KTK-II

Demongrin


UUDET SIVUT!!Kuvat © S Foto

Perustiedot

NimiDemongrin, Demoni RekisterinumeroVH15-038-0064
Syntymäaika, ikä28.08.2015, 11v* Rotu, sukupuoliAmer.ransk.ravuri (8,5% ransk.), ori
Väri, säkäkorkeusTummanruunikko, 159cm PainotusRavit
Kasvattaja Magnetie (VRL-03740),
Savitaival
OmistajaSpookiness (VRL-03285),
Radical Trotters
Ennätys, VS12,1aly, 150 360v€ Statistiikka 154 24-12-18(-17) (voitto%= 15%, sij%= 35%)
MeriititKantakirjattu toisella palkinnolla (KTK-II) 01/2016
All Time Runner 2016
Syyskuura-ajot 2015 2.
Kultadivisioona 9/16 3.
Silwer Dollar Race ´17 3.
* Täytti 4v 01.12.15, oma ikääntyminen

Luonnekuvaus

Yleisesti Demoni ei ole laisinkaan nimensä veroinen pahoilaisheppa. Se on pähkinänkuoreen tungettuna hyvinkin kiltti hevonen, maustettuna läjällä chiliä. Demoni on kiltti ja kohtuullisen luotettava, mutta samanaikaisesti kuuma ja tulinen pakkaus! Ei pure eikä potki, mutta saattaa keksiä muita temppuja, kuten äkkiarvaamatta muuttua rauhallisesta lörppähuulihepasta karsinasta karkaavaksi sekopäähepaksi. Tämän hevosen kanssa on useasti hoettu mantraa "No ei se ennen tuolla tavalla ole tehnyt" ja seistään huuli pyöreänä katsomassa tämänkertaista edesottamusta.
Demoni ei ikinä voisi satuttaa ketään tahallaan, mutta joskus sen tulisen luonteen takia saattaa kommelluksia syntyä! Demoni ei yleensä normaalitilanteissa säiky mitään, vaikka onkin hieman pippurinen, mutta esim. raveissa saattaa Demoni käydä niin kuumana, että se näkee jotain olemattomia puskamurhaajia, joita sitten pitää säikkyä. Demonilla täytyisi jatkuvasti olla jotain tekemistä, että se pysyy järjissään ja suhteellisen rauhallisena, muuten se turhautuu ja alkaa mesoamaan mielenosoituksellisesti! Demoni onkin tallissamme ainut hevonen, jonka karsina on koristeltu ties minkälaisilla aktiivointileluilla ja -härpäkkeillä.

Hoitaessa Demoni täytyy ottaa käytävälle ja laittaa kiinni tukevasti, koska karsinassa se vain pyörisi ja hörhöttelisi ohikulkeville hevosille. Demoni on kuitenkin tulisen luonteensa lisäksi hieman orimainen, joka näkyykin satunnaisena "letkutteluna" ja 24/7 pörhistelynä sekä keikistelynä! Käytävällä Demonia tulee harjata ja muutenkin hoitaa aika rivakasti, tomerasti ja päättäväisesti, koska muuten se tylsistyy ja keksii varmasti jotain demonijuttuja. Jos Demoni käytävällä tylsistyy, se alkaa kuopimaan tai jopa pomppimaan kahdella jalalla, ei sellaisia mahtipontisia pystyyn hyppäämisiä, vaan sellaista raivostuttavaa etuosan pomppuilua.. Valjaita laitettaessa Demoni tepastelee ja seilaa käytävän reunasta toiseen, koska se on niin innoissaan lenkille pääsyn johdosta. Muuten Demoni on hyvin kiltti ja hoitotoimenpiteet sujuu helposti, pienellä pippurintujauksella!

Ajaessa Demoni on todella, todella energinen ja reipas! Ei tarvitse tätä hevosta kahdesti raviin käskeä, joskus ei välttämättä kerkeä edes käskemään kun jätkä pinkoo jo täyttä vauhtia. Yleesä Demoni on hieman yli-innokas, jolloin kannattaa ajaa aika reippaasti, mutta samalla pitää hevonen määrätietoisesti hallussa. On nimittäin käynyt niitäkin, että, jos hölkkäilet rauhassa löysin ohjin ja kuuntelet rauhassa lintujen viserrystä, huomaat pian, että ajokkisi hyppelehtii sekä tepastelee saman aikaisesti, etkä saa sitä enää kunnolla haltuun. Toinen koettu vaihtoehto, on myös se, että sinä jäät istuen ihmettelemään pölypilveen ja katsot kaihoisasti perään, kun ajokkisi painaa tuhattaviittäsataa pitkin metsätietä.
Demoni painaa yleisesti ohjille, mutta on silti hallittavissa kokeneen käsissä. Demoni on kokeneelle miellyttävä ajaa, joskin ei kovinkaan helppo. Sen kanssa saa alusta asti olla määrätietoinen ja lakkaamatta antaa hevoselle ohjeita sekä pitää se jatkuvasti tuntumalla ja kuulolla. Kun yhteinen sävel on Demonin kanssa löydetty heti alusta lähtien, ei koko lenkkiä tai treeniä välttämättä tarvitse olla varpaisillaan.. Vaikka Demoni onkin kohtuullisen haastava, niin se on sellaisenaan erittäin hyvä opetushevonen tuleville kilpakuskeille. Vaikka sillä onkin ne omat pienet juttunsa kuorrutettuna tulisuudella, se on loppujen viimeksi erittäin järkevä hevonen, eikä ainakaan tähän mennessä ole aiheuttanut hengenvaarallisia tilanteita, jännittäviä kylläkin..

Ratsastaessa Demoni alkaa olemaan jo aika hankala tapaus, sitä ei olekaan ihan niin helppo ratsastaa, kuin mitä se saattaa aluksi antaa ymmärtää. Aluksi se on aina oikein nätisti ja tottelee pienimpiäkin apuja, mutta myöhemmin lenkillä siitä tulee varsinainen maanvaiva ratsastaa. Ratsastaessa Demoni on kohtuullisen reipas, mutta ei kuumene samalla tavalla kun ajaessa, joinakin päivinä saattaa jopa olla varsin laiskanpulskea, kun ei vaan kiinnosta. Demoni keksii toisinaan vaikka mitä konnankoukuja ratsastuslenkeillä, kerran se teki reippaasta ravista täyspysähdyksen, eikä suostunut enää liikkumaan eteenpäin ja kerran taas mentiin niin kovaa, että oli vaikea sitä siitä enää pysäytellä. Demonin selkään lasketaankin yleensä vain kokeneita ratsastajia, jotka eivät pienestä hötkähdyksestä alas sinkoidu. Raveissa Demonilla päästään satula selässä useimmiten maaliinkin asti, koska pojalla on kuitenkin sen verran suuret juoksu- ja kilpailuhalut, että ei jouda laittamaan lekkeriksi tositilanteissa.


Sukuselvitys


i. Devil's Grin
12,4ake vs. 50 155v€ v€
amer. rn 161cm
Fool's Ice King 2009
ii. Conquer Jazz
10,4aly, 110 075v€
amer. prn 162cm
Tammikuun nopein lämminverinen ´07
Danone GP ´07
iii. Boomerang Loisto
10,7aly, 252 870v€,
amer. tprn 157cm
Derby 2006
iie. Fascinating Lady (kadonnut)
13,0a, 64 790v€
amer.ransk(n.20%). tprn 152cm
Astran Kevät Kavio '06
ie. Melodit N'Joy
17,0ke, 9 360v€
amer. rn 167cm
iei. Jungle Loisto
15,7aly, 1 950v€
amer. tprn 168cm
iee. Melody Express
19,8a,
amer. trn 161cm
e. Fool's Nekhbet
13,2ake vs. 92 180v€
amer.ransk.(n.17%) prn 158cm
Perfecta Zoony Muistoajo 2.
Hopeadivisioonafinaalin (3/16) 2.
Hopeadivisioonafinaalin (8/15) 4.
ei. Further Loisto
12,5aly, 79 312v€
amer.ransk(n.22%) prn 160cm
Fasterajo 2008
eii. David Loisto
12,7ake, 24 000v€
amer.ransk(n.19%)
Prix de Fanone Trotters, VRER KTK-II
eie. GT Touch The Sky
14,5ake
amer.ransk(n.25%)
2007 VRER:n ravigaalassa vuoden siitostamma
ee. Sekhmet KAH
14,6a, 25.265ve
amer.ramsk(n13%). m 158cm
eei. Twisted Osiris
13,2aly, 58 050 v€
amer. mrn 155cm
Minnantilan LV-nuori ´06
eee. Fire's Eleonora
12,2ke,
amer.ransk(n.25%). rn 158cm
KTK-II, Minnantilan Lv nopein ´06

i. Devil's Grin on ruunikko, kolmessa jalassa puolisukat ja 161cm korkea, amerikanravuriori. Dekki on kiltti, mutta omapäinen, hiukan karski, mutta kuitenkin rauhallinen luonteeltaan. Dekin ennätys on 12,4ake, voittosumma reilu 50 000v€. Statistiikat ei päätähuimaavia ole, mutta kohtuullisen hyvät kuitenkin 37% sijoitusprosentilla. Meriittinä Dekillä on vuodeltä 2009, Fool's Ice King -lähdön voitto! Varsoja Dekillä on tällä hetkellä viisi kappaletta, kaikki oreja. Kaksi näistä varsoista on jo kuolleita ja vain yksi päässyt kunnolla radoille. Tämä varsa on Fool's Divine, jonka ennätys on 12,0a.

e. Fool's Nekhbet on amerikkalaisranskalainen ravuri, jossa noin 17% ranskalaista verta. Tamma on punaruunikko, merkitön ja 158cm korkea. Tutumpien keskuudessa Bettinä tunnettu tamma on luonteeltaan erittäin eloisa, vähän hankala ja äärimmäisen energinen ikiliikkuja. Tamman ennätys on 13,4aly, monté-ennätys 18,4mke ja voittosummaa kertynyt reilu 70 000v€. Betti on startannut kaikenkaikkiaan 92 kertaa, statistiikka on melko perus 32% sijoitusprosentteineen. Tammalla ei mitään ihan älyttömiä meriittejä ole, mutta maininnan arvoisena vuodelta 2012 toinen sija Perfecta Zoony -muistoajossa. Betillä on tällä hetkellä kolme varsaa, kaksi oria ja yksi tamma. Demoni on ainut, jonka sivut ovat toiminnassa. Toisesta orivarsasta, Hexenfilantrophesta, löytyi sen verran tietoja, että ori on nykyisillään ruunattu ja se on kisannut koulu- ja esteratsastuksessa. Se on kuitenkin kilpaillut myös jonkun verran raveissa ennätyksenään 17,7.

ii. Conquer Jazz on yksi niistä hevosista, joiden takia Demonin halusin. Tämä 162cm korkuinen punaruunikko ori, jolla takajaloissa sukat ja toisessa etujalassa vuohissukka, on aikoinaan ollut Radical Trottersin omistuksessa ja minulle henkilökohtaisesti tärkeä hevonen. Luonteeltaan Kapu on kiltti, mutta orimainen. Poikkeuksetta Kapun kilpaura kisattiin Radicalin nimissä, se käsitti n. 150 starttia ja sen totoprosentti on 31%, ennätys orilla on 10,4aly ja voittosummaa kertyi hiukan reilut 110 000v€. Muutamia mainittavia meriittejä Kapulla on vuodelta ´07 Tammikuun nopein lämminverinen -lähdön voitto, ´07 toinen sijoitus Mr. March -lähdössä ja ´07 Danone GP:n voitto! Varsoja Kapulle siunaantui ilmeisesti 7kpl, viisi oria ja kaksi tammaa. Useimmat varsoista kilpailemattomia ja/tai sivuttomia, mutta menestynein varsa Kapulla on Devil's Grin.

ie. Melodit N'Joy, vuonna 2009 edesmennyt isohko, 167cm korkea, merkitöm punaruunikko amerikanravuritamma. Melli oli luonteeltaan hyvin omanarvontunteva, pomottava ja omapäinen tamma. Kilpaura tammalla on lyhyt ja ytimekäs, se käsittää vain 31 starttia, totoprosenttinaan 19%, eikä mitään sen kummempia suurkilpailusijoituksia saati -voittoja. Tammasta jäi ainakin kahdeksan varsaa, 6 tammaa ja 2 oria. Menestynein jälkeläinen Devil's Grinin lisäksi, myös Radicalissa taannoin kasvanut ja vaikuttanut Mischance Jazz ajalla 12,5a.

ei. Further Loisto oli 160cm korkea punaruunikko amerikkalaisranskalainen ori, n. 22% ranskalaista verta. Kuoli v. 2012, nukkuessaan 26-vuoden ikäisenä. Luonteeltaan ori oli hyvätapainen, hiukan haastava ajaa, omistajan sanojen mukaan "tervepäinen, mukava otus". Furtherin kisaura kattoi 125 starttia, sijoitusprosentti orilla oli melkein 40%. Mainittavimpia sijoituksia vuodelta ´08 Fasterajon voitto ja vuodelta ´07 toinen sijoitus Tammi Trotter -ajosta. Further juoksi ennätyksekseen 12,5aly ja monté-ennätykseksi 22,1mke sekä rahaa melkein 80 000 virtuaalieuron verran. Furtherilla on ainakin 12 varsaa, 10 tammavarsaa ja 2 orivarsaa. Kova-aikaisin varsa on Fire's Baron, ajalla 11,6aly, mutta eivät muutakaan varsat ihan huonja ole olleet, voimme tästä päätellä orin periyttävän ihan mukavia juoksijoita.

ee. Sekhmet KAH on amerikkalaisranskalainen ravuri, jossa n. 13% ranskalaista verta. Salli on kokomusta 158cm korkuinen tamma. Luonteeltaan tamma on tarmokas, leikkisä ja mukava, mutta ajaessa reippaampaakin reippaampi. Sallin startit kiteytyy 74 juoksuun, totoprosenttina 27%. Tamman nopein ennätys on 14,6a ja rahaa se tienasi hiukan reilu 25 000v€. Sallilla on myös täysveli, ori KAH Warped Horus, joka oli aikanansa erittäin hieno ori ja juoksi ajakseen 10,8. Sallilla itsellään varsoja on vain kaksi, Fool's Nekhbet tammana ja toisena ori Fool's Hoodoo. Fool's Hoodoolla on muutama mukava sijoitus suuremmissa kilpailuissa ja sen ennätys on 11,0ake.

iii. Boomerang Loisto oli yksi aikansa legenda! Tämä vuonna unohtumaton, vuonna 2009 kuollut, merkitön, tummanpunaruunikko amerikkalaisori, on varmasti jäänyt monen mieleen. Luonteeltaan Boomi oli erittäin herrasmiesmäinen, tammojen lähellä orimainen ja ajaessa kohtuullisen rauhallinen, mutta radoilla kuumuva tapaus. Ori syttyi juoksemaan myöhemmällä iällä, mutta siitä huolimatta se on juossut ennätyksekseen 10,7aly, voittosummaa hurjat 252 870v€. Ura on käsittänyt yhteensä 166 starttia, voittoprosentti 11% ja toto 28%. Meriittejä ei Boomilta puutu se on mm. Derby 2006 voittaja, Juhlälähtö 2006 voittaja, Tammikuun Nopein lämminverinen ´06, April GP ´07 voittaja, Sprint Test 2007 voittaja, Fasterajo 2007 voittaja ja Taikasumun Lamminveri Mestari 2007. Varsoja Boomilla on hurjat 26kpl, onhan se VRER:n suosittelema jalostusori. Suurimman osan varsoista sivut ovat kadonneet, mutta pääpainotteisesti kaikki varsat ovat olleet edes kohtuullisesti pärjänneitä, parhaimpana kuitenkin Conquer Jazz.

iie. Fascinating Lady oli tummanpunaruunikko ja 152cm kokoinen, amerikkalaisranskalainen ravuri, n.20% ranskalaista verta. Luonteeltaan kuvan perusteella mukavanoloinen, reipas ja utelias tamma. Juoksi yhteensä 49 starttia hyvillä prosenteilla voittoprosentti 14% ja totoprosentti 33%. Ajakseen tamma juoksi 13,0 ja montessa 17,0, rahaa tammalle kertyi melkein 65 000v€. Mainitsemisen arvoisia meriittejä Astran Kevätkavio ´06 voitto, toinen sijoitus Astran Kevään Mestari ´06 -lähdössä ja toinen sijoitus Varaveto Ravimestaruus 2006 -lähdössä. Tammalla on yhteensä viisi varsaa, kaksi tammaa ja kolme oria. Valitettavasti suurimman osan sivut kadonneet, parhaimpana varsana tiedettävästi täten Conquer Jazz.

iei. Jungle Loisto oli tummanpunaruunikko, tähtipäinen, 168cm korkea, amerikanravuriori. Jugle rakasti juoksemista, mutta valitettavasti se jouduttiin lopettamaan vuonna 2005 pahojen jalkaongelmien takia. Mikään erityinen hevonen Jungle ei raviradoilla ollut, sen ennätys on 15,7 ja montessa 17,4. Rahaa se tienasi hiukan vajaa 2 000v€. Startteja sille tuli juostua n. 31kpl, sijoituksia vain 1x 3 ja 3x 4, ei siis kovin kummoinen statistiikka. Jungle kuitenkin jätti viisi varsaa, muutaman ihan mukiinmenevää, parhaimpana varsana Joy Nam Nam ajalla 15,9aly.

iee. Melody Express on tummanruunikko 161cm korkea amerikanravuritamma. Melody on luonteeltaan kiltti ja reipas, rakastaa ihmisiä ja on virkeä sekä innokas ajasessa. Melodyn startit ovat hävinneet kuin tuhka tuuleen, mutta tamman ennätys on 19,8a. Lisäksi Melody on käynyt kerran näyttelyissä, sijoittuen 17/25. Tammalla on yhteensä ainakin yhdeksän varsaa, neljä oria ja viisi tammaa. Kaikkien muiden varsojen, paitsi Melodit N'Joyn, sivut ovat kadonneet, eikä varsoista ole tietoja.

eii. David Loisto on n. 19%:llä ranskalaista verta omaava amerikkalaisranskalainenravuri, säkäkorkeudeltaan ja väriltään tuntemattomaksi jäänyt. Ori on perinyt isänsä luonteen olemalla luonteeltaan meilkeinpä täysikymppi, mukavan rauhallinen ja hyvin yhteistyöhaluinen oriksi. Ajaessa se on innokas menijä ja kova kilpailija eikä anna helpolla periksi. Orin ennätys on 12,7ake ja voittosummaa 24 000v€. Meriitteinä Prix de Fanone Trotters -lähdön voitto ja Villi Viima Juoksu -lähdön toinen. Lisäksi ori on kantakirjattu toisella palkinnolla VRER:n alaisuudessa. Tiettävästi orilla on kuusi varsaa, kolme tammaa ja kolme oria.

eie. GT Touch The Sky oli 150cm korkea amerikkalaisranskalainen tamma, ranskalaista verta tammassa oli n. 25%. Luonteeltaan tamma oli arka ja varsinainen kiukkupylly. Tamma siirtyi ajasta ikuisuuteen v. 2006. Ennätys tammalla oli 14,5ake ja voittosummaa reilun 4 000v€ edestä, statistiikkarivistö näyttää seuraavalta; 10 1-1-0. Meriittinä voisi mainita sen, että tamma valittiin vuonna 2007 vuoden siitostammaksi VRER:n ravigaalassa. Eikä turhaan, sillä tamma on periyttänyt pelkkää laatua! Sillä on yhteensä seitsemän varsaa, joista suurin osa kerännyt meriittejä radoilta, ovat kova-aikaisia ja voittosummat vähintään 30 000v€. Hienoin näistä varsoista, Furtherin lisäksi, on tamma Giggly Loisto, sen aika on 10,6aly.

eei. Twisted Osiris on amerikanravuri, väriltään mustanruunikko ja säkäkorkeudeltaan 155cm.

Jälkeläiset

Syntymäpäivä Varsa Isä/emä Omistaja Menestys
28.12.2015 t. Imperia Snilli Imagine North Snilli Trotters 12,3ake, 135 360v€, AVA-II, Monté Queen 2016
04.01.2016 t. Demonitas Ach Jubilee Ach Aken Ravitalli 15,3aly, 29 390v€, KTK-III, Basic Runner 2017 3.
20.04.2016 o. Lilygrin Floralise Burnout Stable 16,3a, 22 480v€
24.04.2016 o. Demogoblin Foxy Barracuda Nin Repolan Ravitalli 12,9aly, 42 800v€
05.08.2016 o. Demonic Foxy Catnip Foxy Radical Trotters 11,2ly, 80 980v€, KTK-II. NDM Classic Euro Trot 2018 2.
27.03.2017 t. By Your Side My Broadway Show Miseryn Ravitalli 14,2ake, 35 980v€, Derbyn Tammasuosikki 2017
24.07.2017 t. Fair Lee Complex Labyrinth Foxy Burnout Stable 15,2a, 17 875v€
03.03.2018 t. In Your Dreams RC In My Mind Radical Trotters 18,3aly, 3 740v€, KTK-III


Kilpailukalenteri

Meriitit::
KTK-II 01/2016
Syyskuura-ajot -lähdön toinen VRKK:ssa 12.10.2015
Nuorten sarja 11/2015 finaalin neljäs Repolan Ravitallilla 30.11.2015
Aken ravitallin 50. ravit juhlalähtö karsinnan neljäs Aken Ravitallilla 18.12.2015
Helmikuun Hehku - 2.osalähdön kolmas Ravitalli Saltassa 14.02.2016
Hopeadivisioona -karsintalähdön kolmas Snilli Trottersissa 20.02.2016
Korven Suurajo -karsintalähdön voittaja Korven Raviradalla 10.7.2016
Korpistayer -karsintalähdön voittaja Korven Raviradalla 16.08.2016
Kultadivisioona -karsintalähdön kolmas Snilli Trottersissa 25.09.2016
All Time Runner 2016 -finaalilähdön voittaja Radical Trottersissa 29.09.2016
Kultadivisioona -finaalilähdön kolmas Snilli Trottersissa 30.09.2016
NDM: Silwer Dollar Race kolmas Pompejissa 18.05.2017


Ennätykset::
1600m: 14,2ly | 12,1aly | 18,2maly
2100m: 14,3ke | 13,4ake | 23,0mke | 17,5make
2600m: 19,1kp | 13,3akp
3100m: 19,4pi | 15,3api

Voittosumma:: 150 360v€
Statistiikka:: 154 24-12-18(-17)
VRKK-pisteet:: 0p
Muut voitetut palkinnot::
1x loimi
1x pokaali
1x kukkia

2-vuotiskausi
25.09.2015 - Meadow Hill - VILLIT (Tas 2100m. Koelähtö) - 8/10, 27,1ke, 100v€, hyväksytty
01.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 4/10, 24,5akex, 400v€
02.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 7/10, 25,2akex
02.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 1600m) - HLL
03.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 1/10, 22,1ake, 2 000v€
04.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 1600m) - HPL
05.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 3/8, 20,5ake, 400v€
06.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 1600m) - 7/9, 19,5ly
07.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 5/8, 22,3akexx
07.10.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 6/11, 22,2akex, 100v€
08.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 7/7, 26,5ly
09.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 4/7, 27,1lyx, 700v€
09.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 2100m. Future Leaders League) - 5/10, 25,4ke, 250v€
09.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/8, 19,4ake, 1 600v€
10.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 3/7, 23,5ly, 900v€
11.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 2100m) - 5/8, 21,3akex
12.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m. Syyskuura-ajot) - 2/6, 22,4ke, 1 500v€
13.10.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Tas 2120m) - 7/15, 20,7ke, 100v€
15.10.2015 - Karolus - VRER (Ryh 1600m) - 3/8, 22,3alyx, 180v€
15.10.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m) - HLL
16.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - HML
17.10.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m) - 6/9, 24,4alyx
20.10.2015 - Karolus - VILLIT (Ryh 1600m) - 2/5, 20,3aly, 300v€
20.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 1/6, 22,1kexx, 1 500v€
24.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 1/6, 22,3ke, 1 500v€
25.10.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m) - HLL
27.10.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Pronssidivisioona -karsinta) - 6/12, 18,3ake, 500v€ -> Finaaliin!
28.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 2100m) - 1/6, 22,3ke, 1 500v€
31.10.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Pronssidivisioona -finaali) - HLL

Yhteenveto:: Statistiikka: 28 5-2-3(-2), Ennätykset: 19,5ly, 18,3ake Voittosumma: 13 530v€
3-vuotiskausi
05.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 4/9, 19,3akex, 800v€
06.11.2015 - Repola - VRER (Ryh 2100m) - 8/11, 20,5ake
07.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 5/9, 19,2ake, 600v€
09.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 2/9, 18,4akex, 1 400v€
09.11.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 1600m) - 4/8, 17,5aly, 250v€>
10.11.2015 - Repola - VILLIT (Tas 2100m. Nuorten Sarja -karsinta) - 6/14, 18,9ke, 1 000v€ -> Finaaliin!
10.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/10, 17,3ake, 1 500v€
14.11.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 5/6, 18,6ly
15.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 3/9 17,3akex, 1 100v€
15.11.2015 - Alanko - VRER (Ryh 2100m) - HML
16.11.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/11, 17,2ake, 2 000v€
17.11.2015 - Burnout Stable - VRER (Ryh 2100m) - 3/11, 19,6ake, 1 000v€
18.11.2015 - Salta - VRER (Ryh 1609m) - 4/6, 18,3aly
18.11.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 2100m) - 2/11, 16,7ake, 1 500v€
19.11.2015 - Burnout Stable - VRER (Ryh 2100m) - 4/11, 18,3akexx, 700v€
20.11.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/12, 16,1ake, 2 000v€
20.11.2015 - Mar Dusk - VRER (Tas 2100m) - 3/5, 18,2kexx,
21.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 2100m) - 5/10, 17,5kex, 80v€
24.11.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1609m) - 2/11, 16,7aly, 900v€
24.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - K
25.11.2015 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 6/8, 19,6akex
29.11.2015 - Kuolemanpaikka - VRER (Ryh 2100m) - 1/12, 18,1ake, 1 100v€
30.11.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 1600m) - 2/11, 17,4aly, 700v€
30.11.2015 - Repola - VILLIT (Ryh 2100m. Nuorten sarja 11/2015 Finaali) - 4/12, 17,3ake, 4 000v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 24 4-4-3(-5), Ennätykset: 16,7aly, 16,1ake Voittosumma: 20 630v€
4-vuotiskausi
09.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 13/15, 19,3lyx
11.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 10/15, 19,6ly
13.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 8/15, 17,4ly, 400v€
15.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 2/15, 16,5lyxx, 1 100v€
17.12.2015 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Tas 2100m) - HLL
17.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 6/15, 18,1ly, 400v€
18.12.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 1609m. Aken ravitallin 50. ravit juhlalähtö -karsinta) - 4/10, 16,5aly, 750v€ -> Finaaliin
18.12.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 1609m. Aken ravitallin 50. ravit juhlalähtö -finaali) - 9/12, 16,4aly
19.12.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 4/15, 17,5ly, 600v€
20.12.2015 - Narrilaiva - VRER (Tas 2100m) - HLL
21.12.2015 - Burnout Stable - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/10, 16,1ake, 5 000v€
21.12.2015 - Salta - VRER (Ryh 2100m) - HLL

Yhteenveto:: Statistiikka: 12 1-1-0(-2), Ennätykset: 16,4aly, 16,1ake Voittosumma: 8 250v€
5-vuotiskausi
08.01.2016 - Bulevardi - VRER (Ryh/ 2100m) - 2/12, 17,2ake, 1 500v€
09.01.2016 - Loimulehto - VILLIT (Ryh 2100m) - 9/10, 17,5ke
09.01.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/11, 15,8ake, 2 000v€
13.01.2016 - Salta - VRER (Tas 3100m) - 10/16, 21,3pi
15.01.2016 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 1609m) - 3/11, 15,4aly, 1 500v€
15.01.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 4/9, 18,4ake, 450v€
15.01.2016 - Bulevardi - VRER (Ryh 2100m) - K
16.01.2016 - Loimulehto - VILLIT (Ryh 2100m) - 6/12, 15,3ake, 2 200v€
16.01.2016 - Repolan Ravitalli - VILLIT (Ryh 1609m) - 1/11, 16,2aly, 3 000v€
17.01.2016 - Duán Stable - VILLIT (Tas 2100m) - 4/12, 15,1ke, 2 400v€
18.01.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 2100m) -2/14, 15,1ke, 1 000v€
23.01.2016 - Loimulehto - VILLIT (Ryh 2100m) - 9/10, 15,5akexx
23.01.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Hopeadivisioona -karsinta) - 5/12, 17,3ake, 1 000v€ -> finaaliin!
24.01.2016 - Duán Stable - VRER (Tas 2100m) - 4/14, 15,1ke, 2 400v€
30.01.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Hopeadivisioona -finaali!) - HML

Yhteenveto:: Statistiikka: 15 2-2-1(-3), Ennätykset: 15,4aly, 15,1ke, 21,3pi Voittosumma: 17 450v€
6-vuotiskausi
07.02.2016 - Kerystonin Kartano - VRER (Tas 2600m) - 3/16, 19,1kp, 1 000v€
07.02.2016 - Duán Stable - VRER (Tas 2100m) - 10/15, 17,4ke
08.02.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 5/11, 18,6ake, 400v€
08.02.2016 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1600m) - 4/12, 15,5aly, 350v€
10.02.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m) - 9/11, 15,1ake
10.02.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/11, 14,3ake, 3 000v€
10.02.2016 - Salta - VILLIT (Tas 1609m. Helmikuun Hehku - 1.osalähtö) - 11/13, 21,5ly
10.02.2016 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1600m) - 10/12, 16,3aly
12.02.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - K
12.02.2016 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1600m) - 1/12, 14,6aly, 2 800v€
12.02.2016 - Repola - VILLIT (Ryh 1609m) - 1/11, 15,2aly, 3 000v€
13.02.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Hopeadivisioona -karsinta) - 8/12, 16,5ake
13.02.2016 - Repola - VILLIT (Ryh 1609m) - 1/11, 15,3aly, 3 000v€
14.02.2016 - Salta - VILLIT (Tas 1609m. Helmikuun Hehku - 2.osalähtö) - 3/8, 17,3lyx, 1 250v€
14.02.2016 - Repola - VILLIT (Tas 2100m) - 4/12, 15,5ke, 1 000v€
16.02.2016 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m. Monté) - 7/11, 20,1make
18.02.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m) - 6/11, 15,0ake, 250v€
18.02.2016 - Salta - VRER (Tas 2100m. Monté) - 6/6, 23,0mke
19.02.2016 - Salta - VILLIT (Tas 1609m. Helmikuun Hehku - 3.osalähtö) - 7/12, 17,6ly
20.02.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Hopeadivisioona -karsinta) - 3/10, 15,5ake, 3 000v€ -> Finaaliin!
22.02.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m) - 2/11, 14,2ake, 900v€
24.02.2016 - Salta - VILLIT (Tas 1609m. Helmikuun Hehku - 4.osalähtö) - 5/12, 16,5ly, 400v€
25.02.2016 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1609m. Monté) - 1/12, 18,2maly, 2 000v€
27.02.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Hopeadivisioona -finaali) - 9/12, 16,6akex
28.02.2016 - Repola - VRER (Ryh 2600m) - 2/11, 17,2akp, 2 200v€
28.02.2016 - Duán Stable - VRER (Ryh 2100m) - HLL
29.02.2016 - Salta - VILLIT (Tas 1609m. Helmikuun Hehku -Finaali!) - 11/14, 17,2lyx

Yhteenveto:: Statistiikka: 27 5-2-3(-2), Ennätykset: 14,6aly, 14,2ake, 17,2akp, 18,2maly Voittosumma: 24 550v€
7-vuotiskausi
12.03.2016 - Keryston - VRER (Ryh 3100m) - 8/10, 21,5apix
13.03.2016 - Repola - VRER (Ryh 2600m) - 1/7, 16,6akp, 3 000v€
17.03.2016 - Repola - VILLIT (Tas 2100m) - 11/13, 17,4ke
19.03.2016 - Salta - VRER (Tas 1609m) - 3/14, 15,5ly, 450v€
21.03.2016 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 6/12, 16,3ly, 650v€
23.03.2016 - Keryston - VRER (Tas 3100m) - 10/16, 19,4pi
23.03.2016 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 5/11, 14,2ly, 650v€
25.03.2016 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1600m) - 9/14, 15,5lyx
27.03.2016 - KiRi - VRER (Ryh 2100m) - 3/7, 14,6ake, 1 600v€
07.04.2016 - Keryston - VRER (Ryh 1609m) - HPL
09.04.2016 - Pompeji - VRER (Ryh 2100m) - HPL
09.04.2016 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1600m) - 9/12, 15,5alyx
10.04.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 4/12, 15,6akexx, 1 600v€
10.04.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m) - HPL
11.04.2016 - Arrow Stable - VRER (Tas 2100m) - 6/17, 14,3kexx
11.04.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 8/12, 15,2akex
12.04.2016 - Arrow Stable - VRER (Tas 2100m) - 11/17, 19,5ke
12.04.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 1/12, 15,3ake, 3 500v€
12.04.2016 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1600m) - 12/12, 16,4aly
13.04.2016 - Arrow Stable - VRER (Tas 2100m) - 15/17, 19,4ke
14.04.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 2100m) - 7/12, 14,2ake
14.04.2016 - Repola - VILLIT (Ryh 2100m) - 11/12, 17,3ake
14.04.2016 - Ravitalli Solv - VRER (Tas 2100m) - 10/14, 16,4ke
14.04.2016 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1600m) - 3/11, 14,2aly, 800v€
16.04.2016 - Kuolemanpaikka - VILLIT (Ryh 2100m) - 4/11, 16,3ake, 2 100v€
17.04.2016 - Repola - VILLIT (Tas 2100m) - 1/16, 15,1kex, 4 000v€
18.04.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - 7/12, 16,6akpx
23.04.2016 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 3100m) - 2/10, 18,4apixx, 1 500v€
23.04.2016 - Pompeji - VRER (Ryh 2100m) - 1/12, 14,2ake, 2 500v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 29 4-1-3(-2), Ennätykset: 14,2ly, 14,2ake, 16,6akp, 18,4api Voittosumma: 22 350v€
8-vuotiskausi
01.05.2016 - Aken Ravitalli - VILLIT (Ryh 2100m) - 4/9, 13,4ake, 1 600v€
10.07.2016 - Korven Ravirata - VILLIT (Ryh 1600m. Korven Suurajo -karsinta) - 1/12, 12,1aly, 5 000v€ ->Finaaliin!
10.07.2016 - Korven Ravirata - VILLIT (Ryh 1600m. Korven Suurajo -finaali) - 10/12, 13,1aly
16.08.2016 - Korven Ravitata - VILLIT (Ryh 1600m. Korpistayer -karsinta) - 1/10, 13,1alyx, 5 000v€ -> Finaaliin!
16.08.2016 - Korven Ravitata - VILLIT (Ryh 3100m. Korpistayer -finaali) - 9/12, 19,6api
28.08.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - 5/9, 16,5akp, 2 000v€ ->Finaaliin
31.08.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -finaali) - 7/12, 15,2akpx

Yhteenveto:: Statistiikka: 7 2-0-0(-1), Ennätykset: 12,1aly, 13,4ake, 15,2akp, 19,6api Voittosumma: 13 600v€
9-vuotiskausi
18.09.2016 - Ravitalli Solv - VRER (Ryh 1609m) - 3/7, 12,5aly, 1 250v€
25.09.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - 3/11, 15,5akpxx, 5 000v€ ->Finaaliin!
29.09.2016 - Radical Trotters - VILLIT (Ryh 3100m. All Time Runner 2016 -karsinta) - 6/12, 16,5api, 800v€ ->Finaaliin!
29.09.2016 - Radical Trotters - VILLIT (Ryh 3100m. All Time Runner 2016 -finaali) - 1/12, 15,3apix, 10 000v€ +loimi, pokaali, kukkia
30.09.2016 - Bulevardi - VRER (Tas 1609m. Virtuaalimestaruus 2016 -karsinta) - 14/16, 14,4ly
30.09.2016 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -finaali) - 3/12, 13,3akpxx, 10 000v€
15.01.2017 - Rusko - VILLIT (Ryh 2100m. Ruskon Winter-Prince 2017) - 7/7, 17,4akex

Yhteenveto:: Statistiikka: 7 1-0-3(-0), Ennätykset: 12,5aly, 17,4ake, 13,3akp, 15,3api Voittosumma: 27 050v€
10-vuotiskausi
18.05.2017 - Pompeji - VRER (Ryh 1609m. NDM: Silwer Dollar Race) - 3/11, 12,3aly, 1 500v€ -> Golden Club
08.06.2017 - Duán Stable - VRER (Ryh 1609m. NDM: Golden Club) - 6/12, 13,1aly, 650v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 2 0-0-1(-0), Ennätykset: 12,3aly Voittosumma: 2 150v€
11-vuotiskausi
29.09.2017 - Radical Trotters - VILLIT (Ryh 2100m.) - 7/8, 14,5akex
27.10.2017 - Duán Stable - VRER (Ryh 2100m. Monté) - 3/10, 17,5make, 800v€
20.02.2018 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 2600m. Kultadivisioona -karsinta) - HPL
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?

Yhteenveto:: Statistiikka: 3 0-0-1(-0), Ennätykset: 14,5ake, 17,5make Voittosumma: 800v€

Näyttelyt ja Match showt
14.10.2015 - Aken Ravitalli - VSN (Lämminveriravurit, oriit) - 3/12 (4+3½+4+4+5+5+3½+3½+4+4 = 40,5p) RCH Tuomari:taffel
17.11.2015 - VRKK - VSN (Lämminveriorit) - 1/8, (4+3½+4+4+5+5+3½+3½+4+4 = 40,5p) CH Tuomari:Taffel
05.04.2017 - Ravitalli Rusko - VSN (Lämminveriravurit, orit) - 4/12 RCH, (4+4+3,5+4+3+3+3,5+4+3,5+3,5=36p.) Tuomari: Sorel
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?

22.09.2016 - Radical Trotters - NJ (Lämminveriravuriorit) - 5/12, sertin arvoinen Tuomari: Welby
10.03.2018 - Rjazán Trotters - NJ (Lämminveriravurit, orit) - 3/10, irtoSERT Tuomari/PT: Kati
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?

15.01.2016 - Kantakirjaustilaisuus - 17 + 18 + 20 + 20 = 75p. KTK-II
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2015 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?

Päiväkirja

20.12.2015 - Riesa-ponin jälkeen minun oli tarkoitus lähteä kärryttelylenkille Demoni-orin kanssa. Tuo tummanruunikko lämminveriori odotteli tarhassaan, ja pompahteli jokaiseen mahdolliseen ilmansuuntaan, sillä kirpeä pakkanen sai ilmeisesti useammatkin hevoset pois tolaltaan. Virtaa näytti piisaavan, joten hieman "pelokkaasti" hoidin orin kanssa harjaustoimenpiteet ja valjastamisen, jotka sujuivat kuitenkin yllättävän hyvin. Painoin itselleni kypärän päähän, ja kun saatiin kärryt perään, oli jo mentävä, sillä Demoni oli kuin tulisilla hiilillä. Näinpä lähdettiin varsin vauhdikkaasti tallipihasta kohti metsäteitä, jossa voisi ravata ihan kunnolla. Demoni "tanssi" eteenpäin, niin innoissaan se oli, ja sain olla koko ajan pidättämässä, jotta ori ei lapasesta lähtenyt. Pidemmillä suorilla annoin sen kyllä mennä kovempaa, ja ori käyttikin tilaisuuden hyväkseen ja tuntui siltä, ettei se hidastanut ikinä. Mietin, kuinka kovaa tämä ori sitten kilpailutilanteissa juoksisi, kun nyt sai jo pitää kypärästä kiinni, ettei se päästä lähtenyt. Ori kuitenkin hidasti loppujen lopuksi, kun tarpeeksi pyysin ja loppumatkasta hölkkäiltiin jo ihan tyytyväisinä hitaammassa temmossa, ja minäkin osasin alkukammon jälkeen nauttia tästä ajoreissusta. Demoni oli varsin mukava tuttavuus, ja tallille päästyämme heitin sen loimi päällä tarhaan ja syötin muutaman leipäpalan taskustani sille, ennen kuin lähdin kohti kotia.
Merkintä © VRL-10352

16.01.2016 - Sanotaanko näin, että huhheijjakkaa. Käväistiin eilen Demonin kanssa kantakirjaustilaisuudessa, joka meni kyllä paremmin kuin odotin. Vaikka olihan sekin yksi sirkus, tai ainakin me oltiin ihan varmasti yksi ohjelmanumero. Eilinen aamu alkoi todella kivasti. Demoni oli melko tavallinen reipas itsensä kun laittelin sitä käytävällä valmiiksi. Olin jo edellisenä päivänä siistinyt sen suuremmilta osin, joten tänään ei ollut tarvetta kuin sipaista irtopurut hännästä ja harjasta pois. Ja eikun kuljetusvermeet päälle ja menoksi. Ajomatkalle olin viritellyt sille koppiin pallon pyöriteltäväksi, jos herralle sattuu tulemaan tylsää, olihan ajomatka kuitenkin muutaman tunnin. Parempi että hajottaa tylsyyksissään pallon, kuin esim. keksii nakertaa kopin seinää tai jotain muuta yhtä viisasta.
No joka tapauksessa, kun pääsimme perille, oli sekä koppi, pallo, että hevonen ehjiä. Tuntui, että kaikki meni vähän turhankin hyvin tämän ylläripyllärihevosen kanssa. No, mutta sitten alkoikin se minun aiemmin mainitsemani ohjelmanumero, tai sirkus, jokainen voi ihan itse päättää. Otin Demonin kopista ja minulle oli käsissäni sellainen ilmapallon ja balettitanssijan välimuoto. Korvatkin varmaan vinkuu vieläkin siitä kaikesta huudosta ja äänestä, mitä tästä hevosesta lähti. Ja soi varmaan muutamalla muullakin jotka erehtyivät tilaisuuden aikana meidän läheisyydessä olemaan.... Pahoittelut tuomareillekkin.. Demoni siis tosiaan tepasteli ja huusi mennessään ja minulla oli ihan täysi homma pitää herraa hallussa. Onneksi loppujen lopuksi ori on kovin kuuliainen, eikä kyseenalaistele käsittelijän auktoriteettia. Muuten olisi ori vienyt minua kuin rukkasta.
Kun oli meidän arvostelun aika, ei Demoni ollut juuri rauhoittunut vaan jatkoi tepastelua. Oli kyllä ihan älytön työmaa saada se pysymään edes hetkittäin paikallaan, saatika jalat edes suhtkoht oikein päin. Tilaisuudessa otetuttu kuva kuitenkin kertoisi, että sain sen pysymään edes hetkittäin paikallaan arvostelun aikana. Itselläni ei ole muistikuvaa sellaisesta, tuntuu että koko homma oli vain hirveätä taistelua. Käynnin esittäminen oli Demonin kanssa vähän haastavaa ja siinä liikkeet jäivätkin vähän lyhyeksi, josta arvostelussakin mainittiin. Ravin esittäminen taas meni yllättävän hienosti ja uskoin saaneeni orin hyvät raviliikkeet edukkaasti esille.
Demoni palkittiin II-palkinnolla, johon olimme erittäin, erittäin tyytyväisiä, sillä orissa on joitakin puutteita, eikä rauhaton esiintyminen varmastikaan saanut orin parhaita puolia esille. Kuitenkin, tyytyväisinä lähdettiin takaisin kotimatkalle ja kotiin päästyä purettiin kopista edelleen hyenan lailla huutava pomppupallo. Eikö se väsy? Ja huusikohan se koko matkan siellä kopissa? Mitähän kaduilla kulkeneet ihmiset on mahtaneet pohtia...

29.09.2016 – Tänään oli Radical Trottersissa vilinää. Olisi ollut ihan jo pelkästään ilman Demonivilinöitäkin… Tallin piha kuhisi ihmisiä, hevosia ja kaikenlaista muuta tapahtumakansaa. Radical Trottersissa oli vuotuisten vuosiravien päivä! Nämä ravit järjestetään Radicalissa vuodesta toiseen ja siellä on kovat lähdöt kaiken tasoisille hevosille ja poneille isojen voittosummien ja titteleiden kera. Näissä raveissa, koska onhan kotiradan ravit aina kotikenttäetu, kaivetaan jokainen Radicalin omistama hevonen naftaliinista juoksemaan kilpaa. Meillä kun hevosia pidetään kunnossa, vaikka pääasiallisesti hoitaisivatkin siitoshevosen virkaa.
Näin oli myös Demonin kohdalla! Demoni on pidetty juoksukunnossa, vaikka se pääasiallisesti on hoitanutkin siitosorin virkaa viimeiset kaksi kautta, joten muutamalla viimeistelytreenillä se oli aivan valmis isoihin geimeihin! Demoni päätettiin ilmoittaa tavallisen lähdön sijaan tittelilähtöön ”All Time Runner 2016” – lähtöön. Lähtö kattaa karsinnan ja karsinnasta jatkoon päässeet sitten finaaliin. Juostava matka on 3100m, eli pitkä matka, joka vaatii kuntoa. Demoni yleisesti ottaen ei ole kovin vahvaa näytöstä tehnyt pitkillä matkoilla, mutta arvelimme sen tämän hetkisen kunnon olevan parempi verrattuna sprinttinopeuteen.
Demoni oli yllättävän rauhallinen koko aamupäivän ennen raveja, arvelimme sen johtuvan siitä, että tapahtumaa ja vilinää oli niin paljon, että se ei seuraamiseltaan kerennyt omaa show’ta pitämään. Kyllähän se laittamisen aikaan vähän käytävällä tepasteli, piti pientä pörinää ja korvat viuhtoivat joka suuntaan ja pää pyöri kuin pöllöllä, mutta kaiken kaikkiaan harjaaminen ja valjastaminen oli sujuvaa ja sukkelaa. Vaan sitten kun lähdettiin lämmittelemään, niin jo oli piru merrassa. Istuin itse Demonin kärryillä kun lähdin sitä lämmittelemään, ja kun se päästettiin käytävällä irti, niin piti muutama ristinmerkki tehdä ja pitää kypärästä kiinni. Demonilla ei ollut juurikaan kiire päästä hommiin, vaan lähinnä katsomaan sitä kaikkea vilinää ja hevosten määrää Radicalin talli- ja rata-alueella. Onneksi sen otsalohkossa silti koputteli pieni ajatus siitä, että nyt ollaan töissä, koska muuten ei olisi hommasta kyllä tullut yhtikäs mitään. Se huuto ja sinkoilu, ohjille painaminen ja säpsähtely olivat kyllä jotain omaa luokkaansa. Homma onneksi helpotti hiukan kun päästiin radalle siitä kaikesta vilinästä. Nyt Demoni keskittyi enempi itse asiaan, vaikkakin helpolla se ei päästänyt vieläkään.
Radalla Demoni painoi ohjille ja pelkäsin sen väsyttävän itsensä jo alkuunsa tällä härveltämisellä. Mietin jo, että peruisin sen osallistumisen päälähtöön, ihan jo siksi, että olisi epäreilua viedä valmiiksi väsynyt hevonen, niin raskaaseen starttiin.
Lämmiteltyäni tovin, olivat omat käteni aivan hapoilla ja ne tuntuivat spagetilta. Arvelin, että Demonille kyllä riitti tämä lämmittely ja suuntasin rataportille ja luovutin hevosen ohjat kokeneelle tallityöntekijälle ja pyysin häntä kävelyttämään varikolla hiukan ja sitten viemään odottamaan starttia. Kiittelin vähän samalla onneani, etten ajaisi Demonia startissa. Katselin kun Demonia jäähdyteltiin ja tulin siihen tulokseen, ettei se nyt kovin pahasti väsynyt, joten juoskoon nyt karsintalähdössä.
Tuli startin aika ja ohjastajamme Anna hyppäsi Demonin rattaille, tuumasin hänelle, että pidä kiinni ja koita ajaa rauhallisesti. Anna naurahti takaisin, sillä hän tunsi Demonin ja tiesi että se oli helpommin sanottu kuin tehty.
Startissa Demoni asettui varsin nätisti auton taakse, eikä näyttänyt järin kuumenneelta. Kerkesin jo epäillä, että se kuitenkin väsyi liiaksi lämmittelyssä, eikä jaksaisikaan starttia. Koko juoksun ajan Demoni näytti epänormaalin rauhalliselta, eikä osoittanut sellaista tavanomaista demoniraivoa ja voitontahtoa. Karsinnassa Demoni tuli tasaisella juoksullaan kuudenneksi. Vähän tämä rauhallisuus minua ihmetytti, mutta hei, finaalissa ollaan!
Jonkun verran Demoni puhalsi lähdön jälkeen, mutta ennen finaalilähtöä se kerkesi palautua hienosti ja vaikutti melkeinpä siltä, ettei olisi aiemmin päivällä kisaa vielä juossutkaan. Tämä ilahdutti minua suuresti, sillä se kertoi, miten hyvä pohjakunto Demonilla oli.
Sitten olikin finaalilähdön vuoro, en odottanut Demonilta kovinkaan paljon starttiin lähtiessä, kun se oli ollut niin rauhallinen karsinnassa. Anna hyppäsi taas rattaille ja totesi, että Demoni vaikuttaa nyt vähän siltä, ettei hän pääse ihan yhtä helpolla kun aikaisemmin. Tämä toteamus herätti pienoisia toiveita.
Radalle päästyään Demoni kumautti sellaisen hirnunnan ilmoille, että aika monen pää kääntyi katsomaan, että mitä tapahtuu. Nyt tuo hevonen näytti siltä miltä ennenkin radalla. Se painoi ohjille suu vaahdossa ja paineli menemään häntä tötteröllä. Näinköhän se tuolla meiningillä jaksaa koko matkaa. Kaksi ensimmäistä kierrosta Demoni oli toisessa parissa ulkona, joskin näin sen painavan ohjille toden teolla ja Anna joutui melkeinpä nojaamaan taakse, jotta jaksoi sitä pidellä. Näytti vähän siltä, että Demoni kyllä hyytyy tuolla menolla tällä viimeisellä kierroksella. Ja sittenpä se tapahtui, Demoni hyppäsi laukalle. Anna onneksi reagoi nopeasti ja sai laukan alas, eikä Demoni hirveästi jäänyt porukasta, se pääsi kolmannelle radalle noin kolmanteen pariin takaisin. Vielä oli noin puoli kierrosta jäljellä ja Anna teki ratkaisunsa, hän ohjasi Demonin neljännelle radalle takasuoran alussa ja laski ohjat. Demoni alkoi kivuta neljättä rataa aina kolmannella johtavan rinnalle ja siitä ohi. Ennen loppukaarretta Anna käänsi Demonin kolmannelle takaisin kolmannelle radalle. Kaarteessa Anna taas vähän jarrutteli menoa ja maalisuoralla laski taas ohjat löysälle ja antoi Demonin määrätä vauhdin.
Ja Demonihan määräsi, se survoi kuin juna eteenpäin. Loppusuora oli hyvin tasaista ja Demoni oli voittokamppailussa toisella radalla juosseen Roxann Snillin kanssa. Maalissa oli niin tasaista, että voittaja oli tarkistettava maalikamerakuvasta. Sanotaanko näin, että aika hiljaisena siinä radan varressa seisoin ja pohdin, että mitähän tässä nyt oikein tapahtui. Miten tuo hevonen jaksoi näin hienosti kaksi raskasta lähtöä ja kaiken lisäksi laukkasikin vielä ja silti oli voittokamppailussa. Käsittämätöntä. Ajatuksissani kuulin taustalta kun ilmoitettiin lähdön voittaja ”Demongrin”. Kävin vähän hitaalla ja kun selvisin ajatuksistani, niin ihmiset taputtelivat selkään ja onnittelivat. Minun teki mieli hihkua ja hyppiä, mutta arvelin ottaa asiallisesti kiitokset vastaan ja rientää voittajaseremoniaan. Hymyilin aika paljon sinne rientäessäni. JES!

01.07.2019 - Demoni 18v. Jestas. Pitkä matka ollaan paholaisen kanssa tultu. Tai, eihän se mikään paholainen ole koskaan ollut. Virkeä vain. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin hyvin kiltti ja kunnioittava ori. En haluaisi tietää millainen on huonommalla luonteella varustettu hevonen yhtä tulisena. Näin iän myötä herra on onneksi rauhoittunut, eikä jaksa ihan joka asiasta tehdä numeroa. Olisikohan tämä rauhallisempi osuus alkanut siinä 16 ikävuoden tienoolla.
18-vuotispäivän kunniaksi lähdimme tänään Demonin kanssa kävelylle metsään. Riimun kanssa ei ihan uskalla lähteä kuitenkaan, joten laitoin suitset päähän ja siihen kestävän pitkähkön narun, ihan varmuuden vuoksi. Ennen kävelylenkkiä harjasin Demonin oikein pitkän kaavan mukaan ja pyörittelin kumisualla vähän lihaksia lämpimäksi. Nykyään Demoni jaksaa seistä käytävällä sen kummempia vouhkaamatta, joten harjaustuokioita voisi kuvailla jopa rennoksi ja mukavaksi, kiireettömäksi. Hiukan vanhaherra meinaisi intoutua kun laitoin suitset päähän, luuli ilmeisesti, että pääsee kunnon lenkille. Muutamaan vuoteen Demoni ei ole päässyt ajo- tai ratsastuslenkeille, sillä sen vasen etunen on hiukan oireillut raskaamman käytön jälkeen. Kuitenkin perus elämisen ja tarhailut se on kestänyt kipuilematta.
Lähdimme kävelylenkille tuttuun metsään, jossa kävimme Demonin kanssa paljon treenailemassa sen kilpailuvuosina. Poikkeuksellisesti nyt kuitenkin vein sen metsäteiltä pois ja suuntasimme metsäpoluille, jonne kärryjen kanssa ei päässyt. Demoni kulki oikein asiallisesti ja rentoutuneesti löysähköllä narulla hiukan takanani, pidin kuitenkin koko ajan hiukan varani, koska Demoni oli kuitenkin yhä pohjimmiltaan kovin tulinen persoona. Demonista ei nuorempanakaan aina tiennyt mitä se keksii. Toisinaan sitä harjaillessa karsinassa se mussutti tyynesti heiniä ja sitä sai rauhassa harjata, kunnes se olevinaan näki jotain kiihdyttävää ja kohta se jo hyppelehti ympäri karsinaa höristen ja pöristen. Siinä sitten mietittiin, että miten karsinasta pääsisi turvallisesti ulos. Tämän olin siis oppinut kantapään kautta, useampaan otteeseen. Ei siis kannattanut antaa ulkokuoren ja iän huijata, vaan kannatti pitää koko ajan sellainen viisas valppaus päällä.
Muutamaan otteeseen Demoni minut säikäytti kun esimerkiksi kompastui johonkin tai nosti päätään äkillisesti ylös. Olin aivan varma, että nyt se lähtee häntäjouhet tulessa viemään minua ympäri metsää, mutta helpotuksekseni olin jokaisella kerralla väärässä. Ehkä Demoni ymmärsi, että tässä iässä tulee käyttäytyä arvolleen sopivasti. Oli niin tai näin, niin lenkki sujui oikein rauhallisissa ja mukavissa merkeissä. Reittimme kulki niityn reunasta, jossa annoin Demonin hetken syödä tuoretta ruohoa. Jatkoimme kulkua niityn reunaa myöten, Demonin välillä haukkaillessa huikopalaa mennessään. Niityn jälkeen käännyimme kotia kohti. Demoni hiukan reipastui, ehkä se tiesi, että lenkin päätteeksi pääsisi omaan tarhaan pitämään yllä naapuruston kuria ja järjestystä tai vähintään tarkkailemaan mitä tallipihassa tapahtuu. Se oli ehdottomasti Demonin lempipuuhaa nykypäivänä, eläkeläisenä.
Pääsimme takaisin tallipihaan, jossa Demoni kajautti ilmoille komean hirnahduksen, johon muutama hevonen vastasikin. Demoni selkeästi ilmoitti, että hän on palannut ja että huomatkaa hänet. Kävin tallissa vaihtamassa Demonille vielä riimun suitsien tilalle ja lähdin riimusta taluttaen viemään sitä omaan tarhaan. Virhe. Olisi pitänyt ajatella, eikä tuudittautua siihen rauhalliseen kävelylenkkitunnelmaan.
Muutaman tarhan päässä tarhannut tallimme yksi oreista hirnahti ja silloin alkoi tapahtua. Demoni vastasi toisen orin hirnahdukseen ja samassa rytäkässä nosti päätään niin ylös, että otteeni riimusta irtosi. Eipä siinä Demoni hirveästi aikaillut kun vapaus koitti, vaan se lähti hirmuisella, toki kovin näyttävällä, ravilla kohti hirnahtanutta Kapu – oria. Itsehän kerkesin näkemään jo kaikki kauhukuvat rikkoutuneista aidoista ja tappelevista oreista, mutta onneksi, luojan kiitos, onneksi Demoni vain meni pullistelemaan Kapun aidan viereen ja ravaili siinä ees taas. Huusin tallityöntekijöitä avuksi ja heidän avullaan saimmekin Demonin kiinni. Napsautin riimunarun riimuun kiinni ja talutin orin omaan tarhaansa jatkamaan pullistelujaan. Kylläpä taas pääsi yllättämään. Ei se ennen noinkaan ole tehnyt.. Olisihan minun pitänyt jo tietää tämän 18 vuoden kokemuksella.

Tekijänoikeudet

Ulkoasu © K.K.
Ulkoasun kuvat © Ravikuva Jean Pierre Belot (CC BY-NC 2.0)
Kaikki muu ellei toisin mainita © Radical Trotters

Virtuaalista / SIM-Game

Tämä on virtuaalinen ravitalli
Virtuaalihevonen, kuvissa esiintyvä hevonen ei liity tällä sivulla oleviin tietoihin