17 karsintalähdön neljäs Narrilaivassa 10.10.2017
Master Division 03/18 -karsintalähdön neljäs Duán Stablessa 20.03.2018
Shavann N'Joy -muistoajo 2018 voittaja Narrilaivassa 15.11.2018


Ennätykset::
1600m: 2.26,2ly | 2.20,3aly | 2.42,4mly | 2.39,3maly

Voittosumma:: 6 203v€
Statistiikka:: 124 14-6-10(-15)
VRKK-pisteet:: 0p
Muut voitetut palkinnot::
-
6-vuotiskausi
15.05.2015 - Loster - VILLIT (Tas 1600m) - 5/14, 2.57,3ly, 80v€
20.05.2015 - Snilli Trotters - VRER (Tas 1100m) - HLL
30.05.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1100m) - 3/9, 2.54,4aly, 50v€
01.06.2015 - Pompejin Ravirata - VRER (Tas 1100m. 2.50-2.59,9 -aik. a-ponit) - 4/7, 2.59,4lyx, 10v€
02.06.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1100m. enn yli 2.40,0) - 4/8 3.05,4aly 20v€
02.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Tas 1100m. a-ponit enn. 2.40,1-2.50,0) - HLL
04.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m) - 9/12, 2.58,5alyxx
08.06.2015 - Rattonen - VILLIT (Ryh 1100m) - 11/11, 2.45,6aly
08.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Tas 1100m. a-ponit enn. 2.40,1-2.50,0) - 10/13, 2.55,2ly
09.06.2015 - Foxhillin Kartano - VILLIT (Ryh 1100m) - 2/8, 2.45,4alyx, 126v€
11.06.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 1600m) - 8/10, 2.54,3aly
12.06.2015 - Duán Stable - VRER (Ryh 1600m) - 1/11, 2.56,4ly, 250v€
15.06.2015 - Kerystonin kartano - VILLIT (Ryh 1100m. enn. yli 2.40,0) - 7/11, 2.59,2aly
15.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Tas 1100m. a-ponit enn. 2.40,1-2.50,0) - 5/13, 2.50,5ly, 15v€
17.06.2015 - Rattonen - VILLIT (Tas 1100m. A-ponit avoin) - HLL
22.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m. A-ponit) - 1/7 2.47,2aly, 250v€
22.06.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1600m a-ponit. enn. yli 2.40,0 ) - 3/8, 2.54,0aly, 40v€
22.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Tas 1100m. a-ponit enn. 2.40,1-2.50,0) - HML
23.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m. A-ponit) - 3/9, 2.51,2ly, 70v€
24.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m. A-ponit) - 6/14, 2.49,3ly, 10v€
29.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Tas 1100m. a-ponit enn. 2.40,1-2.50,0) - 4/13, 2.48,4ly, 30v€
30.06.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1600m a-ponit. enn. yli 2.40,0) - 10/11, 3.05,9aly

Yhteenveto:: Statistiikka: 22 2-1-3(-3), Ennätykset:2.45,4aly, 2.48,4ly Voittosumma: 951v€
7-vuotiskausi
02.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Tas 1100m) - 14/15, 2.50,3ly
08.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Tas 1100m) - 6/15, 2.45,1ly
13.07.2015 - Duán Stable - VILLIT (Tas 1600m) - 1/13, 2.40,3alyx, 250v€
15.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Tas 1100m) - 4/15, 2.45,2ly, 30v€
22.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Tas 1100m) - 12/15, 2.52,4ly
29.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Tas 1100m) - 6/15, 2.48,5lyx
30.07.2015 - Pompeji - VRER (Tas 1100m) - 4/6, 2.48,2lyx, 70v€
02.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 4/10 2.47,1aly, 50v€
02.08.2015 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1100m) - 6/9, 2.45,2ly
05.08.2015 - Ravitalli Rattonen - VILLIT (Tas 1100m) - 3/14, 2.41,2ly, 100v€
06.08.2015 - Duán Stable - VILLIT (Tas 1600m) - 5/10, 2.41,5lyxx, 20v€
08.08.2015 - Ravitalli Rattonen - VILLIT (Tas 1100m) - K
08.08.2015 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1100m) - 7/9, 2.45,2ly
12.08.2015 - Duán Stable - VRER (Ryh 1600m) - HML
13.08.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1100m) - 5/7, 2.38,5aly
15.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1100m) - 4/12, 2.43,4aly, 40v€
15.08.2015 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1100m) - 6/9, 2.44,3lyx
17.08.2015 - Duán Stable - VILLIT (Tas 1600m) - 1/10, 2.45,2ly, 250v€
20.08.2015 - Skyforge - VRER (Tas 1100m) - 1/12, 2.35,2ly, 150v€
22.08.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1100m) - 1/7, 2.34,2aly, 150v€
22.08.2015 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1100m) - 3/9, 2.43,3ly, 60v€
24.08.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1100m) - 5/12, 2.38,3aly, 22v€
27.08.2015 - Loimulehto - VILLIT (Tas 1600m) - 3/16 2.30,4ly (liikaa parannusta), 100v€
27.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 3/12 2.34,3aly, 80v€
28.08.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1100m) - 9/11, 2.35,1aly
28.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 9/12, 2.34,3aly
29.08.2015 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1100m) - 7/9, 2.44,3ly

Yhteenveto:: Statistiikka: 27 4-0-4(-4), Ennätykset: 2.34,2aly & 2.35,2ly Voittosumma: 1 372v€

8-vuotiskausi
02.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 1609m) - 14/16, 2.36,5ly
02.09.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1100m. Monté.) - 11/12, 2.44,3maly
03.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 1609m) - 7/16, 2.37,1ly
04.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 1609m) - 9/16, 2.35,5ly
05.09.2015 - Duán Stable - VRER (Tas 1600m) - 11/14, 2.38,1ly
07.09.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1100m) - 4/9, 2.57,5lyx, 50v€
07.09.2015 - Duán Stable - VRER (Ryh 1600m) - 7/10, 2.34,2aly
08.09.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 2100m) - 8/9, 3.04,4ly
08.09.2015 - Savitaival - VRER (Ryh 1609m. Monté) - 1/8 2.50,2malyx, 150v€
11.09.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1100m) - 7/9, 2.48,0maly
15.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 2/8, 2.34,4alyxx, 70v€
16.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 1/9, 2.44,2maly, 300v€
17.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 4/6, 2.35,4aly, 30v€
18.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 1/9, 2.44,4maly, 300v€
19.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 1/6, 2.33,1aly, 140v€
20.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 2/9, 2.43,5maly, 150v€
21.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 6/6, 2.35,5aly
22.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 1/9, 2.43,2maly, 300v€
24.09.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1100m) - 9/12, 2.35,3aly
26.09.2015 - Pompeji - VRER (Tas 1100m) - 4/5, 2.39,3lyxx, 70v€
29.09.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1100m) - HLL

Yhteenveto:: Statistiikka: 21 5-2-0(-3), Ennätykset: 2.33,1aly, 2.35,5ly, 2.43,2maly Voittosumma: 1 560v€

9-vuotiskausi
05.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1100m) - 5/12, 2.32,6aly, 10v€
06.10.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1100m) - 3/7, 2.29,9aly, 100v€
07.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1100m) - 7/12, 2.32,6aly
07.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1100m) - 1/6, 2.32,5ly, 200v€
08.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1100m) - 16/16, 2.40,6lyx
09.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1100m) - 6/14, 2.32,6lyx, 20v€
09.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 1100m. Mini Talent.) - 13/14, 2.43,8ly
09.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1100m) - 11/12, 2.34,3aly
10.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1100m) - 6/16, 2.43,5lyxx, 20v€
11.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1100m) - 5/12, 2.32,3aly, 10v€
12.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1600m) - 6/10, 2.34,2ly
16.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1600m) - 4/10, 2.32,4ly, 100v€
17.10.2015 - Duán Stable - VILLIT (Tas 1600m) - 7/10, 2.33,4ly
19.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1100m) - 8/12, 2.35,3aly
20.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1600m) - 3/10, 2.33,1ly, 200v€
24.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1600m) - 8/8, 2.39,2lyx
25.10.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1100m) - 3/11, 2.29,1ly, 30v€
27.10.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1100m) - 6/12, 2.33,2alyxx, 10v€
28.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1600m) - 7/10, 2.37,2ly
28.10.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1100m) - 8/11, 2.30,7alyx

Yhteenveto:: Statistiikka: 20 1-0-3(-1), Ennätykset: 2.29,1ly. 2.29,9aly Voittosumma: 700v€

10-vuotiskausi
08.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1600m.) - 9/12, 2.30,5aly
14.11.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1100m) - 1/5, 2.49,2ly, 120v€
15.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1100m) - HLL
22.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1100m) - 9/11, 2.27,4ly
23.11.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Tas 1100m) - 4/16, 2.30,5ly, 150v€
24.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1100m) - 8/10, 2.29,9aly
27.11.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1600m. Monté) - 9/12, 2.39,3maly
30.11.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Tas 1100m) - 12/16, 2.35,2ly
02.12.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1100m) - 9/12, 2.30,3alyx
06.12.2015 - Aken Ravitalli - VRER (Tas 1100m, monté. A-ponien montémestaruus!) - 9/13, 2.43,4mlyxx
08.12.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1100m) - 9/10, 2.33,2aly
11.12.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1600m) - HLL
13.12.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1100m) - 2/12, 2.27,1ly, 140v€
18.12.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Tas 1100m. Aken ravitallin Synttäriajo 2015) - 6/14, 2.30,4lyx, 100v€
19.12.2015 - Salta - VRER (Tas 1100m) - HLL
20.12.2015 - Narrilaiva - VRER (Tas 1100m) - 10/14, 2.34,5lyx
23.12.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1100m) - 7/11, 2.26,9ly
27.12.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1100m) - 4/15, 2.29,7lyx, 70v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 18 1-1-0(-1), Ennätykset: 2.26,9ly, 2.29,9aly, 2.43,4mly, 2.39,3maly Voittosumma: 580v€

11-vuotiskausi
16.01.2016 - Loimulehto - VILLIT (Tas 1600m) - 5/11, 2.20,6ly (liikaa parannusta), 20v€
16.03.2016 - Aken Ravitalli - VILLIT (Tas 1100m, Monté. Narrilaivan Maahiainen Muistoajo) - 7/12, 2.42,3mly

Yhteenveto:: Statistiikka: 2 0-0-0(-0), Ennätykset: 2.42,4mly Voittosumma: 20v€

12-vuotiskausi
09.04.2016 - Snilli Trotters - VRER (Tas 1600m) - 11/16, 2.26,2ly

Yhteenveto:: Statistiikka: 1 0-0-0(-0), Ennätykset: 2.26,2ly Voittosumma: 0v€
13-vuotiskausi
16.08.2016 - Korven Ravirata - VILLIT (Ryh 1100m. A-Poni Maraton -karsinta) - HLL

Yhteenveto:: Statistiikka: 1 0-0-0(-0), Ennätykset: - Voittosumma: 0v€
15-vuotiskausi
29.09.2017 - Radical Trotters - VILLIT (Ryh 1100m.) - 2/9, 2.23,2aly, 150v€
10.10.2017 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1600m. Challenger Division -karsinta) - 4/9, 2.25,6aly, 70v€ -> Finaaliin
20.10.2017 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1600m. Challenger Division -Finaali) - 9/12, 2.26,2aly

Yhteenveto:: Statistiikka: 3 0-1-0(-1), Ennätykset: 2.23,2aly Voittosumma: 220v€
16-vuotiskausi
20.02.2018 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1600m. Master Division -karsinta) - 6/7, 2.20,3aly
28.02.2018 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1600m. Narrilaivan Jäätöpöttäjäkuningatar) - 9/10, 2.21,6alyx
20.03.2018 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m. Master Division -karsinta) - 4/9, 2.26,3aly, 60v€
30.03.2018 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m. Master Division -finaali) - 8/9, 2.22,4aly

Yhteenveto:: Statistiikka: 4 0-0-0(-1), Ennätykset: 2.20,3aly Voittosumma: 60v€
17-vuotiskausi
20.07.2018 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m. Master Dvision -karsinta) - 7/10, 2.20,3alyx,
10.08.2018 - Guest Trotters - VILLIT (Ryh 1600m. Master Division -karsinta) - 7/8, 2.24,4aly
29.09.2018 - Radical Trotters - VILLIT (Ryh 1100m) - 2/6, 2.20,6aly, 200v€
10.10.2018 - Guest Trotters - VILLIT (Ryh 1600m. Master Division -karsinta) - 10/12, 2.25,3aly

Yhteenveto:: Statistiikka: 4 0-1-0(-0), Ennätykset: 2.20,3aly Voittosumma: 200v€
18-vuotiskausi
15.11.2018 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1600m. Shavann N'Joy -muistoajo 2018) - 1/8, 2.21,4aly, 500v€
20.11.2018 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m. Master Division -karsinta) - 10/12, 2.21,5aly
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?

Yhteenveto:: Statistiikka: 2 1-0-0(-0), Ennätykset: 2.21,4aly Voittosumma: 500v€

Näyttelyt ja Match showt
29.07.2015 - Elfengård - NJ (Shetlanninponitammat) - 12/12 Tuomari: Welby
31.07.2015 - Walnut Grove Shetlands - NJ (Shetlanninponitammat) - 12/12 Tuomari: Kerppa
09.08.2015 - Heili - NJ (Shetlanninponitammat) - 12/12 Tuomari: Vibaja
17.08.2015 - Moondance - NJ (Shetlanninponitammat) - 11/12 Tuomari: Jannica

27.06.2015 - Moondance - VSN (Shetlanninponit, tammat) - 7/12, (3,5+4+3,5+4+2,5+2,5+3,5+3+3+3,5 = 33p) Tuomari: weem
11.08.2015 - Miseryn Ravitalli - VSN (Shetlanninponiravurit) - 10/10, (3½-4½-4-4-2½-3-4-4-3-3=35,5p) Tuomari: dookie

28.06.2016 - VRKK - VRKK (Rakenne: A-ponitammat) - 1/2, BIS4 jMVA-SERT

20.06.2018 - Kantakirjaustilaisuus - 14 + 14 + 14 + 14 = 56p. Ei palkita

Päiväkirja

20.12.2015 - Saavuin jo aamuvarhaisella Radical Trottersiin, ja minun oli ensimmäisenä määrä liikuttaa ihana pieni Riesa-shetlanninponitamma. Tuo rautias odottelikin tarhassaan, kun saavuin paikalle, ja se oikein odotti että pääsisi tarhastaan tekemään jotain hyödyllistä. Tai sitten se odotti tilaisuutta päästä possuilemaan minulle, mutta olin positiivisin mielin, kun hain tamman tarhasta. Kiinnitin sen ulos, ja hoidin harjaustoimenpiteet raikkaassa pakkassäässä. Useimmiten tuo valkoinen aine sai minut hermoromahduksen partaalle, mutta nyt osasin jopa hieman nauttia siitä. Riesa muistutti minua olemassaolostaan tallaamalla varpaalleni, ja taisin hieman ärähtää ponille. Lähdettiin Riesan kanssa kentälle, jossa minun oli tarkoitus juoksuttaa ponia hieman liinassa, se kun oli omistajan mukaan jäänyt vähemmälle. Ruvettiin heti hommiin, ja pyysin tammaa käynnissä kunnolla eteen, jotta saatiin vähän isompaa käyntiä, mitä tamma yleensä meni. Huomasi kyllä, että tamma oli raviponi, sillä se oli koko ajan lähdössä ravaamaan. Kun lopulta annoin siihen luvan, Riesa suorastaan räjähti ja ravi oli muisto vain. Tuo rodeopukkeja esittelevä poni nauratti minua hetken aikaa, kunnes palasin maan pinnalle, ja komensin Riesa-ponia, joka järkyttyi syvästi saamastaan negatiivisesta huomiosta. Loppujen lopuksi mulla oli nätisti liinassa ravaava poni, joka hetkittäin hakeutui ihan siihen ratsumuotoon. Hieno, hieno Riesa!
Merkintä © VRL-10352

Tekijänoikeudet

Ulkoasu © K.K.
Ulkoasun kuvat © Ravikuva Jean Pierre Belot (CC BY-NC 2.0)
Kaikki muu ellei toisin mainita © Radical Trotters

Virtuaalista / SIM-Game

Tämä on virtuaalinen ravitalli
Virtuaalihevonen, kuvissa esiintyvä hevonen ei liity tällä sivulla oleviin tietoihin