In memoriam

KTK-II
YLA1
VIR MVA CH
VSN World Champion
VRER-Champion

Radical D'Amour


UUDET SIVUT!!


Kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Perustiedot

NimiRadical D'Amour, Dana RekisterinumeroVH15-098-0003
Syntymäaika, ikä01.12.2014, k. 01.02.2019, 18v* Rotu, sukupuoliRanskanravuri, tamma
Väri, säkäkorkeusMusta, 160cm PainotusRavit
Kasvattaja Spookiness (VRL-03285),
Radical Trotters<
OmistajaSpookiness (VRL-03285),
Radical Trotters
Ennätys, VS10,4aly (15,2make), 297 700v€
Statistiikka179 18-19-21(-19) (voitto%= 10%, sij%= 43%)
MeriititKantakirjattu toisella palkinnolla (KTK-II)
Palkittu Yleislaatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla (YLA1)
Virtuaalinen muotovalio
Champion 04/2016
VSN World Champion
4v lämminveritammojen VSe 05/2016
VRER-Champion (855p)
Charigné Dubois Memorial 2015
NDM Classic Euro Trot 2016
NDM Young Grand Mile 2015 2.
Montémestaruus 2015 3.
Kultadivisioona 10/15 3.
Pronssidivisioona 4/15 3.
Aken Ravitallin Synttäriajo 2015 3.
* Täytti 4v 15.05.15, oma ikääntyminen

Luonnekuvaus

Yleisesti Dana on hyvinkin kipakka tapaus. Tiivistettynä, Dana on aika pompotteleva, kovin omapäinen, eikä ihan hevillä anna periksi jos on jotain sievään mieleensä saanut. Dana voi olla hiukan jopa arvaamaton kokemattomissa käsissä, mutta kokeneen, johdonmukaisen, mutta samalla rauhallisen ihmisen kanssa tamma pysyy varsin kivasti ruodussa.
Dana on myös kovin utelias, moni uusi asia jännittää ja kiinnostuttaa kovasti, iän kertyminen ei ole asiaan juuri vaikuttanut vaan asioihin suhtaudutaan edelleen korvat tötteröllä, turpa pitkällä ja kiivaasti puhisten. Dana saattaa säikähtää mitättömän pieniäkin asioita, mutta rauhoittuu onneksi hyvin nopeasti, täytyy vain muistaa itsekin pysyä rauhallisena, vaikka välillä kommelluksissa tahtoo itse kullakin olla sydän kurkussa ja vetelät housuissa.
Danan on tapana tehdä itsestään pieni numero, kun saapuu uusiin paikkoihin. Esimerkiksi orimainen hirnuminen ja muutenkin ympäristölleen esittäytyminen näyttävän diivailevastii tanssahtelemalla pää korkealla ja häntä ylhäällä, kuuluu melko tavalliseen esittäytymisriittiin. Dana pysyy kuitenkin hyvin käsissä pelkän riimun kanssa, sillä voihan esim. turvasta katketa karva, joka on tälle herkkähipiälle painajainen. Neiti herkkis ei tämän takia myöskään perusta loimista, luultavasti kukaan tallin henkilökunnasta ei jaksa laskea kaikkia niitä rikkinäisiä loimia joita Dana on jälkeensä jättänyt. Eikä tallissa ole varmasti yhtäkään henkilökunnan jäsentä, joka ei olisi joskus päässyt parsimaan Danan loimia.
Loppujen lopuksi kovan kuoren alta paljastuu hyvinkin sympaattinen, persoonallinen ja rakastettava pakkaus, kun vaan jaksaa tarpeeksi tarkastella ja viettää Danan kanssa aikaa enemmän kuin yhden päivän. Varsinkin nyt siitostamma-aikoina Dana on hiukan pehmennyt, eikä ole enää ihan yhtä kipakka. Tammamammana olo sopii sille erinomaisesti ja tästä pääsee nauttimaan myös hoitohenkilökunta. Dana on melko tarkka varsoistaan, mutta antaa puuhailla niiden kanssa moitteetta.

Hoitaessa Dana on vieraita kohtaan hieman epäileväinen ja kurkkii usein karsinastaan korvat tiukasti päätä vasten, mutta tunnistaessaan tutun ihmisen, kääntyvät korvat, no, ainakin puolittain höröön, herkkujen toivossa. Dana rakastaa kaikkea hyvää ja kerjää heti karsinaan tultaessa herkkuja korvat tötteröllä. Ajokuntoon laittaessa käytävällä usein tepastelee edestakaisin, eikä millään haluaisi pysyä paikoillaan edes hetkeä. Saattaa kuopiakin pitkästyessään, viskellä mielenosoituksellisesti päätään ja kolistella kiinnitysnaruja. Suojat menevät melko näppärästi jalkaan. Toisinaan Dana saattaa kuopia ja nostella jaljokaan, vähän kokeillakseen, mutta täpäkällä komennuksella moisen pöljäilyn saa loppumaan. Mahavyön kiristys on Danalle hankala paikka ja silloin vierestä seuraajien on hyvä valita paikkansa viisaasti, ei kovin läheltä etu- tai takapäätä. Danalla on syvä vihasuhde mahavyön kiristystä kohtaan ja se osoittaakin sen kipakoilla potkuilla suuntaan ja toiseen. Mahavyötä kiristettäessä myös etupää saattaa kiukustuksissaan purra. Dana ei varsinaisesti tarkoita pahaa tai ole ilkeä tahallaan, hän on vain vähän liiaksi omanarvon tunteva ja tempperamenttinen.

Ajaessa Dana on erittäin menevää sorttia! Ajaessa Danalla on hyvä pitää sekkiä päässä, muuten tamma juoksee pää aivan polvissa eikä ajotuntumaa suuhun saa tarpeeksi, jotta pidätteet ja suuntamerkit menisivät selkeästi perille. Myöskin potkuremmillä on hyvä varustautua, mikäli Dana valjastaessa osoittaa hiukankaan (normaalista poikkeavaa) kiukkuisuutta tai hermostuneisuutta. Neitokainen saattaa hermostuksissaan säikähtää, muutamia mainitakseni, mm. heiluvia oksia, lätäkköä tai jotain muuta -jota-ei-ikinä-uskoisi-hevosen-säikähtävän-, päästää pierupukin ja ottavan spurtin suuntaan X, potkuremmi jonkun verran estää pukittamista ja siinä yhteydessä jalan jäämistä aisan päälle.
Raveissa käy Dana erittäin kuumana. Dana on hyvin haastava käsitellä ja ajaa rata-alueella sekä radalla. Päättäväisen, mutta samalla erittäin rauhallisen toiminnan ansiosta Dana on kuitenkin käsiteltävissä ja hallittavissa, vaikkei kokemus välttämättä mukava olekaan, helpommallakin voisi päästä. Nuoruusvuosina oli työ ja tuska ylipäätänsä saada Dana radalle. Se kävi erittäin kuumana ja mm. rataportit yleisesti ottaen söivät Danan mielestä pahaa-aavistamattomia hevosia. Tästä ollaan kuitenkin aika hyvin päästy yli ja nykyään Dana saadaan radalle pääosin ohjastajan ja _yhden_ taluttajan avuin. Kun Dana pääsee radalle, se painaa ohjalle rankasti ja yrittää muutenkin määrätä tahdin. Radalla Dana mennä porhaltaa kovaa vauhtia häntä korkealla ja suu vaahdossa, näyttäen erittäin erehdyttävästi vauhkoontuneelta tai vähintään muuten päävikaiselta. Juoksijan lahjoja löytyy paljonkin, mutta Dana hukkaa nekin taidot keskittyessään muuhun kuin juoksemiseen, laukkalujakin valitettavasti sattuu.. Parhaimmillaan Dana on keulilla, kun sinne ensin pääsee, jossa saa juosta oman päänsä mukaan, ilman muiden paineita. Dana ei etenkään kilpailutilanteessa ole ihan kenen tahansa ohjastajan hevonen. Se on erittäin vaikea ja sen ajatuksenjuoksu tulee tuntea. Vanhemmiten Dana on hiukan tasaantunut.

Ratsastaessa Dana on, ihme ja kumma, vähän tasaisempi kuin ajaessa. Olemme porukalla pohtineet, että jännittääköhän se sitä jonkun verran ja lähinnä ihmetyksen vallassa on ainakin rauhallisemman oloinen. Dana kuitenkin tuttuun tapaan, herkkähipiäisenä diivana, ei arvosta ollenkaan, että joku hänen selässään keikkuu ja puristelee jaloilla kylkiä. Dana kuitenkin tyytyy luimistelemaan korvia ja inahtelemaan kiukkuisesti, mitään pukittamista tai pystyynhyppimisiä ei ole tapahtunut. - Mikä ihmetyttää meitä kaikkia edelleen varmaan hautaan asti. Vaikka Dana on ratsastettaessa yllättävän tasainen, niin harva uskaltaa sillä ratsastaa, kun ovat nähneet millainen se on hoidettaessa ja ajaessa, tämä lienee ihan ymmärrettävää. Kokemattomia tai nuoria ratsastajia, en kyllä laittaisi selkään, ihan vaan varmuuden vuoksi. Radalla Dana on huomattavasti mukavempi selästä kuin kärryiltä. Toki se käy kuumana myös montéstarteissa, mutta on huomattavasti tasaisempi ja paremmalla tuntumalla. Mitään koulukiemura-asioita Dana ei osaa, eikä sille opetetakkaan. Riittää, että se osaa kääntyä, lisätä ja hidastaa vauhtia. Kentällä ja maneesissa ollaan kuitenkin käyty opettelemassa, ettei aina tarvitse mennä kovaa ravia, vaan välillä voi myös hölkytellä vähän kootummin.

Sukuselvitys


i. Xenoblood
10,1aly vs. 204 015v€
ransk. rn 168cm
VRER-Champion
Vuoden komeetta VRER:n Ravigaalassa 2012
Derby-voittaja 2012
Fasterajo-voittaja 2013
ii. Quafilié Luned
11,3aly, 75 700v€
ransk. tprt 156cm
Csicsásin uudenvuodenlupaus 2008
Silver Dollar Race -voittaja 2009
iii. Fraîcheur de Glace
15,5 13 650v€
ransk. prt 153cm
iie. Transit Swan
16,1 12 900v€
ransk. vprn 150cm
ie. Déterminé Railot
16,1ke, 19 290v€
ransk. mrn 168cm
iei. Ramses d'Athée
13,1a, 227 720v€
ransk. prt 157cm
VRERin Ravigaalassa 2006 paras montéhevonen
iee. Celisé de Grifaé
15,2aly, 20 650v€
ransk.
e. Citrus My
11,6aly vs. 165 450v€
ransk. rn 162cm
Hopeadivisioona (3/2014)-voittaja
FIN Mare S - ajon 2.
Derbystoet 2013-ajon 2.
ei. Torrési Monkey
10,0aly vs. 148 495v€
ransk. rt 164cm
J.R.R. Tolkien Memorial 2013
Septemberpokalen 2013
Silver Dollar Race 2013
eii. Torréfier
11,0ake vs. 96 570ve
ransk. rt 161cm
Fool's Ice King 2010
eie. Chantal du Courage
13,1ake vs. 96 500v€
ransk. rn
ee. Gue Capucine
12,3ake vs. 52 910v€
ransk. rn 160cm
eei. Tas de Ferraille
16,2ake vs. 12 000v€
ransk. prn 162cm
eee. Princess Of Horror
12,1ke vs. 27 100v€
ransk. mrn 156cm
Xmas Derby 2011 -ajon 2.

Danan suku on täysin ranskalainen, sukua on kolme polvea, jonka jälkeen on evm -hevosia.

Danan isä on erittäin menestynyt ranskalainen ori Xenoblood, sen aika on 10,1aly, virtuaalieuroja on kertynyt reilu 200 000. Tutummin tunnettu Xeno on on Kerystonin Kartanon kasvattama ja omistama. Xenolle on kertynyt meriittejä mm. Derby-voittaja 2012, Fasterajo-voittaja 2013, Nordic Dream Meeting toinen 2013 ja VRER-Champion 525 pisteellä. Ori ei ihan mikään turha juoksija ole. Luonteeltaan Xeno on kuuma ja hiukan säikky ori. Terveydellisesti sen riesana ovat olleet mahahaavat ja jalkavaiva, jonka takia sitä ei ole ilmoitettu kuin harkitusti lähtöihin.Xenolla on Danan lisäksi kahdeksan muuta varsaa. Niistä menestynein tällä hetkellä on sen ensimmäinen varsa Divine Xanthia 11,9aly.
Xenon isänä on Qualifié Luned se on niin ikään Kerystonin kartanon omistuksessa, mutta se on kasvatettu Luned Sporthorsesissa. Tutummin Filur on 11,3aly -aikainen ori, sillä on myös montéstartteja takana ja ennätys montéssa on 17,3make. Voittosummaa orille on kertynyt lähes 76 000v€.
Filurin isänä Ranskasta tuotu Fraîcheur de Glace, ori on 15,5 -aikainen. Omistajan sanoin suvusta "Sukulaisilla on hallussaan ennätyksiä ja suuria voittoja. Emän isä, Force Primitive on ranskan parasaikaisin ja menestynein hevonen kautta aikojen".
Filurin emä (iie.) Transit Swan on 16,1 -aikainen punarautias tamma.
Xenon emänä (ie.) on Ravitalli Railotin kasvattama, Luned Sporthorsesin omistama Déterminé Railot. Tutummin Dete on kisannut tasaisesti, mutta varmasti. Sen aika on 16,1ke, voittosummaa melkein 20 000v€.
Deten isänä on hyvin tunnettu ranskalaisori Ramses d'Athée. Ramses on tuotu ranskasta Ravitalli Ninitran omistukseen vuonna 2004. Orin ennätys on 13,1a, montéssa ennätys on 17,3ma. Yhteensä ori on juossut hurjat 262 starttia, joista voittoja 28. Voittosummaa tilille on tullut n. 227 000v€.
Deten emänä (iee.) on Celisé de Grifaé, siitä ei sivujen kadottua juuri tiedetä. Sen aika on 15,2aly.

Danan emä Citrus My oli minulla leasingissä yhden varsan verran. Tutummin Citrus on 11,6aly -aikainen ruunikko tamma. Se on juossut 108 starttia, joista 10 voittoa, 12 kakkos-sijaa ja 13 kolmos-sijaa. Voittosummaa tammalle on kertynyt 165 450v€. Meriittejä tamamlla on mm. FIN Mare S - ajon toinen, Hopeadivisioona (3/2014)-voittaja ja Derbystoet 2013-ajon toinen. Citruksen on kasvattanut Miseryn Ravitalli ja sen omistaa Snilli Trotters. Luonteeltaan Citruksen omistaja kuvaa tammaa hapannaamaksi, yksinään viihtyväksi, ajossa ailahtelevaiseksi, mutta ravivarmaksi. Danan lisäksi Citruksella on toinenkin varsa, Incredible Snilli 16,4ake.
Citruksen isänä on hieno punarautias ori, Torrési Monkey. Se on 10,0aly -aikainen ori, jolla voittosumma on kivunnut lähelle 150 000v€. Torsti on kisannut yhteensä 86 starttia, joista 14 voittoja. Meriittejä orilla on mm. J.R.R. Tolkien Memorial 2013 voitto, Septemberpokalen 2013 voitto ja Silver Dollar Race 2013 voitto. Torstin on kasvattanut Apinavaara ja sen omistaa Miseryn ravitalli.
Torstin isä Torréfier on nimenomaisesti se hevonen, jonka vuoksi halusin Citruksen leasinkiin. Topin toi aikoinaan Raskasta suomeen Ravitalli Loisto. Loistosta se siirtyi minun, Radical Trottersin omistukseen, josta se sittemmin myytiin Apinavaaraan. Upea ori on 11,0ake -aikainen, voittosumma reilu 96 000v€, statistiikkana 134 19-14-10. Meriittejä Topilla mm. Kripsin Lellipentu vm. 2009 - voittaja, Fool's Ice King 2010 finaali - voittaja ja Crimson Comet 2010 finaali - voittaja.
Danan emän isän emän Chantal du Courage sivut ovat kadonneet, tamman ennätys on 13,1ake.
Citruksen emänä on kaunis Gue Capucine, tamma 12,3ake -aikainen, monté-ennätyst on 18,1m ja sen voittosumma on melkein 53 000v€. Se on kilpaillut yhteensä 64 kertaa ja menestynyt ihan kohtuullisesti. Luonteeltaan tamma on kovapäinen ja siltä löytyy hyvinkin omaa tahtoa. Kaisalla on yhteensä neljä varsaa, joista kaikki ovat hyvä aikaisia juoksioita.
Kaisan isänä on Tas de Ferraille. Orin aika 16,2ake, ei kutittele huippuaikoja, mutta orin statistiikalla voikin jo vähän kehuskella! Orin statistiikka 21:4-3-4 on hyvä, sen voittoprosentti on 19 ja totoprosentti 52. Voittosummaa orille on kertynyt 12 000v€.
Kaisan emänä on upea 12,1ke -aikainen Princess of Horror. Paitsi hienon ajan lisäksi tamman tilille on kertynyt rahaa hiukan reilut 27 000v€. Luonteeltaan tamma on tuittupäinen diiva.

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Varsa Isä/emä Omistaja Menestys
01.09.2015 t. Radical Sabotage Prince Luxior Q'91 Aken Ravitalli 14,1ake, 83 560v€, Hopeadivisioona (6/16)
10.11.2015 t. Let's Play Lovegame RC Card Shark Burn Radical Trotters 10,3aly, 208 940v€, KTK-III, vFinlandia-Ajo 2016
13.01.2016 t. Raging Speed CH Shotgun Q'91 Snilli Trotters 12,1ake, 131 420v€, KTK-II, Stronglady Race 1.
11.02.2016 o. Radical Wasted Away Winmaniac Kuolemanpaikka 16,2ly, 23 955v€
10.04.2016 o. Radical Insomnia Il Capitano Loisto Radical Trotters 11,4aly, 71 815v€, KTK-II, Creepy Crawlie Mile '17 4.
05.03.2018 t. Dramatic RC Demonic Foxy Radical Trotters 15,5ake, 12 020v€, KTK-III
03.06.2018 t. Amureux RC Shérazade Rus Duán Stable tietoa

Kilpailukalenteri

Meriitit::
KTK-II 09/2015
YLA1
VIR MVA CH 04/2016
VSN World Champion 08/2018

Ehdolla Vuoden 2015 lämmiverinen montéhevonen (3) VRER:n Ravigaalassa
VRER-Champion (855p)

Pronssidivisioona karsintalähdön voittaja Snilli Trottersissa 14.03.2015
Pronssidivisioona karsintalähdön neljäs Snilli Trottersissa 17.04.2015
Pronssidivisioona finaalilähdön kolmas Snilli Trottersissa 30.04.2015
NDM Young Grand Mile -lähdön toinen Miseryn Ravitallilla 29.05.2015
Pronssidivisioona karsintalähdön kolmas Snilli Trottersissa 30.05.2015
Virtuaalisen Finlandia-ajon 2.karsintalähdön toinen VRKK 22.06.2015
Virtuaalisen Finlandia-ajon finaalilähdön neljäs VRKK 06.07.2015
Kultadivisioona karsintalähdön toinen Miseryn Ravitallilla 20.07.2015
Virtuaalimestaruus 2015 karsintalähdön toinen Repolan Ravitallissa 01.09.2015
Great Blue League -Event, PART II -ajon voittaja Ice Racingissa 13.09.2015
Kesälle hyvästit -lähdön neljäs VRKK:ssa 12.10.2015
Kultadivisioona -finaalilähdön kolmas Snilli Trottersissa 31.10.2015
Montémestaruus 2015 -karsintalähdon kolmas Repolan Ravitallilla 17.11.2015
Montémestaruus 2015 kolmas Repolan Ravitallilla 17.11.2015
Monté Winter Meeting -karsintalähdön toinen Kerystonin Kartanossa 02.12.2015
Aken Ravitallin Synttäriajo 2015 -karsintalähdön toinen Aken Ravitallissa 18.12.2015
Aken Ravitallin Synttäriajo 2015 -finaalin kolmas Aken Ravitallissa 18.12.2015
Charigné Dubois Memorial -lähdön voittaja Burnout Stablessa 21.12.2015
Kultadivisioona -karsintalähdön kolmas Snilli Trottersissa 16.01.2016
Hoodoo Mile 2016 neljäs Aken Ravitallilla 29.03.2016
NDM Classic Euro Trot voittaja Snilli Trottersissa 21.05.2016

Hallussaan 4v lämminveritammojen Suomen ennätys, 12,2aly 05/2016


Ennätykset::
1600m: 13,1ly | 10,4aly | 17,3mly | 16,0maly
2100m: 12,9ke | 12,3ake | 16,9mke | 15,2make
2600m: 14,1akp
3100m: 17,3pi | 20,2api | 19,3mapi

Voittosumma:: 297 700v€
Statistiikka:: 179 18-19-21(-19)
VRKK-pisteet:: 67p
Muut voitetut palkinnot::
2x Loimi
2-vuotiskausi
01.03.2015 - EVM Ruotsi - (Tas. 2100m. Koelähtö) - 2/7, 26,7ke, hyväksytty
02.03.2015 - Ravitalli Valtaria - VRER (Ryh. 1600m, lv 2-vuotiaat) - 6/10, 23,4aly
05.03.2015 - Ravitalli Valtaria - VRER (Ryh. 1600m, lv 2-vuotiaat) - 9/10, 23,9alyxx
06.03.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Ryh. 2100m, lv 2-vuotiaat) - 5/6, 24,1akexx
13.03.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Ryh. 2100m, lv 2-vuotiaat) - 7/7, 23,5ake
14.03.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh. 2100m, Pronssidivisioona-karsinta lv) - 1/8 18,4akex, 4000v€ ->Finaaliin!
15.03.2015 - Minnantila - VRER (Ryh. 2100m, lv 2-vuotiaat) - 4/9, 22,3ake, 100v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 6 1-0-0(-1), Ennätykset: 23,4aly & 18,4ake, Voittosumma: 4 100v€
3-vuotiskausi
28.03.2015 - Miseryn ravitalli - Villit (Ryh. 2100m, Pronssidivisioona-finaali lv) - HPL
29.03.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m. 17,0-aik. ja hit. & ei enn lv.) - 1/10, 19,2ake, 1 000v€ + loimi
03.04.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2100m. 16,0-19,9 aik.) - 2/9, 17,3ake, 2 000v€
05.04.2015 - VRKK - VRKK (Tas. 2100m, lv 3-vuotiaat) - 2/11, 20,4ke, 2 000v€
05.04.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2100m. 16,0-19,9 aik.) - 5/9, 18,4akexx, 250v€
09.04.2015 - Loster - Villit (Ryh. 2100m, yli 18,0 aik.) - HML
12.04.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2100m. 16,0-18,9 aik.) - 9/11, 20,5akexx
12.04.2015 - Minnantila - VRER (Ryh. 2100m. 3-vuotiaat) - 3/12, 21,1ake, 240v€
15.04.2015 - Pompeji - VRER (Ryh 2100m. 17,0-18,9 -aik.) - 9/10, 20,4ake
17.04.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Pronssidivisioona-karsinta. enint. 30 000v€ voitt.) - 4/12, 15,5ake, 1 000v€ -> Finaaliin
18.04.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2100m. 16,0-18,9 aik.) - 2/11, 18,2ake, 1500v€
21.04.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2100m. 16,0-18,9 aik.) - 9/11, 19,4ake
24.04.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2100m. 16,0-18,9 aik.) - 8/11, 19,3akex
25.04.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2100m. 16,0-18,9 aik.) - 3/11, 18,3ake, 1200v€
25.04.2015 - Loster - VILLIT (Ryh 2100m. 18,1-25,0 aik., yli 2-v.) - 10/11, 26,4ake
26.04.2015 - Minnantila - VRER (Tas 2100m. 3-vuotiaat.) - 13/15, 23,4ke
28.04.2015 - Guest Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. enn. 14,0-15,9.) - 4/10, 14,4ake, 500v€
30.04.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh. 2100m. Pronssidivisioona-finaali. enint. 30 000v€ voitt) - 3/12 15,3ake, 4 500v€
01.05.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Ryh 2100m. enn. 14,1-16,0) - 7/12, 17,7ake
05.05.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2100m. 13,0-15,9 aik) - 11/12, 15,4akexx
07.05.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2100m. 13,0-15,9 aik) - 5/12, 14,1ake, 310v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 21 1-3-3(-2), Ennätykset: 20,4ke & 14,1ake, Voittosumma: 14 500v€
4-vuotiskausi
15.05.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh. 1609m Monté) - 8/9, 21,2maly
15.05.2015 - Loster - VILLIT (Ryh 1609m. Alle 14,9aik.) - 6/15, 13,6aly, 300v€
16.05.2015 - Artsin Ravitalli - VRKK (Ryh 2100m. 13,5-15,9 aik.) - 3/9 15,8akex 750v€
18.05.2015 - Susiraja - VRER (Ryh 2100m) - 11/12, 17,5ake
20.05.2015 - Snilli Trotters - VRER (Ryh 2100m) - 10/12, 16,3ake
21.05.2015 - Paikka - VRKK (Tas 2100m) - 1/16, 16,1ke, 6 000v€
23.05.2015 - Paikka - VRKK (Tas 2100m) - 2/16, 16,2ke, 5 000v€
23.03.2015 - Ravirata Safiiri - VILLIT (Tas 2100m) - 1/15, 14,0ke, 5 000v€
23.05.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Tas 2100m. Kasvattajakruunu 2015 -karsinta 3-4v.) - 11/12, 19,0ke
24.05.2015 - Snilli Trotters - VRER (Ryh 1609m. NDM Classic Euro Trot, alle 14,0 aik lv.) - 7/11, 13,2aly
25.05.2015 - Paikka - VRKK (Tas 2100m) - 12/16, 18,6ke
29.05.2015 - Miseryn Ravitalli - VRER (Ryh 1609m. "NDM Young Grand Mile" alle 14,0 aik. lv.) - 2/10, 12,3aly, 2 500v€ -> Challenge Race
30.05.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m. 13,0-15,9 aik.) - 9/11, 18,4ke
30.05.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. "Pronssidivisioona-karsinta" enint. 30 000v€ voit. lv) - 3/10 16,4ake, 2 000v€ -> FINAALIIN
31.05.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. "Pronssidivisioona-finaali lv") - 8/10, 18,6ake
01.06.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2300m. Kesäkuninkaalliset 2015 karsinta. Alle 14,0 aik lv.) - 10/12, 15,4ake
04.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 2100m. 13,9 aik. ja nop.) - 5/10, 15,3ake, 1 800v€
04.06.2015 - Pompejin Ravirata - VRER (Ryh 1609m. 13,9 ja nop. lv.) - 6/11, 15,1aly
08.06.2015 - Rattonen - VILLIT (Ryh 2100m. Avoin lv.) - 3/6, 14,6ake, 1 000v€
08.06.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 3100m. 13,6-14,9 aik. 3+) - 4/12, 20,2api, 600v€
11.06.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 2100m. 13,9 aik. ja nop.) - 4/9 15,3ake, 2 400v€
11.06.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1609m. NDM Challenge Race!) - 10/12, 12,0aly
12.06.2015 - Duán Stable - VRER (Ryh 2100m. 13,9 aik. ja nop.) - 2/12 12,5ake(epäreal.), 3 600v€
12.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Ryh 1609m. enn. 11,1-12,0 ) - 5/6, 12,4aly
13.06.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m. Avoin lv) - 6/11, 13,2akex
17.06.2015 - Ravirata Safiiri - VILLIT (Ryh 2100m) - 3/12, 13,4ake, 3 500v€
17.06.2015 - Rattonen - VILLIT (Tas 2100m. Avoin lv) - 12/13, 19,5kex
18.06.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1609m. Virtuaalinen Finlandia-ajo 1. karsinta!) - 7/16, 14,5lyx, 200v€
18.06.2015 - Kerystonin kartano - VRER (Ryh 1609m. Last Dancer -ajo, lv-t enn. alle 14,0) - 8/12, 13,1aly
19.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Ryh 1609m, lv, enn. 11,1-12,0) - 1/9, 12,2aly, 3 000v€ + loimi
22.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 2100m. 13,9aik. ja nop) - 6/11, 15,1ake, 800v€
22.06.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1609m. Virtuaalinen Finlandia-ajo 2. karsinta!) - 2/16, 13,4lyxx, 3 250v€
23.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 2100m. 13,9aik. ja nop) - HML
24.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 2100m. 13,9aik. ja nop) - 8/10, 14,6ake
25.06.2015 - Ravitalli Repola - VRER (Ryh 1609m. 13,9 ja nop.) - 3/8 13,2aly, 2 000v€
26.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Ryh 1609m. lv, enn. 11,1-12,0.) - 7/8, 13,2aly
27.06.2015 - Ravitalli Repola - VRER (Ryh 1609m. lv 13,9 ja nop) - 4/7, 16,2aly, 1 000v€
29.06.2015 - Miseryn ravitalli - VRER (Ryh 1609m. NDM: Chance I Serie! alle 13,0 aik. lv) - 12/12, 12,3alyx
29.06.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1609m. Virtuaalinen Finlandia-ajo 3. karsinta!) - 10/16, 14,5lyxx

Yhteenveto:: Statistiikka: 39 3-4-5(-3), Ennätykset: 12,0aly, 13,2ake, 20,2api, 21,2maly Voittosumma: 44 700v€
5-vuotiskausi
06.07.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 1609m. Virtuaalinen Finlandia-ajo 2015 - FINAALI!) - 4/12, 12,4aly, 30 000v€
11.07.2015 - Ravitalli Rattonen - VRER (Ryh 1609m) - 8/9, 13,6aly
11.07.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m) - 10/11, 16,5akexx
13.07.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/6, 12,5akexx, 4 000v€
18.07.2015 - Pompeji - VRER (Ryh 1609m) - 7/12, 12,6alyx
20.07.2015 - Miseryn Ravitalli - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona-karsinta väh. 80 000v€ voitt lv) - 2/11, 14,2akp, 6 000v€ -> Finaaliin
23.07.2015 - Pompeji - VRER (Ryh 1609m) - 8/11, 13,5alyxx
24.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Ryh 1609m) - 5/5, 13,5aly
26.07.2015 - Ravitalli Rattonen - VILLIT (Tas 2100m) - 8/11, 17,2ke
30.07.2015 - Pompeji - VRER (Ryh 1609m) - 2/8, 13,2alyx, 1 550v€
30.07.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1609m) - 3/10, 11,9aly, 2 500v€
30.07.2015 - Yksityistallo Chillo - VILLIT (Ryh 1609m) - 4/8, 13,6alyx, 800v€
31.07.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 1609m) - 2/5, 11,5alyx, 4 000v€
31.07.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona-FINAALI) - 7/12, 15,1akp
03.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 1609m) - 3/5, 15,2aly, 3 000v€
06.08.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 2100m) - 3/12, 13,3ake, 3 000v€
06.08.2015 - Guest Trotters - VILLIT (Ryh 2100m) - 2/8 11,6akex (epäreal.), 3 000v€
07.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 1609m) - 4/5, 14,2aly, 2 000v€
07.08.2015 - Ravitalli Rattonen - VILLIT (Ryh 2100m) - 9/12, 15,5ake
09.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 4/12, 15,3ake, 400v€
10.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 1609m) - 1/5 12,4aly, 5 000v€
11.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 2100m) - 3/14, 15,4ke, 800v€
13.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 6/10, 14,2aly
13.08.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m) - 8/11, 15,3ake
14.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 1609m) - 3/5 13,5aly, 3 000v€
17.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 1609m.) - 2/5, 12,2alyx, 4 000v€
21.08.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Ryh 1609m) - 1/9, 12,1aly, 5 000v€
22.08.2015 - Aken Ravitalli - VRER (Ryh 2100m. Monté) - 2/8, 18,5make, 1 000v€
22.08.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - 5/9, 16,2akp, 2 000v€ -> FINAALIIN
23.08.2015 - Aken Ravitalli - VRER (Ryh 1609m.) - 7/8, 15,3alyx
30.08.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -finaali) - 9/12, 16,5akp

Yhteenveto:: Statistiikka: 31 3-6-5(-4), Ennätykset: 11,5aly, 12,5ake, 18,5make, 14,2akp Voittosumma: 81 050v€
6-vuotiskausi
01.09.2015 - Repolan ravitalli - VRER (Tas 2600m. Virtuaalimestaruus 2015 -karsinta) - 2/13, 14,1akp, 3 000v€ -> Finaaliin
01.09.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Tas 2600m. Virtuaalimestaruus 2015 -finaali) - 14/16, 17,2akp
10.09.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 7/15, 18,2ke
11.09.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1609m. Monté) - 5/8, 18,0maly
12.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - K
12.09.2015 - Ice Racing - VILLIT (Ryh 1609m. "Great Blue League -Event, PART I") - 5/9, 12,0aly, 2 000v€
13.09.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 7/15, 18,3ke
13.09.2015 - Ice Racing - VILLIT (Ryh 1609m. "Great Blue League -Event, PART II") - 1/9, 11,0aly, 10 000v€
14.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 1/12, 18,1maly, 2 500v€
14.09.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 2100m) - 1/7, 12,9ke, 4 000v€
15.09.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Tas 2100m) - 10/16, 15,6ke
15.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 10/11, 15,4akex
16.09.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 4/15 17,3kex, 3 000v€
16.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - K
16.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 8/9, 19,4maly
17.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m.) - HYL
18.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 3/9, 17,5maly, 1 300v€
19.09.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 12/15, 19,7ke
19.09.2015 - KiRi - VRER (Ryh 2100m) - 4/5, 12,3ake
19.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/11, 14,1ake, 3 000v€
20.09.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Tas 2100m) - 6/15, 16,2kex, 500v€
20.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 3/9, 18,6maly, 1 300v€
20.09.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 2100m) - 12/13, 14,6ke
21.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 8/11, 14,5ake
22.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 2/9, 17,2maly, 2 600v€
24.09.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - 5/10, 17,4akp, 2 000v€ -> FINAALIIN!
25.09.2015 - Bulevardi - VRER (Ryh 1609m) - 2/9, 12,5aly, 1 500v€
26.09.2015 - Pompeji - VRER (Ryh 1609m) - 9/11, 14,5aly
28.09.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 3100m) - 11/15, 17,3pi
30.09.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -finaali) - 5/11, 15,3akp, 6 000v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 30 4-3-2(-2), Ennätykset:11,0aly, 12,3ake, 14,1akp, 17,3pi, 17,2maly Voittosumma: 42 700v€
7-vuotiskausi
01.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 1/12, 12,2aly, 5 000v€
02.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 9/12, 12,4aly
02.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Ryh 1609m) - 4/11, 11,6aly, 1 000v€
03.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 6/12, 12,2alyx, 250v€
04.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Ryh 1609m) - 4/11, 12,1aly, 1 000v€
05.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 7/10, 16,6ake
06.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Ryh 1609m) - 9/11, 12,3aly
07.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 3/10, 14,5ake, 1 000v€
07.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 2100m) - K
08.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 2100m) - 11/12, 14,3akexx
09.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 2100m) - 9/12, 16,3akexx
09.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 1640m. Sprint Cup) - 7/13, 13,5lyxx, 700v€
09.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 5/10, 12,3ake, 250v€
10.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/12, 13,5ake, 4 000v€
11.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 5/10, 15,2ake, 250v€
12.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m. Kesälle hyvästit) - 4/9, 15,2ke, 1 300v€
15.10.2015 - Karolus - VRER (Ryh 1600m) - 4/8, 10,4alyx, 700v€
16.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 7/9, 17,1kexx
20.10.2015 - Karolus - VILLIT (Ryh 1600m) - 4/4, 11,3aly, 700v€
20.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 1/9, 14,2ke, 5 500v€
24.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 6/9, 17,2kex,
25.10.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 1609m. Tammavaltikka 2015) - 7/12, 13,7alyx
27.10.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - 6/12, 15,6akp, 2 000v€ -> Finaaliin!
28.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 8/9, 17,2kexx
31.10.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m. Fool's Race, Ladies 2015) - 9/12, 13,5akexx
31.10.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -finaali) - 3/12, 14,4akp, 10 000v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 26 3-0-2(-5), Ennätykset: 10,4aly, 12,3ake, 14,4akp Voittosumma: 33 650v€
8-vuotiskausi
07.11.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m. Monté) - 1/11, 15,2make, 3 000v€
17.11.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Tas 1600m, monté. Montémestaruus 2015 -karsinta) - 3/16, 17,3mly, 2 000v€ -Finaaliin!
17.11.2015 - Repolan Ravitalli - VRER (Tas 2100m, monté. Montémestaruus 2015!) - 3/16, 16,9mke, 5 000v€
02.12.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 3100m, monté. Monté Winter Meeting 1. karsinta) - 2/12, 19,3mapix, 1 800v€ -> Finaaliin!
08.12.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1609m, monté) - 5/11, 16,0maly, 300v€
18.12.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m. Aken ravitallin Synttäriajo 2015 -karsinta) - 2/12, 14,4ake, 1 250v€ -> Finaaliin
18.12.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m. Aken ravitallin Synttäriajo 2015 -finaali) - 3/12, 14,2ake, 3 000v€
21.12.2015 - Burnout Stable - VRER (Ryh 2100m. Charigné Dubois Memorial) - 1!/12, 14,1ake, 40 000v€
27.12.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1609m, monté. Monté Winter Meeting -finaali) - 10/12, 16,8maly

Yhteenveto:: Statistiikka: 9 2-2-3(-0), Ennätykset: 14,1ake, 16,0maly, 15,2make, 19,3mapi Voittosumma: 56 350v€
9-vuotiskausi
08.01.2016 - Bulevardi - VRER (Ryh 1609m) - 5/8, 12,8aly
11.01.2016 - Rattonen - VRER (Ryh 1609m) - 5/11, 13,2alyx, 400v€
14.01.2016 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m. Lv juhlalähtö -karsinta) - 7/16, 13,1ly, 300v€ ->Finaaliin!
14.01.2016 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m. Lv juhlalähtö -finaali) - 11/12, 14,6alyx
16.01.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - 3/11, 15,4akp, 5 000v€ -> Finaaliin!
20.01.2016 - Karolus - VILLIT (Ryh 1600m. Talvi meeting -karsinta) - 9/9, 12,4aly, 500v€
30.01.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -finaali!) - 8/12, 15,6akp
16.02.2016 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 1600m. Aken Silverbeard 2016 -karsinta) - 2/9, 15,1alyx, 1 250v€
16.02.2016 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 1600m. Aken Silverbeard 2016 -finaali) - 7/12, 14,4aly
20.02.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - 4/8, 16,4akp, 4 000v€ -> Finaaliin!
27.02.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -finaali!) - 9/12, 16,1akp
29.02.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1600m. Fool's Ice Queen 2016 -karsinta) - 8/11, 13,8alyx

Yhteenveto:: Statistiikka: 12 0-1-1(-1), Ennätykset: 12,4aly, 15,4akp Voittosumma: 11 450v€
10-vuotiskausi
14.03.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - K
29.03.2016 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 1609m. Hoodoo Mile) - 4/12, 11,5aly, 1 500v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 2 0-0-0(-1), Ennätykset: 11,5aly Voittosumma: 1 500v€
11-vuotiskausi
21.05.2016 - Snilli Trotters - VRER (Ryh 1609m. NDM Classic Euro Trot) - 1!/12, 12,1aly, 5 000v€ -> Elite Trot
15.06.2016 - Bulevardi - VRER (Ryh 1609m. NDM Elite Trot) - 6/12, 13,6alyx, 650v€
10.07.2016 - Korven Ravirata - VILLIT (Ryh 1600m. Korven Suurajo -karsinta) - 9/12, 14,4aly
14.07.2016 - Bulevardi - VRER (Ryh 1609m. NDM Chance II Serie) - HPL
16.08.2016 - Korven Ravitata - VILLIT (Ryh 1600m. Korpistayer -karsinta) - 11/11, 15,6aly

Yhteenveto:: Statistiikka: 5 1-0-0(-0), Ennätykset: 12,1aly Voittosumma: 5 650v€
12-vuotiskausi
15.01.2017 - Rusko - VILLIT (Ryh 2100m. Ruskon Winter-Princess 2017) - 5/9, 13,3ake, 2 000v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 1 0-0-0(-0), Ennätykset: 13,3ake Voittosumma: 2 000v€


Näyttelyt ja Match showt
12.04.2015 - VRKK - MSY (Lämminveriravuri tammat) - PUN2
12.05.2015 - VRKK - NJ (Lämminveriravuri tammat) - LKV1/8, BIS4 mvaSERT Tuomari: kerppa PT: vaapu
12.07.2015 - Kivimetsän matkaratsut - NJ (Lämminveriravuri tammat) - LKV1/9, BIS3 mvaSERT Tuomari/PT: kerppa
05.09.2015 - Teerivaara - NJ (Muut hevoset) - LVK3/13, irtoSERT Tuomari/pt: Welby
29.09.2015 - Yksityistalli Élan - NJ (Hevostammat) - 10/17 sertin arvoinen Tuomari: Jannica
31.03.2016 - Rosenhof - NJ (Lämminveriset tammat) - LKV1/4, irtoSERT Tuomari/PT: Kati

25.07.2015 - Granstad - VSN (Lämmin- ja kylmäveriset ravihevoset) - 1/14, 5+4+5+4+4+5+4+3½+3½+3 = 41p, SW3 Tuomari: taffel
11.08.2015 - Miseryn Ravitalli - VSN (Lämminveriravurit, tammat) - 1/9, (5+4+5+4+4+5+4+3½+3½+3 = 41p), SW2 Tuomari: taffel
14.10.2015 - Aken Ravitalli - VSN (Lämminveriravurit, tammat) - 1/9 (5+4+5+4+4+5+4+3½+3½+3 = 41p) SW4 Tuomari: taffel
17.11.2015 - VRKK - VSN (Lämminveritammat (ravurit)) - 1/8 (5+4+5+4+4+5+4+3½+3½+3 = 41p) SW4 Tuomari: taffel
28.08.2016 - Radical Trotters - VSN (Lämminveriravurit, tammat) - 1/8, (4½-4-4½-4-4-4-4-4-3½-3½=40p) SW2 Tuomari: dookie.
03.09.2016 - Marcius - VSN (Lämminveriset hevostammat) - 1/12, SW5 (4,5-4-4,5-4-4-4-4-4-3,5-3,5=40p) Tuomari: dookie
18.08.2018 - Duán Stable - VSN (Lämminveriravurit, tammat) - 1/10, SW1 (4,5-4-4-4-4-4-4-4-3,5-4=40p) Tuomari: Milja H.

15.09.2015 - Kantakirjaustilaisuus - 18 + 18 + 20 + 20 = 76p. KTK-II
30.11.2018 - Yleislaatuarvostelu - 27(17+10) + 31(19+12) +20 +20 + 3 = 101p YLA1 * Parhaat rakennepisteet & Parhaat kilpailupisteet

Päiväkirja

1.3.2015 - Dana on ollut pari viime viikkoa "viimeistely" treenissä Ruotsin maalla, Peter Åkerholmin tallissa. Treenit on sujuneet todella mukavasti ja tamma on kuulemma osoittanut hyvinkin lupaavaa juoksua ja mikä kummallisinta, myös käytöstä. Varsinaista ohjille painamis tyyppistä menoa ei ole ollut, mutta on kuulemma oikein tasaisesti juossut muiden porukassa mukana ja jotain pientä kilpailupäätänkin on ollut havaittavissa. Näillä eväillä annoin valmentajan ilmoittaa Danan koelähtöön, joka juostiin Ruotsissa. Danan "oma valmentaja" Heikki Lindström oli ohjaksissa startin ajan ja ratakin oli tammalle jo entuudestaan tuttu. Dana lähti numerolla 5. Valmentajan sanojen mukaan Dana oli oikein kuulainen, vaikka voltissa olikin alkanut yhden uusinnan jälkeen vähän ärsyttämään. Tamma oli juossut todella tasaisesti, eikä Heikki ollut sitä patistanut kovempaan vauhtiin, vaan mentiin lähinnä porukan mukana, tasainen ja nätti juoksu mielessä. Danasta kun ei kuulemma ihan aina välillä ole tietoinen, että mitä se keksii, vaikka pääosin on asiallisesti käyttäytynytkin. Jonkun verran loppusuoralla kuulemma olivat porukassa vähän "kiriä" ottaneet ja Dana oli siitä muutaman hevosen sitten kirinytkin. Dana oli maalissa toisena. Ajassa nyt ei varsin ollut kehumista (26,8ke), mutta ehkä se vauhti tuosta kovenee kun kilpailukin kovenee ;D. Toivottavasti ainakin.

21.3.2015 - Nyt ollaan päästy jo turvallisesti takaisin kotimaan kamaralle ja omaan talliin Danan kanssa. Dana on muutoksesta ollut vähän hämillään ja kiukutellut varsin mieltään osoittavasti hoitajilleen ja treenaajille. Kerkesi se tuossa välissä yhdet kärrytkin hajottaa, kun lähti kärryjen kanssa rynnimään "puolikkaasta ovesta" ulos. Hevonen mahtui, kärryt ei. On Dana kyllä sittemmin rauhoittunutkin ja ilkeähän se ei oikeastaan ole koskaan ollut.. Se on vain vähän.. Dana. Dana tuossa täyttikin varsinaisen startti-iän, eli 3v ja nyt on katseet suunnattu sen kauden kisoihin (jotka tosin on tähän mennessä vähän kuivakoilta näyttäneet). Jos sen verran palataan menneeseen, niin Danan 2-vuotiskausi ei ollut mikään järin suuren juhlan kausi. Dana teki todella paljon epävarmoja ja -tasaisia juoksuja. Ihan kelpo aikoja se on kuitenkin kulkenut. Voitontahtoa ei vaan tuntunut tällä kaudella löytyvän. Laukkojakin nähtiin vähän liian paljon. Laukat johtunee lähinnä ehkä liiasta kuumumisesta ja pää ei tammalla pysy kasassa, jolloin rikkoo laukalle. Olisi kyllä loistavaa jos tamma käyttäisi tämän kuumenemisesta saadun energian siihen voiton tavoitteluun. Saatiin 2-vuotiskaudella kyllä kaksi ihan hyvääkin juoksua. Ensin pitää mainita Snilli Trottersin villeissä raveissa juostu voitto. Juoksu oli kyllä todella epävarma sekin, laukallekkin sortui vähän lähdön jälkeen, mutta loppumatkan sitten mennä porskuttikin hurjaa haipakkaa, aina voittoon asti! Aika ylpeä tammasta olin, tuommoisen draivin kun saisi kaikkiin juoksuihin! 2-vuotiskauden viimeisissäkin raveissa Dana teki todella kauniin ja tasaisen juoksun, jolla pääsi neljännelle sijalle. Meno oli todella, todella tasaista ja varmaa, tamma tuntui hyvältä kädessä. Se ei hätäillyt turhia, keskittyi juoksuun. Lopussa ei oikeastaan enää edes yrittänyt. Oliko lie väsynyt vai eikö tuntenut tarpeelliseksi kisata muita vastaan sen enempää. Tyytyväinen olen silti tähän juoksuun! Nyt vain mielenkiinnolla uusia treenisuunnitelmia kohti ja katsellaan miten se 3-vuotiskausi lähtee rullaamaan. Tarkoituksena on ajaa mahdollisimman paljon eri radoilla, hiitit sekä hölkät. Eipähän ainakaan kuumuminen sitten johdu ratajuoksuista laisinkaan. Tehdään tästä Danalle helpompaa. Tamma on kyllä nopea kun haluaa olla, joten keskitytään lähinnä peruskunnon ylläpitoon ja muuhun kestävyysharjoitteluun, vedot jätetään vähemmälle huomiolle. Lyhyesti sanottuna keskitytään Danan pääkopan ja ruumiin kestävyyteen.

7.6.2015 - Nyt on jo päätöksessä Danan kolmivuotiskausi ja viiden vuoden ikäkin tammalla jonkun ajan päästä häämöttää. Vaikka treeneissä ollaan keskitytty pääasiassa Danan päänsisäistä kestävyyttä, ei se ole tuottanut ihan haluttua tulosta. Dana kulkee ajallisesti erittäin kovaa, sen olemme tässä saaneet huomata, mutta muuten juoksut ovat todella epävarmoja, eikä sijoittumisvarmuutta tammalla ole juuri ollenkaan. Tamma on kyllä varsin voitontahtoinen, mutta luovuttaa todella herkästi, jos siitä tuntuu, ettei kärkeen ole asiaa. Silloin se laittaa homman ihan lekkeriksi ja lopettaa juoksemisen, vaikka muiden mukana pysyykin. Tammaa on tästä syystä treenattu kisamaisesti erilaisissa ympäristöissä, käyty harjoitusraveissa hakemassa onnistumisen tunnetta tammalle, yritetty monenlaisia asioita ettän tamman pääkoppa pysyisi tasapainossa ja se saisi vähän itsevarmuutta. Kestävyyttäkin ollaan jonkun verran treenattu. Toki jotkut startit ovat menneet penkin alle, ihan vain huonosta tuurista. Tamma on jäänyt pahasti pussiin keskelle, eikä ole sieltä päässyt mihinkään etenemään. Kolmivuotiskaudelta mieleen jääneitä lähtöjä on mm. heti ensimmäisenä juostu Pronssidivisioona finaali... kyllä voi kertoa, että oli kannustusjoukoillakin jännäpissit melkein housuissaan. Dana juoksi hienosti kuolemanpaikalla n. 1600m, siitä olisi ollut ihan älyttömän hyvät mahdollisuudet loppusuorilla voittoon, mutta Dana keksi jotain muuta... Dana ilmeisesti spottasi radan laitamilla jotain olemattomia hirvityksiä ja hyppäsi laukalle, eikä antanut laukkaa millään alas, joten tuloksena HPL. Voinen kertoa, että kyllä harmitti, varsinkin kun alkujuoksu oli mennyt niin loistavasti. Lisäksi kolmivuotiskaudella juostu toinen Pronssidivisioona finaali oli positiivinen yllätys! Ihan älyttömän vahvoilla mielin sinne ei lähdetty, melko tuoreessa muistissa olleen edellisen finaalin jäljiltä... Dana teki kuitenkin älyttömän tasaisen juoksun. Juoksi kolmannessa parissa ulkona lähes koko matkan, oikein asiallisesti. Loppukaarteessa käänsin hyvissä ajoin viidennelle radalle, josta se sitten tasaisesti eteenpäin lipuen väänsi itsensä kolmannelle sijalle.
Myös neljävuotiskausi on lähtenyt hyvillä vauhdein rullaamaan ja Dana on parantanut aikaansa ihan huomattavasti. Hidas se ei siis tosiaan ole. Myös ensimmäinen montéstartti tuli starttailtua, mutta täytynee miettiä, että jääkö se myös tamman viimeiseksi. Oli nimittäin sellaista taistelua koko juoksu. Tamma ei olisi ollenkaan halunnut kuunnella selästä tulevia ohjeita ja niiden kanssa vängätessä meni koko startti ihan plörinäksi. Nelivuotiskaudella tamma on ravaillut hyvin monesti "isoissa skaboissa" ja suurin osa niistä ei ole mennyt ihan niinkuin oli suunniteltu. mm. niin isot lähdöt kun Kasvattajakruunu, NDM osakilpailu, Pronssidivisioona finaali ja Kesäkuninkaalliset 2015 karsinta, ovat menneet ihan penkin alle, joko huonosta tuurista, tai tamman huonosta juoksumotivaatiosta johtuen. Tämä on todella harmi, kun tietää mihin tästä tammasta olisi, jos se vain viitsisi. Positiivisena nelivuotiskaudella tähän mennessä on jäänyt mieleen mm. kaksi alkukauden voittoa, NDM - osakilpailussa pärjääminen ja siitä saatu jatkolippu Challenge Raceen. Nyt pitää vain toivoa, että Dana löytäisi sisäisen fengshuinsa..

20.09.2018 - Danan kanssa kilpailut ovat jääneet aikoja sitten. Tamman viimeinen startti juostiin melkein pari vuotta sitten tammikuussa. Danan juoksu on ollut äärettömän epätaisaista ja yhtä tappelua koko sen kisaiän ajan, että ei viitsitty enää viimeiselle kaudelle panostaa. Viimeisen starttinsa se juoksi kuitenkin ihan kohtuullisesti ja pääsi rahoille. Aiemmassa päväkirjamerkinnässä olin manannut, että Danan ensimmäinen montéstartti tulisi ehkä jäämään myös viimeiseksi. Onneksi ei jäänyt, sillä todettiin neidin loppujen lopuksi toimivan varsin kivasti selästä käsin, vaikka ei se nyt helppo ole radalla silloinkaan. Tästä toimivuudesta todisteena erittäin monta hyvin mennyttä montelähtöä, jonka kruunasi 8-vuotiskaudella montémestaruuden karsinnan ja finaalin kolmannet sijat! En olisi kyllä aikoinaan laittanut lottoa vetämään asiasta, mutta tulipahan sekin päivä nähtyä. Samaisella kaudella meni kyllä muutenkin startit melko nappiin.
Vaikka Dana on melko koheltaja ja kuumaverinen tuittupää, niin se on säilynyt ihmeen terveenä ilman mitään vaivoja. Joitain ihan pieniä jalkahaavoja on tullut, mutta olisin voinut jopa odottaa murtuneita luita ja turvonneita niveliä. Ehkäpä tamman terve rakenne on pelastanut meidät monelta terveyshuolelta. Rakenteesta puheenollen, en ole muistanut mainita Danan näyttelymenestyksestä! Vaikka neiti on ollut ihan kohtuullinen kilparadoilla, niin kyllä sen menestys näyttelykehissä on ollut lyömätöntä! Ihan jokaisessa ravureille suunnatussa näyttelyluokassa se on voittanut luokkansa ja vienyt sertit mennen tullen. Näillä meriiteillä siitä leivottiinkin hyvin nopeasti Champion-tamma ja myös muotovalio. Pitkään ei myöskään mennyt kun saatiin plakkariin myös VSN World Champion -titteli.
Tittelitkään eivät ole tulleet ihan ilmaiseksi, aika paljon on pitänyt harjoitella näyttelykäyttäytymistä, kun ei ole ihan luonnostaan Danalta tullut tämä edustava paikallaan tönöttäminen. Saatika sitten liikkeiden esittäminen, ilman että joka puskassa olisi vaaninut vihreitä, punaisia tai violetteja pieniä miehiä, joita sitten Danan logiikalla tulee sännätä karkuun. Onneksi tässä tapauksessa harjoittelu tuotti tulosta (olisipa se tuottanut enemmän tulosta myös radoilla...) ja näyttelyissä käyttäytyi suurimmaksi osaksi ihan edukseen. Vaikka muutamassa arvostelussa taidetaankin mainita säpäkästä luonteesta. *tähän sellainen silmien pyörittely hymiö*. Tamma myös kantakirjattiin kolmisen vuotta takaperin toiselle palkinnolle, johon olemme ihan tyytyväisiä, vaikka hiukan salaa toivoimmekin ykköstä.
Nyt tamma onkin toiminut pitkälti siitoksessa, mutta siitä lisää paremmalla ajalla.

24.10.2018 - Lupasin palata Danan päiväkirjan pariin sen varsajuttujen muodossa. Ehkä nyt kuukausi takaperin minulla on se hetki aikaa turinoida hiukan Danan siitostamma-ajasta.
Tosiaan Danalle on tähän mennessä siunaantunut seitsemän varsaa ja enempää tuskin tulee. Eiköhän mamma ole jo eläkkeensä ansainnut. Danan varsat ovat pääosin oikein mukavasti pärjänneitä ja, luojan kiitos, vain yksi on perinyt emänsä haastavamman luonteen. Toki muutkin varsat ovat hyvin energisiä ja meneviä tapauksia, mutta ihan niin kipakoita ja tulisia ne eivät ole. Ilmeisimmin hyvä tasaiset orivalinnat ovat tehneet tehtävänsä. Neljä Danan varsoista on myös kantakirjattu, että kyllä se ulkonäköään tuntuu hiukan periyttävän.
Dana on ollut emänä erittäin hyvä, ehkä aavistuksen turhanhössöttäjä, mutta niinhän ne jotkut äidit on. Dana tuntuu passaavat ja vahtivan varsojaan joka käänteessä, eikä oikein anna varsojen itsenäisesti tutkia ja tutustua asioihin. Vaikka Dana on tarkka varsoistaan, niin se kuitenkin antaa vieraidenkin ihmiten tulla karsinaan ja tarhaan rapsuttelemaan varsoja. Se yrittää mukamas antaa itsestään hyvin lungin kuvan, mutta huomaa kyllä, että tosiasiassa se tarkkailee kaikkia tapahtumia silmä kovana. Siitostammaelämä on sopinut Danalle huomattavasti paremmin kuin kilpahevosena olo ja vaikka se on nyt vähemmällä aktiviteetilla, niin se tuntuu jotenkin tasaisemmalta. Luultavasti isot kierrokset stressasivat sitä jonkun verran, josta johtuen se oli niin kipakka ja tulinen. Onhan se noita ominaisuuksia vieläkin, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa.

Tekijänoikeudet

Ulkoasu © K.K.
Ulkoasun kuvat © Ravikuva Jean Pierre Belot (CC BY-NC 2.0)
Kaikki muu ellei toisin mainita © Radical Trotters

Virtuaalista / SIM-Game

Tämä on virtuaalinen ravitalli
Virtuaalihevonen, kuvissa esiintyvä hevonen ei liity tällä sivulla oleviin tietoihin