In memoriam

KTK-II
YLA1
VIR MVA Ch
VRER-Allstar

Random Smoke


UUDET SIVUT!!


Kuvat © S FOTO

Perustiedot

NimiRandom Smoke, Random RekisterinumeroVH15-038-0056
Syntymäaika, ikä14.06.2015, k.20.04.2019, 18v* Rotu, sukupuoliAmerikanravuri, ori
Väri, säkäkorkeusTummanpunaruunikko, 165cm PainotusRavit
Kasvattaja Magnetie (VRL-03740),
Savitaival
OmistajaSpookiness (VRL-03285),
Radical Trotters
Ennätys, VS10,2aly, 169 770v€ Statistiikka162 14-15-17(-12) (voitto%= 8%, sij%= 28%)
MeriititKantakirjattu toisella palkinnolla (KTK-II)
Palkittu Yleislaatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla (YLA1)
Vuoden 2017 lämminverinen siitosori
Champion -arvonimi
Virtuaalinen muotovalio
VRER-Allstar (610p)
Money Maker Memorial 2016
Ruskon Winter-Prince 2017
Hopeadivisioona 1/16 3.
Hoodoo Mile 2016 3.
KorpiStayer 2016 3.
* Täytti 4v 01.10.15, oma ikääntyminen

Luonnekuvaus

Yleisesti Random on todella kiltti ori. Ei vauhkoa eikä riehu, kuuntelee käsittelijäänsä temppuilematta. Vaikka Random onkin kiltti, niin löytyy pojasta ne orimaiset puoletkin. Se tepastelee ja ravailee häntä korkealla sekä hirnuu ja hörisee kovaäänisesti muiden hevosten lähellä kertoakseen, että HÄN on saapunut paikalle ja HÄN on seudun hienoin jätkä. Vaikka Random muiden hevosten lähellä esittääkin, se pysyy silti moitteettomasti käsissä ja hallinnassa. Random on myös tavattoman utelias, pojan pitäisi aina saada nähdä mitä tapahtuu ja missä, esim. jos tallin käytävältä kuuluu epätavallisia tai vähän tavallisempiakin ääniä on Random aina ensimmäisenä katsomassa mitä tapahtuu. Myös kaikki hoitajan tavarat, vaatteet ja kaikki muu on mukava tutkia, jos vaikka sattuisi löytymään jotain mielenkiintoista, tai vaikkapa syötävää. Random on todella hyväkäytöksinen, poika ei potki, pure, hypi pystyyn tai ole jotenkin muuten vaikea käsitellä, jos mukaan ei lasketa ajamista ja ratsastamista, sekä pientä pörinää ja esittämistä muiden hevosten läsnäollessa.

Hoitaessa Random on mielettömäm mukava, oikein nautinto hoitaa tätä hevosta. Ei tarvitse varoa, että kohta on hampaat käsivarressa kiinni tai kavion kuva takamuksissa. Random pitää harjailusta ja nauttii pitkistä harjaustuokioista. Randomia voi hoitaa karsinassa irti, sillä se pysyy paikoillaan ja joko syö ihan rauhassa heiniään tai sitten se tutkailee uteliaasti mitä hoitaja puuhaa. Mahan alta Random on kuitenkin hieman herkkä, se saattaa siirtyä tai luimistaa korviaan kun harjaa mahan alta, mutta ei tee mitään sen kummoisempaa. Mahan alta kannattaa harjata vähän hellemmin ja pehmeällä harjalla. Myös mahavyötä kiristäessä kannattaa varmistaa, ettei Randomin takaosan läheisyydessä heilu ketään, sillä vaikka ori ei varsinaisesti ketään potki, niin mahavyötä kiristäessä se kiukuspäissään potkii ilmaa kevyesti. Orin lastaus onnistuu ongelmitta, mutta purkaminen on kovin vauhdikasta. Randomilla on aina uuteen paikkaan tullessa kiire päästä katsomaan mihin ollaan tultu ja varmistamaan, että jos paikalla on yleisöä, että hänet huomataan saapuneeksi.

Ajaessa Random on kohtuullisen haastava. Se ei varsinaisesti temppuile, mutta on varsin menopäätä omaava ja kovasuinen kaveri. Random on reipas, välillä vähän turhankin reipas, mutta toimiva ja suhteellisen hallussa pysyvä. Random toimii ajaessa oikein moitteettomasti, mutta painaa ohjille välillä vähän tuhankin paljon, silloin ohjissa saa ns. roikkua, että vauhti pysyy rauhallisena. Random ei pidä ollenkaan siitä, että sen täytyy juosta muiden hevosten perässä, silloin se painaa todella paljon ohjille ja yrittää päästä edellä juoksevan hevosen ohi, tästä syystä Randomilla on helpompi ajaa kärkihevosena. Myös kisoissa kannattaa pyrkiä tuulenhalkojaksi, niin ukko malttaa keskittyä muuhunkin kuin siihen, että hänen edellään juoksee joku. Random pitää rauhallisista metsälenkeistä, mutta ei aina jaksaisi pitää vauhtia rauhallisena. Random on erittäin motivoitunut treenaaja ja painelisi vaikka joka päivä hiittiä jos antaisi. Hiitillä ja kilpailuissa Random onkin oikeassa olemuksessaan, se juoksee iloisesti ja määrätietoisesti eteenpäin, välittämättä mistään häiriötekijöistä.

Ratsastaessa Random on vähän... muikula, se yrittää toisinaan erinäisin tavoin kiemurrella karkuun ratsastajaa, vaikkei varsinaisesti yritä ratsastajaa karistaa selästään. Random on kuitenkin ihan kiltti ja kohtuullisen mielyttävä ratsastaa, se ei juuri temppuile, muuta kuin kiskoo päätään välillä rasittavasti alas, saadakseen lisää ohjaa. Jos on suunnitelmissa mennä rauhallinen käyntilenkki, niin aluksi Random malttaa kävellä nätisti, mutta ennen lenkin puoliväliä ratsastaja on hiestä märkänä, kun Random on alkanut painaa ohjille ja sipsuttamaan hermostunutta pikkuravia. Käyntilenkit on siis käytännössä Randomin kanssa täysin turhia, ennemmin käy vaikka taluttelemassa. Reippaat ravilenkit taas ovat myös Randomin mieleen ja tällöin ratsastajallakin on huomattavasti mukavempi kyyti.


Sukuselvitys


i. Radical Frankenhooker
13,1ake vs. 61 425v€
amer. prn 162cm
Derby Selection -ajon 2.
Maaliskuun Maali -ajon 3.
ii. Codemaster
11,4aly vs. 122 665v€
amer. rn 156cm
Nopein lämminverinen Swiftissä 4/05
February GP
iii. Catch Up
12,2a vs. 101 300v€
amer. rt 159cm
EVM
iie. Blazing Zero
14,1a vs. 39 800v€
amer. mrn 159cm
EVM
ie. Quasard Tip
15,1aly vs. 17 600v€
amer. tprn 166cm
iei. Winter Flash
11,2a vs. 97 100v€
amer. mkm 172cm
EVM
iee. Hope Star IV
10,aly vs. 119 500v€
amer. mrn 164cm
EVM
e. Wicked RC
18,0aly vs. 6 100v€
amer. rn 160cm
ei. Rufus Chiaro
10,4aly vs. 163 441v€
amer. tprn 153cm
eii. Raffaello Gino
11,6a vs. 75 300v€
amer. m 156cm
EVM
eie. Rufella
22,9a vs. 4 000v€
amer. m 161cm
EVM
ee. High On
14,3aly vs. 16 000v€
amer. tprn 157cm
eei. The Win
11,8aly vs. 77 000v€
amer. prn 155cm
EVM
eee. Moon Rose Rose
ei enn. vs. 0v€
amer. trn 160cm
EVM

iii. Catch Up oli hieno Yhdysvalloissa vaikuttanut ori. Se oli upea kiiltokuvarautias, korkeudeltaan 159cm. Catch Up juoksi raveissa ajakseen 12,2a ja tilitti rahaa reilun 100 000v€:n edestä. Luonteeltaan ori oli hyvin lunki tapaus ja se oli helppo tilanteessa kuin tilanteessa. Catch Up oli suosittu ori siitoksessa se tasoitti paljon varsojen luonnetta, mikäli tamma oli hiukan täpäkämpi tapaus.
iie. Blazing Zero oli kaunis, mutta hiukan kipakan luonteen omaava tamma. Se oli hiukan herkkä ja säikky, mutta muuten hyvin kiltti. Blazing Zerolla oli upea, todella tumma, mustanruunikko väri, syvillä tummanruskeilla merkeillä ja korkeutta sillä oli 159cm. Blazing Zero vaikutti Ruotsissa ja siitä jäi Codemasterin lisäksi kaksi muuta varsaa.
iei. Winter Flash oli jenkkiläinen "ratojen kummitus". Lisänimensä se sai erikoisen värinsä vuoksi. Winter Flash oli suuri, 172cm korkea ruunikonkimo ori. Huhut kertovat orin olleen luonteeltaan erittäin tulinen ja etenkin kisoissa se kävi kuumana, mutta tutussa kotiympäristössä sillä ratsastelivat perheen lapsetkin. Siitoksessa Winter Flash ei ollut kovin suosittu, monet karsastivat sitä sen kummallisen värin takia. Se kuitenkin jätti monia hyviä varsoja ja etenkin siitä jääneet tammat olivat monesti ikäluokkalähtöjen kärkisijoilla.
iie. Hope Star IV, niin ikään ameriikoissa asustanut tamma. Se oli aikansa parhaimmistoa ja voitti monet ikäluokka- ja meriittilähdöt. Luonteeltaan tamma oli äärettömän tasainen ja kiltti, mutta myös hyvin määrätietoinen ja voitontahtoinen. Tietojemme mukaan mustanruunikosta tammasta jäi Quasard Tipin lisäksi vain yksi varsa. Kaksi varsaa Hope Star IV teki oikein mallikkaasti, mutta tämän jälkeen alkoivat tiinehtymisongelmat ja mikäli tuli kantavaksi, se loi varsansa.
eii. Raffaello Gino syntyi ja vaikutti koko uransa Italiassa. Se oli keskikoinen, hyvin mitäänsanomattoman näköinen musta ori. Sen oma ura ei ollut kummoinen, se juoksi hyvät statistiikat, muttei voittanut koskaan mitään erityistä. Aluksi se ei ollut myöskään suosittu siitoksessa, mutta se selkeästi periytti hyviä jälkeläisiä, niin sen kysyntä Italiassa kasvoi. Maan ulkopuollelle sitä ei ole juuri käytetty. Raffaello Gino ei juuri välittänyt vieraista ihmisistä, mutta omille ihmisille se oli hyvin nöyrä ja kuuliainen.
eie. Rufella oli hyvin kaunis, kiiltävän musta tamma, jolla kauniina koristuksena päässä oli valkoinen piirto. Rufella olikin hyvin näyttävä ja se menestyi loistavasti Italian varsanäyttelyissä aikanansa. Tamman ura jäi harmittavan lyhyeksi rataonnettomuuden vuoksi. Tamma kerkesi juosta kaksi starttia ja kolmannessa startissa sattui kolari, jossa tamma loukkasi jalkansa. Jalkaa ei koskaan saatu kuntoutettua kisakuntoon. Rufella jäi siis siitoshevoseksi ja tietämykseni mukaan sillä on yhteensä 8 varsaa, hiukan epätasaisesti pärjänneitä, mutta pääosin edes kohtuullisen hyvin pärjänneitä. Luonteeltaan tamma oli varsin leppoisa ja kiltti, siitostamma-aikanaan se toimi mm. terapiahevosena.
eei. The Win oli ori, jonka nimi ei ollut enne. Se ei ollut kisoissa voittaja eikä myöskään luonteeltaan. Yhdysvalloissa orista tuli jopa hiukan naurunalainen, koska sen nimi viittasi voittoon, mutta lähes jokaisessa meriittilähdössä se jäi aina toiseksi. Luonteeltaan ori oli kovin pahansisuinen. Sen kanssa tuli parhaiten toimeen sen hoitaja, joka tiesi, ja osasi käsitellä sen, paikoin jopa vaarallista luonnetta. Ori ei ollut suosittu siitoksessa sen luonteen ja "ikuisen kakkosen" maineen vuoksi, mutta se jätti yllättävän hyviä varsoja jälkeensä.
eee. Moon Rose Rose oli hyvin tavallisen näköinen 160cm korkea tummanruunikko tamma. Syystä tai toisesta se ei koskaan käynyt kisaradoilla vaan jäi jo hyvin nuorelta iältä siitokseen. Tamma oli myös hyvin mauton ja hajuton luonteeltaan ja sille pyrittiin valitsemaan hyvin luonteikkaita oreja. Voisi ehkä tehdä päätelmän, ettei Moon Rose Rose nähnyt kisaratoja, koska ei ehkä omannut tarpeeksi ns. "juoksijanpäätä". Tämä kuitenkin vain spekulointia. Moon Rose Rosesta jäi useampi varsa, myöskään monet niistä eivät koskaan käyneet kisaradoilla, mutta ne jotka radoille eksyivät, eivät tehneet kovin vakuuttavia tuloksia.

Jälkeläiset

* 3 pakastetta

Syntymäpäivä Varsa Isä/emä Omistaja Menestys
13.02.2016 o. Radical Razorblade The Notorious Russian Radical Trotters 12,0ake, 83 775v€, KTK-II,
Ruskon WinterMonté-King 2017 2.
14.02.2016 o. Relentless Renegade RC Radical Perfect Lie Repolan Ravitalli 10,3aly, 71 320v€, Kyvyt Esiin -divisioonafinaalin 1.
04.04.2016 t. Radical Perfect Love Radical Perfect Lie siinau 12,0aly, 116 910v€, KTK-III, Monté Prix De Virtuile 2017
20.04.2016 o. Sir Symmington Sylvia York Burnout Stable 20,6a, 2 650v€
14.06.2016 t. Radical Perfectly Random Radical Perfect Lie Pompeji 12,9aly, 75 500v€, Kasvattajakruunu 2017
24.07.2016 o. Fortitude Vehka My Red Fiona Wyrda Horses 13,7ake, 63 300v€, vSE, Virtuaalinen Derby 2017 2.
01.01.2017 t. Gone With The Sin Sweet As Sin Miseryn Ravitalli 14,4ake, 25 170v€,
26.03.2017 t. Radical Jillabran Jillaroox Radical Trotters 12,2ake, 113 110v€, KTK-III, Kultadivisioona 10/18 voittaja
13.04.2017 t. Sølv's Parasmoke OR'Paranormal Princess Ravitalli Sølv 19,2aly
15.04.2017 o. Wayward Ach Jubilee Ach Aken Ravitalli 14,6ly, 16 890v€, KTK-II,
02.10.2017 o. Radical Riddler Petra Loisto Aken Ravitalli 14,4aly, 19 075v€, Nuorten Talvikatsaus 2017
03.06.2018 t. Conqueror Duán Sayonara Rus Duán Stable 17,1aly, 6 975v€, KTK-III

Kilpailukalenteri

Meriitit::
KTK-II 09/2015
YLA1
Champion 08/2016
Virtuaalinen muotovalio 10/2016

Vuoden 2017 lämminverinen siitosori VRER:n Ravigaalassa
Ehdolla Vuoden 2016 kilpaileva lämminveriori/ruuna (3) VRER:n Ravigaalassa
Ehdolla Vuoden 2018 lämminverinen siitosori (3) VRER:n Ravigaalassa

VRER-Allstar (610p)

Hopeadivisioona -karsintalähdön kolmas Snilli Trottersissa 16.01.2016
Hopeadivisioona -finaalin kolmas Snilli Trottersissa 30.01.2016
Fool's Ice King 2016 -karsintalähdön kolmas Narrilaivassa 29.02.2016
Money Maker Memorial 2016 -voittaja Repolan Ravitallilla 28.03.2016
Hoodoo Mile -kolmas Aken Ravitallilla 29.03.2016
NDM the Red Alert -lähdön neljäs Snilli Trottersissa 21.05.2016
Fool's Race, Misters 2016 -karsintalähdön kolmas Narrilaivassa 30.7.2016
Korpistayer -karsintalähdön toinen Korven raviradalla 16.08.2016
KorpiStayer -finaalilähdön kolmas Korven raviradalla 16.08.2016
Ruskon Winter-Prince 2017 voittaja Ravitalli Ruskossa 15.01.2017


Ennätykset::
1600m: 12,6ly | 10,2aly | 15,8maly
2100m: 14,1ke | 12,0ake | 22,3mke | 17,3make
2600m: 17,4kp | 14,3akp
3100m: 19,6pi | 16,1api

Voittosumma:: 169 770v€
Statistiikka:: 162 14-15-17(-12)
VRKK-pisteet:: 0p
Muut voitetut palkinnot::
1x loimi
1x kukat
2-vuotiskausi
30.07.2015 - Yksityistalli Chillo - VILLIT (Tas 2100m. Koelähtö) - 1/4, 28,1ke, 250v€ hyväksytty
31.07.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 2100m) - 6/7, 31,2akex
03.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 2100m) - 10/12, 27,4ake
06.08.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m) - 2/12 18,4aly (liikaa parannusta), 600v€
06.08.2015 - Guest Trotters - VILLIT (Ryh 1600m) - 7/10, 26,6aly
07.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 2100m) - 4/7, 29,2ake, 200v€
07.08.2015 - Ravitalli Rattonen - VILLIT (Ryh 1600m) - 7/11, 22,4aly
09.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 6/14, 22,1ake(liikaa parannusta), 20v€
10.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 2100m) - 2/7, 27,1ake, 750v€
12.08.2015 - Duán Stable - VRER (Ryh 1600m) - 4/10, 20,1aly, 200v€
11.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - HPL
13.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 1609m) - 11/16, 24,2ly
13.08.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m) - 10/11, 26,6ake
14.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 2100m) - 2/7, 22,5ake, 750v€
15.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1600m) - 4/12, 22,7aly, 250v€
17.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 2100m) - 5/8, 25,2ake
21.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 2100m) - 8/10, 23,6ake
22.08.2015 - Aken Ravitalli - VRER (Tas 2100m) - 6/12, 20,5ke
22.08.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1609m. Kyvyt esiin -divisioonakarsinta) - 7/12, 20,4aly
28.08.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1609m. Kvyt esiin -divisioonakarsinta) - 6/12, 22,4aly, 250v€ -> FINAALIIN!
30.08.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1609m. Kyvyt esiin -divisioonafinaali) - 7/12, 20,2aly


Yhteenveto:: Statistiikka: 20 0-3-0(-3), Ennätykset: 20,1aly & 20,5ke Voittosumma: 3 260v€
3-vuotiskausi
02.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 2100m) - 3/10 22,2ke, 300v€
03.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 2100m) - 5/10, 20,5kex, 80v€
04.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 2100m) - 7/10, 22,3kex
05.09.2015 - Duán Stable - VRER (Tas 2100m) - 5/12, 19,3kex, 300v€
07.09.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 2100m) - 11/13, 20,2ke
07.05.2015 - Duán Stable - VRER (Ryh 2100m) - 10/11, 20,5akex
08.09.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 2100m) - 4/13, 18,4ke, 2 400v€
10.09.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 8/13, 18,4ke
12.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 3/8, 19,3aly, 400v€
12.09.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 2100m) - 13/15, 19,5ke
13.09.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 8/13, 19,6ke
13.09.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 2100m) - 7/15, 19,5ke, 100v€
14.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - HML(5)
14.09.2015 - Ice Racing - VILLIT (Ryh 1609m. CTHR First Class) - 6/12, 17,2aly, 500v€
15.09.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Tas 2100m. Nuorten Sarja syyskuu -karsinta) - HLL
15.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 5/12, 20,4ake, 100v€
16.09.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 3/13, 17,5ke (liikaa parannusta), 3 000v€
17.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 5/12, 20,2ake, 100v€
19.09.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - K
19.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - HLL
19.09.2015 - KiRi - VRER (Ryh 2100m) - 3/7, 20,3akex, 800v€
19.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - HLL
20.09.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Tas 2100m. Nuorten Sarja syyskuu -karsinta2) - 13/15, 22,3ke
20.09.2015 - Ice Racing - VILLIT (Ryh 1609m. CTHR Third Class) - 6/12, 15,8aly, 500v€
21.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/12, 18,2akex, 800v€
24.09.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Pronssidivisioona -karsinta) - 9/12, 19,1ake
25.09.2015 - Bulevardi - VRER (Ryh 2100m) - 2/12, 18,3ake, 1 500v€
26.09.2015 - Pompeji - VRER (Ryh 2100m) - 7/7, 21,6ake
28.09.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 2600m) - 3/16, 17,4kpx, 1 300v€
29.09.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Pronssidivisioona -karsinta2) - 10/10, 19,2ake

Yhteenveto:: Statistiikka: 30 1-1-5(-1), Ennätykset: 15,8aly, 18,2ake, 17,4kp Voittosumma: 12 180v€
4-vuotiskausi
01.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 5/12, 16,3alyx, 280v€
02.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 9/12, 16,6alyx
02.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 1600m) - 8/8, 17,5lyx
03.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 12/12, 17,4aly
04.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 1600m) - 6/8, 17,4ly
05.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 3/12, 16,5akex, 500v€
06.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 1600m) - 5/8, 16,4ly
07.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 7/12, 17,5akex
07.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 2100m) - 8/11, 16,5akex
08.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 2100m) - 10/11, 17,5ake
09.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/11, 14,2akexx (liikaa parannusta)), 4 000v€
09.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 2100m. October's Strongest Trotter) - HLL
09.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 10/12, 16,1akex
10.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 2100m) - 8/11, 17,5ake
11.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 3/12, 15,2ake, 500v€
12.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 16/16, 17,3ke
13.10.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1609m) - 1/9, 15,4aly, 2 000v€
15.10.2015 - Karolus - VRER (Ryh 1600m) - 6/12, 16,2alyxx
15.10.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 2100m) - 4/12, 14,4ake, 1 000v€
16.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 9/16, 15,4ke
17.10.2015 - Duán Stable - VILLIT (Tas 2100m) - 9/11, 16,4ke
20.10.2015 - Karolus - VILLIT (Ryh 1600m) - 2/2, 16,2aly, 750v€
20.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 1/16, 14,1ke, 4 500v€
21.10.2015 - Repola - VILLIT (Tas 2100m. Nuorten sarja -karsinta) - 13/15, 21,5ke
24.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 2/16, 14,2ke, 2 700v€
25.10.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 1609m) - 8/10, 16,5aly
28.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 6/16, 14,5ke, 450v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 27 3-2-2(-1), Ennätykset: 15,4aly, 14,1ke Voittosumma: 16 680v€
5-vuotiskausi
05.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 8/11, 15,2ake
07.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 5/11, 15,5ake, 800v€
07.11.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 2100m. Monté) - 3/11, 17,3make, 1 000v€
09.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 8/11, 15,2ake
09.11.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 1600m) - HML
10.11.2015 - Repola - VILLIT (Tas 2100m) - 9/16, 19,4kex
10.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 7/12, 15,1akexx
13.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m) - 10/11, 15,5ake
14.11.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 8/12, 15,5ly
15.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 7/9, 16,3akex
15.11.2015 - Alanko - VRER (Ryh 2100m) - 5/12, 14,2kex, 400v€
16.11.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/11, 13,2ake, 4 000v€
17.11.2015 - Burnout Stable - VRER (Ryh 2100m) - 4/12, 14,5ake, 1 500v€
17.11.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Tas 2100m) - 8/16, 16,2ke
18.11.2015 - Salta - VRER (Tas 2100m) - 8/9, 15,5kex
18.11.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/11, 13,2akex, 4 000v€
19.11.2015 - Burnout Stable - VRER (Ryh 2100m) - 1/11, 14,2ake, 3 000v€
20.11.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 2100m) - 2/11, 14,3ake, 3 000v€
20.11.2015 - Mar Dusk - VRER (Tas 2120m) - HML
21.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 2100m) - 8/11, 14,2ke
24.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 9/11, 15,4akex
24.11.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1609m) - 1/10, 13,3aly, 3 000v€
25.11.2015 - Karolus - VILLIT (Ryh 1600m. Joulun lahja ajo -karsinta) - 6/12, 13,5aly, 500v€
25.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/11, 13,2akex, 2 000v€
25.11.2015 - Alanko - VRER (Ryh 1609m) - 3/6, 13,4alyxx, 2 000v€
29.11.2015 - Kuolemanpaikka - VRER (Ryh 2100m) - 1/8, 13,5akex, 2 000v€
30.11.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 1600m) - 8/11, 15,4aly

Yhteenveto:: Statistiikka: 27 6-1-2(-1), Ennätykset: 13,3aly, 13,2ake, 17,3make Voittosumma: 27 200v€
6-vuotiskausi
09.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 4/10, 13,3ly, 1 000v€
11.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 5/10, 12,6lyxx, 700v€
11.12.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Tas 3100m) - 7/12, 19,6pix
13.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - HLL
15.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 4/10, 15,5ly, 1 000v€
17.12.2015 - Repola - VILLIT (Tas 2100m) - 6/16, 15,5ke, 500v€
17.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - HLL
18.12.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m) - 9/11, 16,5akexx
19.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - K
20.12.2015 - Narrilaiva - VRER (Ryh 1600m) - 7/11, 13,5aly
21.12.2015 - Burnout Stable - VRER (Ryh 2100m) - 8/12, 15,3ake
21.12.2015 - Salta - VRER (Ryh 2100m) - 6/8, 15,4akex

Yhteenveto:: Statistiikka: 12 0-0-0(-2), Ennätykset: 12,6ly, 15,3ake, 19,6pi Voittosumma: 3 200v€
7-vuotiskausi
08.01.2016 - Bulevardi - VRER (Ryh 1609m) - 4/7, 13,2aly, 600v€
09.01.2016 - Loimulehto - VILLIT (Ryh 2100m) - 8/9, 14,5ke
09.01.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m) - 2/11, 12,0ake, 1 250v€
11.01.2016 - Rattonen - VRER (Ryh 1609m) - 6/11, 15,4ake, 300v€
13.01.2016 - Salta - VRER (Tas 2100m) - 12/14, 15,4ke
13.01.2016 - Rattonen - VRER (Ryh 1609m) - 3/5, 14,2ake, 900v€
15.01.2016 - Rattonen - VRER (Ryh 1609m) - 2/5, 14,2alyx, 1 500v€
15.01.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 2/7, 12,3ake, 3 000v€
15.01.2016 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 1609m) - 6/10, 13,6aly
15.01.2016 - Bulevardi - VRER (Ryh 1609m) - 6/6, 14,5aly
16.01.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Hopeadivisioona -karsinta) - 3/12, 15,1ake, 3 000v€ -> Finaaliin
16.01.2016 - Loimulehto - VILLIT (Ryh 2100m) - 2/12, 12,2ake, 2 800v€
16.01.2016 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 1609m) - 9/10, 15,6aly
17.01.2016 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 2100m) - 2/12, 12,3ake, 3 600v€
18.01.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 2100m) - 1/12, 12,0ke (epäreal), 2 500v€
20.01.2016 - Karolus - VILLIT (Ryh 1600m. Talvi Meeting -karsinta) - 6/9, 11,4aly, 500v€
23.01.2016 - Loimulehto - VILLIT (Ryh 2100m) - HLL
24.01.2016 - Duán Stable - VRER (Ryh 2100m) - 7/11, 14,2akex
30.01.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Hopeadivisioona -finaali!) - 3/12, 14,2ake, 7 000v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 19 1-5-3(-1), Ennätykset: 13,2aly, 12,0ake Voittosumma: 26 950v€
8-vuotiskausi
07.02.2016 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 2600m) - 2/10, 15,6akpx, 2 400v€
08.02.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 3/12, 13,6ake, 2 000v€
10.02.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 8/12, 15,1ake
12.02.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - HML
13.02.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Hopeadivisioona -karsinta) - 6/12, 16,1ake, 1 000v€ -> Finaaliin
18.02.2016 - Salta - VRER (Tas 2100m. Monté) - 4/6, 22,3mke
25.02.2016 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1609m. Monté) - 1/12, 15,8maly, 3 000v€
27.02.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Hopeadivisioona -finaali) - 11/12, 17,6ake
29.02.2016 - Narilaiva - VILLIT (Ryh 1600m. Fool's Ice King 2016 -karsinta) - 3/11, 12,7aly, 800v€ -finaaliin!
29.02.2016 - Narilaiva - VILLIT (Ryh 1600m. Fool's Ice King 2016 -finaali) - 8/12, 12,9alyx
27.03.2016 - Repola - VRER (Ryh 1609m. Money Maker Memorial -karsinta) - 5/12, 12,8aly, 500v€ -> Finaaliin!
27.03.2016 - Repola - VRER (Ryh 1609m. Money Maker Memorial 2016 -finaali) - 1!!/12, 10,2aly, 30 000v€ +loimi & kukat
29.03.2016 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 1609m. Hoodoo Mile) - 3/12, 11,4aly, 3 000v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 13 2-1-3(-1), Ennätykset: 10,2aly, 13,6ake, 15,6akp, 15,8maly Voittosumma: 42 700v€
9-vuotiskausi
16.04.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 1600m. Kuolo's spring Lumberjack -karsinta) - HYL
18.05.2016 - Snilli Trotters - VRER (Ryh 1609m. NDM Silwer Dollar Race) - 12/12, 13,6aly
21.05.2016 - Snilli Trotters - VRER (Ryh 1609m. NDM the Red Alert) - 4/12, 12,5aly, 1 000v€ -> Elite Trot
15.06.2016 - Bulevardi - VRER (Ryh 1609m. NDM Elite Trot) - 5/12, 13,6aly, 650v€
10.07.2016 - Korven Ravirata - VILLIT (Ryh 1600m. Korven Suurajo -karsinta) - 11/12, 15,2aly
30.07.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m. Fool's Race, Misters 2016 -karsinta) - 3/8, 12,0ake, 750v€ -> Finaaliin
30.07.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m. Fool's Race, Misters 2016 -karsinta) - HML (3.)

Yhteenveto:: Statistiikka: 7 0-0-1(-1), Ennätykset: 12,5aly, 12,0ake Voittosumma: 2 400v€
10-vuotiskausi
16.08.2016 - Korven Ravitata - VILLIT (Ryh 1600m. Korpistayer -karsinta) - 2/11, 12,1aly, 4 000v€ ->Finaaliin!
16.08.2016 - Korven Ravitata - VILLIT (Ryh 3100m. Korpistayer -finaali) - 3/12, 16,1api, 5 000v€ +pokaali
28.08.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - 6/9, 17,1akp, ->Finaaliin
31.08.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -finaali) - 4/12, 14,3akp, 8 000v€
29.09.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - K

Yhteenveto:: Statistiikka: 5 0-1-1(-1), Ennätykset: 12,1aly, 14,3akp, 16,1api Voittosumma: 17 000v€
11-vuotiskausi
15.01.2017 - Rusko - VILLIT (Ryh 2100m. Ruskon Winter-Prince 2017) - 1/7, 13,2akex, 16 000v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 1 1-0-0(-0), Ennätykset: 13,2ake Voittosumma: 16 000v€
12-vuotiskausi
29.09.2017 - Radical Trotters - VILLIT (Ryh 2100m.) - 2/7, 12,2ake, 1 700v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 1 0-1-0(-0), Ennätykset: 12,2ake Voittosumma: 1 700v€

Näyttelyt ja Match showt
31.07.2015 - Virtuaalitalli Mustang - NJ (Muut amerikkalaiset hevosrodut) - 2/11, irtoSERT Tuomari/PT: Jannica
29.09.2015 - Yksityistalli Élan - NJ (Hevosoriit) - 7/18, sertin arvoinen Tuomari:Jannica
30.09.2015 - Virtuaalitalli Mustang - NJ (Muut amerikkalaiset hevosrodut) - 6/12, sertin arvoinen Tuomari:Jannica
01.02.2016 - Ryhmä Rämä - NJ (Hevosorit) - LVK2/11, irtoSERT Tuomari/PT: Welby
31.03.2016 - Rosenhof - NJ (Lämminveriset orit) - LVK1/6, BIS4, MVA-SERT Tuomari/PT: Kati
02.09.2016 - Loitsulähde - NJ (Muut hevoset) - 1/12 BIS1 MVA-SERT Tuomari/Pt: Kati

11.08.2015 - Miseryn Ravitalli - VSN (Lämminveriravurit, orit) - 9/10 (4-4½-3½-4-4-4-3½-4-3-3=37,5p) Tuomari: dookie
14.10.2015 - Aken Ravitalli - VSN (Lämminveriravurit, oriit) - 2/11, (3½+3½+4+3½+4+5+3+4+4+3½ = 38p) RCH Tuomari:Taffel
17.11.2015 - VRKK - VSN (Lämminveriorit (ravurit)) - 1/11 (3½+3½+4+3½+4+5+3+4+4+3½ = 38p) CH Tuomari:Taffel
05.04.2017 - Ravitalli Rusko - VSN (Lämminveriravurit, orit) - 1/12 SW2, (4+4+3,5+3,5+4,5+3+4+4+3,5+4=38p.) Tuomari: Sorel
15.10.2017 - Duán Stable - VSN (Lämminveriravurit, orit) - 2/11 RCH (3½+3½+4+3½+4+5+3+4+4+3½ = 38p) Tuomari: taffel

15.09.2015 - Kantakirjaustilaisuus - 18 + 17 + 20 + 19 = 74p. KTK-II
30.03.2019 - Yleislaatuarvostelu - 25,5 (16+9,5) + 31 (19+12) + 20 + 18 + 4 = 98,5p / YLA1 *Parhaat kilpailupisteet

Päiväkirja

16.08.2015 - Saavuin tänään Radical Trottersiin, jonne Spookiness oli pyytänyt minua käymään avuksi liikuttamaan paria hevosta, joista ensimmäinen oli Random Smoke, josta olin jo etukäteen kuullut, että se oli vallan kiltti ori, mutta ajaessa ihan eri maata.
Tulin talliin, jossa Spookiness olikin jo täydessä työn touhussa karsinoita siivoamassa, hän neuvoi minulle missä ori tarhailee ja lähdin sitten herraa sieltä hakemaan.
Random katsoi hetken pöllämystyneenä, että kukas hitto minä olen, missä mamma on, mutta antoi kuitenkin nätisti kiinni ja hörisi hiljaa matkalla talliin. Laitoin orin kiinni käytävälle ja harjasin sen läpikotaisin, ennenkuin aloin varustamaan sitä. Ori nautti harjailusta ihan silminnähden, vaikka olikin vähän herkkis mahan alta harjatessa, joten se sai vähän ylimääräistä paijausta, rapsutuksia ja kehuja harjauksen lisäksi.
Vaikken ollutkaan ehtinyt kuin hetken orin kanssa touhuta, oli se jo kerennyt viedä ison palan sydämestäni, Random on oikein miellyttävä hevonen jonka kanssa tehdä töitä, orihevoseksi vallan rauhallinen, ja tälläiselle mukavuudenhaluiselle persoonalle niinkuin minä, tämmöinen hevonen sopii käteen enemmän kuin hyvin. Siis ainakin hoitaessa, innolla odotan millainen ori on ajaa.
Heitin orille varusteet niskaan, pienesti ori kiukutteli mahavyötä kiriessä, mutta muutoin kaikki sujui oikein mukavasti. Saatuani kärryt perään, pyysin Spookinessia päästämään meidät irti jotta pääsisimme matkaan.
Heti ensimetreillä tuli selväksi, että orin menohalut olivat valtavat. Se alkoi painaa hetki hetkeltä enemmän ohjalle, ja sain tehdä hartiavoimin töitä sen eteen, että sain orin pysymään käynnissä sen aikaa, että päästäisiin metsätielle hölkkimään. Metsätielle päästyämme löysäsin vähän ohjaa ja ori ampaisi saman tien menemään, vauhti oli alkuun ehkä vähän turhan reipasta, sillä tarkoituksena oli käydä vain noin kymmenen kilometrin hölkkälenkki niin, että orille nousisi vain vähän hiki pintaan. Käteni alkoivat jo jossain vaiheessa vähän puutua, varsinkin kun suunta oli takaisin kotiinpäin ja Random varsin hyvin tiesi, että kohti kotia mennään ja olisi halunnut sinne vähän ripeämmin. Kävelemään en meinannut saada sitä lainkaan, mutta sinnikkäästi ohjissa roikuttuani Randomkin hölläsi hieman, ja loput 2 kilometriä tallillepäin mentiin jotain käynnin ja ravin sekoitusta, jotain Randomin ihan randomia askellajia.
Talliin päästyämme Spookiness kysäisi ohimennessään miten meillä meni, ja kerroin kaiken menneen suhteellisen hyvin siihen nähden että ori oli noinkin haastava saada menemään pyydettyä vauhtia, ja että nyt käteni olivat aivan muussia. Otin orilta valjaat pois, pesin sen ja kylmäsin hetken sen etujalkoja kylmällä vedellä. Kuivasin orin huolella, ja koska oli lämmin kesäpäivä, vein sen ulos ilman loimea kuivattelemaan.
Merkintä © reibili

24.12.2015 - Jouluaatto. Tänään oli juuri sellainen unelmien jouluaatto kun elokuvissa näytetään. Kaikkialla on hiljaista, vain vähän pakkasta, kevyttä lunta tippuu hiljalleen ja jostain pilvenraosta karkaa pieni auringonkajo. Tänään minulla oli tarkoitus liikuttaa vain muutama hevonen kevyesti. Yksi näistä hevosista on Random. Random on yksi henkilökohtaisista suosikeistani meidän tallissa. Ori on niin mukava ja leppoinen hoitaa, mutta liikuttaessa menevä. Päätin ottaa Randomin ensimmäiseksi liikutettavakseni, sillä tarvitsin käsivoimiani ja vasta tallille saapuneena, eivät kädet olleet vielä kerenneet rasittumaan.
Random oli tarhassa ja näin sen pörisevän vastakkaisessa nurkassa hiukan kauempana käyskenteleville hevosille. Vihelsin ja Random kääntyi katsomaan suuntaani. Se lähti rauhallisesti korvat hörössä käyskentelemään suuntaani. Portille päästyään se hörisi hiukan ja hamusi käsiäni, se tiesi, että sieltä saattaisi löytyä jotain herkkua. Vein Randomin talliin ja jätin sen käytävälle, sitoen sen riimunarusta karsinan oveen. Randomiin pystyi luottamaan, ettei se keksinyt töllöntöitä sillä aikaa kun käväisi hakemassa varusteet varustehuoneesta.
Valitsin varusteeksi vain suitset, olin ajatellut että kävisin ratsain pienen kävelylenkin, mikäli orilla olisi menohaluja liikaa, nousisin selästä ja taluttaisin loppumatkan. Ennen lenkkiä harjasin Randomin huolellisesti ja rauhassa. Käytin aikaa sen hoitamiseen ja kävin hevosen päällisin puolin muutenkin läpi, ettei esimerkiksi jaloissa ole nestettä tai turvotusta. Mitään epämääräistä ei löytynyt, joten otin Randomilta riimun pois ja vaihdoin ne suitsiin. Ihailin, miten minulla on tallissani niin hyväkäytöksinen ori, joka kuitenkin omaa hyvän juoksupään.
Hiukkasin karsinoita siivoavalle tallitytölle, että viitsisikö hän puntata minut selkään. Tyttö tuli ilomielin auttamaan ja pian keikuinkin ilman satulaa Randomin selässä. Tässä vaiheessa tajusin, etten koskaan ollut ratsastanut tällä hevosella ilman satulaa ja toisinaan se oli satulan kanssakin yksi työmaa. Noh, kerrankos tässä eletään. Painoin kevyesti pohkeilla ja huikkasin tallitytölle, että hän voisi halutessaan käydä taluttelemassa tai ratsastamassa kevyen lenkin parilla ponilla.
Totuttuun tapaan Random käveli hyvinkin reippaasti kohti lenkkimaastoja. Se ei ainakaan toistaiseksi painanut ohjille, mutta pidin kuitenkin napakan tuntuman suuhun. Pääsimme pian metsäreiteille, Random nosti päätään ja yritti vaihtaa raville. Toppuuttelin pidättämällä ohjista. Random piti edelleen päätänsä korkealla ja puhisi ilmaan. Käynti oli hyvin nykivää ja hermostunutta, harmittelin, etten ollut lähtenyt suoraan vain taluttamaan. Random kuitenkin edetessään rentoutui, mutta aloitti ärsyttävän tapansa. Randomilla on ikävä tapa kiskoa päätään alas ratsastettaessa, jotta saisi lisää ohjaa, etenkin nyt tämä oli todella epämukavaa, koska olin valinnut lähteä ilman satulaa liikkeelle ja satulasta sentään saa hiukan tukea. Hetken jaksoin nykimistä, mutta sitten ajattelin kokeilla, että mitä tapahtuu jos löysään ohjaa. Random selkeästi hämmentyi kun annoin sille lisää ohjaa, sen tahti reipastui ja se selkeästi aikoi vaihtaa raville, keräsin ohjia hieman ja rauhoittelin äänellä. Se auttoi, Randomi hidasti tahtia ja rentoutui, kävelimme pitkän tovin suhteellisen rauhassa. Ajattelin palkita Randomin rauhallisesta käytöksestä pienellä ravipätkällä. Puristin kevyesti pohkeilla ja kannustin Randomia raviin. - huono idea. En muistanutkaan kuinka lennokas ravi Randomilla oli, sen ravissa oli jäätävän hankala istua, etenkin ilman satulaa. Tajusin, että jos en hiljennä, makaan kohta penkassa. Annoin Randomin ravata pienen pätkän, yrittäen vain itse pysyä kyydissä roikkumalla mm. harjassa. Pyysin Randomia käyntiin, vaan kun se oli ravin makuun päässyt, ei se olisi halunnut hiljentää. Tovin taistelimme, että menemmekö ravia vai käyntia, loppujen lopuksi meno muistutti jonkin sortin steppikävelyä, peli oli menetetty, en saisi sitä enää kävelemään rauhassa. Olimme n. lenkin puolivälissä, eikä minua olisi lainkaan huvittanut kävellä samaa matkaa takaisin, mutta se oli kuitenkin mukavuussyistä järkevämpi vaihtoehto. Laskeuduin Randomin selästä ja aloin taluttamaan sitä, se selkeästi hämmensi oriraukkaa, sillä sillä oli meno päällä, mutta se kuitenkin tiesi, että taluttaessa kuuluu käyttäytyä. Hetken se jatkoi rauhatonta steppauskävelyään, mutta taisi sekin pian todeta, että turhaa hötkyilyä moinen. Ja siinä me sitten käyskentelimme rauhassa rinta rinnan, keskellä hiljaista metsää lumen tippuessa kevyesti maahan. Voin vielä näin päiväkirjaa kirjoittaessanikin tuntea sen hiljaisuuden ja rauhan mikä ympärillämme vallitsi. Ihana aloitus jouluaatolle. Hyvää joulua!

30.03.2016 - Kilpahevosena Random ei ole juuri sykäyttänyt tähän mennessä. Sen nuoruusvuodet menivät lähinnä erilaiseen höntyilyyn. Vaikka se on perusluonteeltaan hyvin rauhallinen ori, niin se muuttuu kärryjen edessä kyllä ihan toiseksi hevoseksi. Se on kuuma ja erittäin menohaluinen. Nuoruusvuosilla sen startit eivät menneet ihan nappiin, sillä se pursusi ylenmäärin energiaa, jonka se sitten käytti startin aikana loppuun, eikä paukkuja usein enää loppusuoralle jäänyt. 4- ja etenkin 5-vuotiskaudella saatiin yhteistyö paremmin Randomin kanssa pelaamaan ja saatiin energiatkin riittämään starteissa loppuun asti. Näin alkoi voittoja ja sijoituksia napsua plakkariin. Nyt ori pääsi näyttämään todelliset kykynsä.
Kun juoksunkulut saatiin kuntoon ja näin mihin orista oikeasti on, uskalsin alkaa ilmoittamaan sitä vähän kovempiin sarjoihin ja arvokisoihin. Ilmoitin sen mm. nuorten sarjan karsintaan sekä joulun lahja ajoon. Kummassakaan arvokisassa ei kuitenkaan saatu menestystä, ori ei ollut vielä ihan valmis niihin. Sen jälkeen koittikin huono vuosi. 6-vuotiskaudellaan Randomin takajalka alkoi keräämään kovasti nestettä ja turpoili jo pienenkin rasituksen jälkeen. Tamä luonnollisesti vaikutti treenaamiseen ja kisailuun. Toisinaan jalka oli pitkäänkin erittäin hyvänä ja orin uskalsi ilmoittaa starttiin ja sitten ihmeteltiin kun se laukkasi. Startin jälkeen saatiin taas todeta, että jalka on turvoksissa.
Jalkaongelmasta kuitenkin selvittiin ja ori oli seuraavalla ikäkaudella hyvässä iskussa, juoksi totosijoja, rahaa ja uusia ennätyksiä. Näillä näytöillä ennakkoilmoitin sen 8-vuotiskaudella Hopeadivisioonaan, Fool's Ice King 2016-karsintaan, Money Maker Memorial -karsintaan sekä Hoodoo Mileen. Orille oli tälle vuotta kovat odotukset, eikä se niitä pettänyt. Hopeadivisioonan karsinnassa ori paineli tiensä finaaliin, mutta finaalissa ei juoksu kulkenut ja melkein itku kurkussa varikkoalueella kävin sen jalkoja läpi ja olin varma, että sieltä löytyy taas turvonnut koipi. Iloiseksi yllätykseksi kipeätä koipea ei ollut, orille ei vain jostain muusta syystä ollut sinä päivänä juoksu maistanut. Ei tarvinnut perua ilmoittautumisia muihin arvokisoihin. Kyllä tippui iso kivi sydämeltä siinä vaiheessa. Seuraavana vuorossa oli Fool's Ice King kisat! Karsinta meni paremmin kuin oli odotettu, Random juoksi itsensä selkeästi finaaliin kolmannella sijallaan! Finaali ei mennyt aivan niin hyvin, Random jäi huonon lähtöpaikan takia pussiin ja pääsi sieltä vasta loppusuoralla pois. Jumissa oleminen vei orista menut, eikä se jaksanut laittaa kampoihin, jäi viimeisten joukkoon.
Sitten oli kauden odotetuin startti. Erittäin arvostettu Money Maker Memorial! Kyllä puntti tutisi kun istahdin orin kärryille valjastuskatoksessa. Karsintahan tämä oli, mutta jännitti niin vietävästi. Meille arvonta oli suosinut huonon lähtöpaikan ja lähdössä tahalteen jättäydyin, etten jäisi pussiin. Vauhti oli kova ja Random pysyi siinä hyvin mukana, tosin jouduin ajamaan lähes koko matkan kolmatta rataa, kun latua ei tullut ja vauhti kiristyi metri metriltä. Loppujen lopuksi sain kannustettua Randomin takajoukoista viidennelle sijalle. Ja sehän riitti finaaliin. Hiukan olin pettynyt omaan ajostrategiaani ja juoksunkulkuun sekä loppusijoitukseen, mutta olin kuitenkin iloinen finaalipaikasta! Finaalin koittaessa olin kerennyt ravata vessassa jo ties kuinka monennetta kertaa. Jännäpissi. Arvonta oli järjestänyt meille finaalilähtöön erinomaisen lähtöpaikan, joten suunnitelma oli painella vaan suoraan kärkeen. Jäin näin tehtiin. Lähdössä päästin Randomin juoksemaan löysin ohjin niin kovaa kun kintuista lähti, jotta saataisiin kärkipaikka. Kova taistelu siitä käytiin koko kisan ajan, mutta Random piti otteensa maalisuoralle asti. Ja Random voitti Money Maker Memorialin! Mitä? En varmaan usko sitä vieläkään. Juoksu oli niin upea, eikä minun ollut kuin istua kärryillä kyytiläisenä ja ihailla miten hienosti hevonen tekee hommia! Upea, upea Random!
Kun oltiin hiukan laskeuduttu voittohumusta oli sille kaudelle vielä yksi arvokisa, Hoodoo Mile. Tässä vaiheessa olimme kuin suurennuslasin alla, juuri voitettuamme Money Maker Memorialin. Se laittoi kovasti paineita myös minulle, kun tuli olo, että pitäisi jotenkin todistaa, ettei kyseinen voitto ollut vain tuurivoitto. Lähtö meni hyvin ja juoksunkulkukin startissa oikein hyvä. Loppusuoralla käytiin kolmen hevosen taisto, Randomin hiukan näitä kahta muuta hitaampi vauhti tiputti sen lopputuloksissa kolmanneksi. Emme kuitenkaan olleet tähän lainkaan pettyneitä. Meillä on erinomainen kilpahevonen! Tästä eteenpäin Random jatkaa hiukan kevyemmällä kisaamisella ja satsaamme lähinnä arvokisoihin. Eiköhän tulevillakin kausilla ori näytä mistä se poni pissii!

02.09.2016 - Näyttelypäivä! Nimenomaan, tänään oli näyttelypäivä! Olin valmistellut Randomin ja muutamat muut hevoset näyttelyä varten jo edellisen iltana. Oli pesty ja punattu ja mitä kaikkea sitä nyt tehdäänkään ennen näyttelyä, jotta hevonen olisi mahdollisimman edukseen. Randomi tönöttin korvat törröllään karsinassa loimi päällä, sille tämä oli tuttua juttua, olihan se käynyt esittelemässä komeaa kuontaloaan useampaan otteeseen. Minä taas en varmaan tottuisi ikinä, tänäänkin jännitti ihan kamalasti! Osittain johtui varmasti siitä, että Random tarvitsisi enää yhden muotovaliosertin. Otin Randomin käytävälle, riisuin loimen ja sutaisin vielä muutamat heinänkorret harjasta ja purupölyt jaloista pois. Laitoin kuljetusta varten loimen ja kuljetussuojat, napsautin riimunarun kiinni ja lähdin viemään oria kuljetusautoon. Random käyskenteli autoon jo hyvin tottuneesti, hiukan huuteli, että keitäs tähän aikaan aamulla on kuulolla ja ketkä ovat lähdössä matkaseuraksi. Että minä tykkään tästä hevosesta, vaikka se on orimainen, niin silti se on sellainen ihana mamman tissivälipoika, jonka voi vaan löysällä narulla taluttaa paikkaan kun paikkaan.
Näyttelypaikalle päästyämme se oli aivan täynnä porukkaa, näyttely oli näyttelyjaoksen alainen ja siellä oli tuomaroimassa arvostettu tuomari Kati, joten ei ollut ihme, että tapahtuma oli suosittu. Luokkia oli yhteensä 15 ja jokaiseen oli ilmoitettu 12 hevosta. Random oli ilmoitettu "muut hevoset" -luokkaan, joka oli viimeinen luokka. Joten odottelua tuli jonkin aikaa. Puunasin vielä Randomia, jottei siinä olisi yhtään hiekanmurustakaan ja lämmittelin sitä hyvin ennen arvostelua. Kävin kävelyttämässä sitä läheisillä pikkuteillä ja otin pieniä ravipätkiä. Random käveli tapansa mukaan hallinnassa, mutta välillä innostui tepsuttamaan ja pörisemään. Ja tasaisin väliajoin sen piti tietenkin huutaa, että hän on mestoilla.
Viimein koitti meidän vuoro mennä arvosteluun. Random tepsutti sisään häntä korkealla hiukan korskuen, mutta rauhoittui hyvin pian. Random malttoi seistä hienosti paikallaan ja antoi korjatan jalkojen asentoja hienosti, mikäli tarvetta tuli. Liikkeet se esitti maltillisesti ja ehkä aavistuksen laiskasti. Olisin toivonut ehkä hiukan draivia yksilöarvostelun liikkeisiin. Mutta ilmeisemmin tuomari tykästyi Randomiin, sillä osoitti meidät ensimmäisiksi ja kehotti valmistautumaan BIS-kehää varten, joka alkaisi heti. Eihän siinä kerennyt hirveästi valmistautumaan, kun edelleen ihan hoomoilasena luokkavoitosta olin.
Aluksi tuomari kävi läpi pikaisesti jokaisen luokkavoittajan, joita oli siis yhteensä 15. Jatkoon hän valitsi viisi hevosta ja Random oli yksi näistä viidestä! Meidän lisäksi jatkoon oli päässyt kaksi hienoa puoliveristä, suomenhevonen sekä näyttävä irlannincob. Tässä vaiheessa olin jo onneni kukkuloilla, sillä tiesin, että oli meidän sijoitus näistä viidestä mikä tahansa, niin saisimme MVA-SERTin! Päivä oli minun mielestäni jo tässä vaiheessa aivan täydellinen! Tuomari halusi vielä katsoa yksitellen jokaisen hevosen liikkeet. Randomin liikkuminen oli BIS-kehässä parempaa kuin mitä se oli esittänyt yksilökehässä. Siinä oli vauhtia ja voimaa. Tuomari alkoi sijoittamaan hevosia, ensin viidenneksi sijoittunut, sitten neljänneksi, kolmas, ja sitten jäljellä olimme me Randomin kanssa, sekä upea puoliveriori. Tuomari pyysi vielä meidät liikkumaan ympäri kehän. Seisotimme hevosia vielä hetken, jonka jälkeen tuomari astelee meidän luoksemme ja ojentaa meille ykkösruusukkeen! MITÄ IHMETTÄ! Herkistyin ja vaikka kuinka yritin pidätellä kyyneliä,ne vain väkisin valuivat silmistäni. Se, että hevosesta oli juuri tullut muotovalio, niin vielä sekin, että se voittaa arvostetulla tuomarilla koko ison näyttelyn. Random on kirjaimellisesti kaikista paras! &heart;

Tekijänoikeudet

Ulkoasu © K.K.
Ulkoasun kuvat © Ravikuva Jean Pierre Belot (CC BY-NC 2.0)
Kaikki muu ellei toisin mainita © Radical Trotters

Virtuaalista / SIM-Game

Tämä on virtuaalinen ravitalli
Virtuaalihevonen, kuvissa esiintyvä hevonen ei liity tällä sivulla oleviin tietoihin