KTK-II
VIR MVA Ch
VSN Champion
Vuoden 2016 Jalostusponi
VRER-POnivalio

Bella Ciao


UUDET SIVUT!!Kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan


Perustiedot


NimiBella Ciao, Bella RekisterinumeroVH15-028-0254
Syntymäaika, ikä05.11.2014, 14v* Rotu, sukupuoliGotlanninruss, tamma
Väri, säkäkorkeusVaaleanrautias, 122cm PainotusRavit
KasvattajaLudmila Hogjefer, Norja
OmistajaSpookiness (VRL-03285),
Radical Trotters
Ennätys, VS 1.45,2aly, 7 307v€ Statistiikka128 11-18-13(-12) (2 0-0-0 evm) (voitto%= 8%, sij%= 32%)
MeriititKantakirjattu toisella palkinnolla (KTK-II)
Champion -arvonimi
Virtuaalinen muotovalio
VSN Champion
VRER-Ponivalio (525p)
Vuoden 2016 Jalostusponi
RuskonKevät 2016 B-Ponineito 2.
* Täytti 4v 06.04.15, oma ikääntyminen

Luonnekuvaus


Yleisesti Bella on oikein reipas ja kiltti pieni ponitamma. Se on oikein energinen ja valmis puuhailemaan kaikenlaista. Bella on erittäin ihmisrakas ja se varmasti pitää ihan jokaisesta ihmisestä. Se nauttii huomiosta ja rapsuttelusta. Huono puoli Bellassa kuitenkin on, että se on hirmuisen säikky. Se säpsähtelee hyvin herkästi asioita, säikkyy yllättäviä tilanteita ja on epäluuloinen uusia asioita kohtaan. Bellan reaktio tällaisiin tilanteisiin on "pakene" tai ainakin "kavahda kauemmaksi", tämän vuoksi Bella ei ole mikään helppo luottoponi, vaikka äärettömän helppo ja kiltti se on muuten.

Hoitaessa Bella on hyvin kiltti. Bella ei potki, pure, lyttää karsinan seinään tai lähde taluttaessa viemään. Bellan kanssa kannattaa kuitenkin aina olla hiukan varpaillaan, siltä varuita että se jotain säikähtää. Bellan kanssa hoitotoimenpiteet sujuvat vaivatta ja se nauttii kaikesta saamastaan huomiosta. Hampaiden raspaus ja kuljetuskoppiin meneminen ei kuitenkaan ole Bellan lempijuttuja ja esim. lastaukseen tamman kanssa on varmuuden vuoksi hyvä varata hiukan ylimääräistä aikaa.

Ajaessa Bella on erittäin energinen ja reipas. Se ei varsinaisesti kuumu, mutta on hyvinkin innoissaan ja saattaa kevyesti painaa ohjille. Kasvattajan sanoin, Bellan ajo-opetus oli kuulemma yhtä tuskaa ja tammaa jännitti todella paljon, mutta nyt kun se on kunnolla totutettu, niin se on erittäin luotettava kärryjen edessä. Bella ei potki, pukittele tai hypi pystyyn kärryjen edessä, mutta säikähtäessään jotain olemattomia mörköjä se saattaa ryöstää, "heittää ympäri" ja hypätä laukalle.

Ratsastaessa Bella on ihan yhtä pirteä kun ajaessakin. Bella osaa perus ratsastusjutut, myös laukan, mutta mitään koulukiemuroita sille ei ole koskaan opetettu. Innostuessaan Bella saattaa pukittaa, muttei missään nimessä sen tarkoituksena ole tiputtaa ratsastajaa selästään, vaan ovat lähinnä ilo- ja innostuspukkeja. Erittäin asiallinen poni ratsastaa, mutta säikyn perusluonteen takia, ei sovellu nuorempien ratsuksi.

Historiaa::
Ostin Bellan Ruotsista toukokuun loppupuolella vuonna 2015. Bella on syntynyt Norjassa syrjäisellä kotitallilla. Se on saanut siellä peruskoulutuksen ja kevyen ajo-opetuksen. Tamma oli kuitenkin niin touhukas, ettei kasvattaja halunnut pitää sitä puskahevosena ja laittoi Bellan myyntiin n. 3-vuotiaana. Bellasta kiinnostuikin sen suvun vuoksi ruotsalainen, raviponeihin painottunut talli. He aloittivat täyspäiväisen treenauksen Bellalla, jotta se saataisiin mahdollisimman nopeasti hyvään kisakuntoon. Bella olikin hyvässä iskussa ja silloiset omistajat olivatkin hyvin toiveikkaita, vaikka samalla hiukan epäileväisiä tamman säikyn luonteen takia. He eivät oikein osanneet suhtautua Bellaan, koska he toivoivat kaikkien hevosiensa olevan varmoja ja tasapainoisia, ilman ns. "muuttuja mahdollisuuksia".
Bella ilmoitettiin kahteen starttiin. Ensimmäinen startti Bellalla sujui kohtuullisesti, joskin ajan perään lisättiin kaksi laukkamerkintää. Maalissa Bella oli seitsemäs, ajalla 2.32,6ly. Toinen startti ei mennyt yhtään silloisen omistajan toivomuksien mukaan. Bella laukkasi starttiin, ja laukkasi sitten vielä myöhemminkin ja tämä toinen laukka meni sitten pitkäksi, joten toisen startin tuloksena sitten HPL. Omistaja ei tämän startin jälkeen halunnut pitää näin epävarmaa ponia tallissaan, joten laittoi sen myyntiin. Huomatessani tamman olevan myynnissä, en tehnyt siitä hetimiten tarjousta, poni kerkesikin hetken olemaan varattuna jo muualle. Tämä kauppa kuitenkin ilmeisimmin peruuntui ja ponin myynti-ilmoitus sattui jälleen kerran silmiini facebook -yhteisössä. Jollain tavalla Bella kiehtoi minua ja olihan se älyttömän söötti. Päätin tehdä tammasta ostotarjouksen, vaikka se ehkä pienoinen riski ehkä olikin. Uskoin kuitenkin, että voisimme päästä Bellan kanssa samalle aaltopituudelle, ymmärtää toinen toistamme ja saada loppujen lopuksi sen juoksunkin jonain päivänä kulkemaan. Plussaahan tietysti oli, että tamma oli valmiiksi jo hyvin kisakireässä kunnossa.


Sukuselvitys


i. Hägjofals Rikke
1.49,9aly, 50 000v€
rt 122cm
EVM
ii. Riktikus GHH
1.59,4aly, 10 100v€
vkk 118cm
EVM
iii. Wega Ull
1.53,7aly, 12 400v€
vkk 126cm
EVM
iie. Stina GHH
2.00,9aly, 9 800v€
rn 119cm
EVM
ie. Hägjofals Gitta
2.04,2aly, 10 288v€
rn 128cm
EVM
iei. Pontus Joorig
1.55,1ly, 29 800v€
rn 121cm
EVM
iee. Dimann Ditta
2.04,8aly, 7 490v€
rt, 124cm
EVM
e. Juglas Champange
2.05,6aly, 18 800v€
rn 122cm
EVM
ei. Karlos Higfirmed
1.52,3aly, 25 500v€
rn 124cm
EVM
eii. Underhide
2.01,1ly, 17 600v€
rn 120cm
EVM
eie. Felissa Åkerdelt
2.33,3ly, 1 300v€
rn 125cm
EVM
ee. Liquor Can Be
2.05,8aly, 9 300v€
rn 118cm
EVM
eei. Bro Jigg
1.58,2aly, 22 790v€
rn 121cm
EVM
eee. Samarian L
2.14,9aly, 4 300v€
rn 125cm
EVM

Bellan suku on täysin ruotsalainen, vaikka tamma onkin syntynyt Norjassa.
i. Hägjofals Rikke on rautias, 122cm korkea, yksi ruotsin tiedetyimmistä b-kategorian raviponioreista. Sen aika on 1.49,9aly ja voittosummaakin on kertynyt lähemmäs 50 000v€. Statistiikka sillä on hyvä, eikä ori ole juurikaan sijoituksien ulkopuolelle jäänyt. "Rigellä" on useita voittoja ja totosijoituksia ruotsalaisista suurkilpailuista ja ori on erittäin ravivarma. Kotimaansa ulkopuolella Rige ei kuitenkaan ole suurkisoissa pärjäillyt, omistajat uskovat sen johtuvan orin kisa/matkaväsymyksestä. Luonteeltaan Rige on kuulemma erittäin kiltti ja yhteistyöhaluinen ori. Se on kuitenkin omistajan sanojen mukaan myös välillä hyvinkin orimainen ja tulinen, varsinkin yleisillä paikoilla Rige haluaa, että hänet huomataan. Varsoja orilla on ruotsinmaalla aikamoinen liuta, jostain ihmeellisestä syystä niitä ei kuitenkaan ole rantautunut suomeen ollenkaan. Orin jälkeläiset ovat olleen hyvinkin asiallisia ja perushyviä juoksijoita. Isänsä saappaisiin niistä ei kukaan ole vielä onnistunut astumaan, mutta potentiaalia kyllä löytyy, eikä yksikään jälkeläinen ole käsityksieni mukaan jäänyt "huonoksi".

e. Juglas Champange on ruunikko 122cm korkea tamma. Luonteeltaan hyvinkin nöyrä, joskin hiukan kipakka ja takapäästään kevyt raviponi. Tamma tosiaan on vähän ätäkkä takapään käyttäjä, niin kiukkuisena kuin iloisenakin. Ilopukkeja näkyi paljon, mutta myös kiukkupotkuja, potkuremmi oli tällä tammalla aina välttämätön ajaessa. Silloin kun tammalla juoksu kulki, niin se tosiaan kulki. Ennätyksekseen tamma on juossut 2.05,6aly, voittosummaa on kertynyt reilu 18 000v€, eikä statistiikkakaan ihan huonolta näytä. Voittoprosentti tammalla on m. 35 ja totoprosentti lähempänä 70. Muutamia piensuurkilpailuvoittoja on tammalle päässyt kertymään. Missään oikeissa suurkilpailuissa tamma ei ole juossut, mutta joitain hiukan rahakkaampia nimikkölähtöjä kyllä. Varsoja tammalla on tällä hetkellä neljä, joista Bella on toiseksi viimeisin. Kaikki varsat ovat starttailleet, ensimmäinen vain muutaman startin, mutta loput sitten hiukan enemmän. Bella taitaa tällä hetkellä olla varsoista menestynein.

ii. Riktikus GHH, valtettavasti nyt jo edesmennyt voikko 118cm korkea ruuna. Ori ruunattiin varhaisessa iässä, sillä se oli melko hankala luonteeltaan, eikä esim. juoksu kulkenut lainkaan örihörhöttelyjen takia. Ruunanakaan ei ollut se kaikista yksinkertaisin tapaus. Muutama vuosi takaperin, ori lähes kirjaimellisesti "potkaisi tyhjää", kun se potkaisi ruokinta-aikaan koipensa karsinan seinästä läpi. Jalka meni niin huonoon kuntoon, että aktiivinen kaveri päätettiin päästään paremmille laitumille. Oriaikana otettiin kuusi pakastetta, joista saatiin aikaiseksi vain kaksi varsaa. Raviponina erittäin lupaava tapaus, mutta uran jäädessä hiukan kesken, ennätykseksi jäi 1.59,4aly, potentiaalia olisi ollut kovempaankin menoon. Voittosummaa kerkesi kartuttaa hiukan reilun 10 000v€ arvosta ja ruunauksen jälkeen voitti monia kovia ikäluokkalähtöjä.

ie. Hägjofals Gitta luonteeltaan, raviponiksi ehkä hiukan liian rauhallisen ja jopa laiskanpulskean luonteen omaava ruunikko, kohtuullisen suuri, 128cm, kokoinen tamma. Seitsemän varsaa maailmalle saattanut, joista vain yhdestä, siitä viimeisestä, tuli menestyksekäs (Hägjofals Rikke), muut varsat vahvasti emänsä luonteen perineitä, joista puuttui sitä potkua. Tämän vuoksi tammalle valittiin viimeisen varsan isäksi liiankin paljon potkua omaavan ruunan pakaste. Raviponina tamma oli hyvin tasainen, kilpauran aikana vain yksi laukka, muuten erittäin tasaista suorittamista. Ennätykseksi tamma sai hyvän 2.04,2aly, voittosummaa reilu 10 000v€. Yksi suurkilpailusijoitus, muuten kerännyt "helppoja voittoja" paikallisraveista.

ei. Karlos Higfirmed on yleisponin virkaa toimittanut ori, joka tosin suurimmalti osin keskittyi raviponeiluun. Tämä ruunikko 124cm korkea ori kävi raviradan lisäksi juoksentelemassa myös estekentillä. Estekentillä ei sen suurempaa menestystä tullut, mutta se olikin orin omistajan tyttärelle vain mukava harrastus. Myös kouluratsastuksen harjoituskisoissa ori on päässyt käymään. Luonteeltaan erittäin asiallinen ja kaikkien käsiteltävissä oleva. Varsoja orilla on todella monia, se on hyvin suosittu siitosori erinomaisen luonteensa ja terveytensä tähden. Varsoja on sekä ratsu- että raviponeina. Orin oma ennätys on mukavat 1.52,3aly ja rahaa se on juossut 25 500v€, parhaimillaan ori oli montéponina ja sieltä saralta suurin osa rahoista on kerätty, muutaman hiukan rahakkaamman lähdön myötä.

ee. Liquor Can Be on tulinen, mutta siitä huolimatta varsin mukavaluonteinen 118cm korkea, ruunikko tamma. Tamma on varsin voitontahtoinen, mutta aina eivät jalat kerinneet juosta samaa tahtia kuin pää olisi vienyt, tamman riesana kilpauralla olivatkin laukat. Tamma kuitenkin juoksi itselleen laukoista huolimatta ihan mukavan ennätyksen 2.05,8aly ja ihan hyvän summan pätäkkää, 9 300v€. Tammalla on allaan todella monia startteja, mutta prosenteilla ei päästä kehuskelemaan. Voittoprosentti on n. 10% ja totoprosentti kolmisenkymmentä. Varsoja tammalla on kolme kappaletta, vain yksi raviponina (Juglas Champange) ja kaksi muuta ruunina jonkunsortin lastenponeina.

iii. Wega Ull oli varsin mukavaluontoinen, kohtelias ori. Ruunattiin melko vanhalla iällä helpomman tarhauksen yms. takia, kaikki varsat ovat saaneet alkunsa ennen ruunausta. Voikko, 126cm korkea russiponi kuoli kolmisen vuotta takaperin vanhuuteen 25-vuotiaana. Jättänyt 36, hyvin vaihtelevanluontoista varsaa, jotka myös vaihtelevasti sijoittuneet useampaan lajiin ja harrastukseen. Raviradoille ei ole periyttänyt yhtään huippuponia. Orin oma ennätys on 1.53,7aly ja voitosummaa reilun 12 000v€:n edestä.

iie. Stina GHH oli alkujaan varsin lupaava ruunikko 119cm korkea raviponitamma. Sillä oli hankala luonne, mutta hankala luonne ei näkynyt laisinkaan radoilla, jossa tamma antoi kaikkensa. Ura kuitenkin loppui oikeastaan ennenkuin kerkesi kunnolla alkaakkaan. Tammalle tuli paha jännevamma etujalkaan, joka ei hoidoista ja tauoista huolimatta koskaan täysin parantunut. Kerkesi juosta nuorena älyttömän hyvän ennätyksen 2.00,9aly ja rahaakin hiukan vajaa 10 000v€, totoprosentti oli 90%, ei mikään turha poni siis. Nykyään siitosponina ja varsoja 7kpl.

iei. Pontus Joorig on ruunikko 121cm korkea ori, orimaisella ja hiukan arvaamattomalla luonteella varustettuna. Autolähtöjä orilla ei pystytty koskaan ajamaan, sillä se ei yksinkertaisesti voinut sietää lähtöautoa. Raviponina sellainen hiukan "perusponia" lahjakkaampi, ennätyksenä 1.55,1ly ja voittosummana reilu 29 000v€. Voittosumma pääsi kasvamaan isoksi muutaman suurlähdön voitojen ja kakkossijojen ansiosta. Siitosorina kyseenalainen, periyttää älyttömän hyvää kilpaponia, mutta lottonumeroiden mukaan myös hyvää/huonoa luonnetta.

iee. Dimann Ditta oli paikallisravien menestyjänä tunnettu 124cm korkea rautias tamma. Kisauran tamma aloitti melko vanhana, mutta oli tasainen suorittaja ja omistajan veljen tytön kesäpäivien harrastusraviponi. Tammalla ei koskaan tähdätty mihinkään isoihin kisoihin, vaan toimi erinomaisena opetusponina ravimaailmaan. Opetusponiksi erinomainen ennätys 2.04,8aly ja reilu 7 000v€ karkkipäivärahaa ohjastajalle. Statistiikkakaan ei ollut hullumpi 60% sijoituksilla. Tammasta jäänyt kaksi varsaa, joista toinen harrasteponina.

eii. Underhide ei ollut mitenkään ultimaattisen hyväaikainen, ruunikko 120cm, ori, mutta sillä oli jostain syystä aina ihan älyttömän hyvä tuuri esim. juoksunkuluissa ja saattoi tällä tuurilla voittaa nopeiden ponien lähdössäkin, jättäen monta nopeampaa ponia taakseen. Orin aika on 2.01,1ly ja voittosumma reilu 17 000v€. Voittosumma pääsi kasvamaan noinkin isoksi, sillä ori on hyvän tuurin ansiosta ollut lähes aina sijoituksilla ja voittanut monta monituista kertaa, isoimpina lähtöinä paikallisravien nimikko- ja loimilähtöjä. Luonteeltaan hyvin tasainen ja rauhallinen ori. Jälkeläisiä viitisenkymmentä.

eie. Felissa Åkerdelt oli pääasiassa yleisponina toiminut ruunikko 125cm korkuinen tamma. Sillä käytiin lähinnä huvikseen ajamassa kolmisenkymmentä lähtöä, joissa tamma menestyi vaihtelevasti. Ennätys ei ollut kovin kummoinen 2.33,3ly ja voittosummaa kertyi 1 300v€. Luonteeltaan tamma oli erittäin kiltti, mutta äärimmäisen itsepäinen ja omanarvontuntoinen. Varsoja tammalla kolme kappaletta, kaksi tammaa ja yksi ori. Tammat ovat lähinnä kotiponeina, eikä niitä ole nähty kisakentillä harjoituskisoja enempää.

eei. Bro Jigg on luonteeltaan erittäin täpäkkä ja tulinen ori. Väritykseltään ruunikko ja 121cm korkea. Tältä orilta ei yritystä koskaan puuttunut ja päättäväisyydellään meni vaikka läpi harmaan kiven. Ennätyksenä raveissa 1.58,2aly ja voittosummaa huikeat 22 000v€. Ori pärjäsi vaihtelevasti normikisoissa, mutta suurkisoissa onni on usein potkaissut ja ori on voittanut muutamia tittelikisoja. Ravien lisäksi oria on voinut nähdä myös maastokisoissa, joissa se on ollut myös omassa sarjassaan hyvin menestyksekäs. Oria on käytetty jalostukseen vähän päälle 25 kertaa, niin ratsu- kuin ravipuolellekkin.

eee. Samarian L oli jo syntyessään hyvin odotettu tamma. Se kasvoi 125cm korkeaksi ruunikoksi tammaksi. Ponilta odotettiin paljon raviradoilla sukunsa takia, hyvin tamma lunastikin odotukset 3-4v ikäluokkalähdöissä, mutta nuoruusaikojen jälkeen tamman meno hyytyi, eikä lähtenyt enää uuteen nousuun. Ennätykseksi jäi kolmivuotiskauden lopussa juostu 2.14,9aly ja voittosummaa kertyi koko uralta 4 300v€, nekin oikeastaan 3-4v kaudelta. Luonteeltaan tamma oli hyvin nöyrä, ehkä hiukan ujokin, mutta äärimmäisen tasapainoinen ja luotettava.

Jälkeläiset


Syntymäpäivä Varsa Isä Omistaja Menestys
30.09.2015 t. Bellatrix RC Karma Bay Radical Trotters 1.46,5aly, 4 580v€, KTK-III, Narrilaivan Poniruhtinatar '16
20.12.2015 o. Hevioso RC Headline Radical Trotters 1.50,2aly, 4 595v€ , KTK-III, MiniOlympia ´16
16.02.2016 t. Radical Belladonna Åbackas Kobalt Ponitalli Da Capo 1.55,5aly, 3 340v€, KTK-III, Narrilaivan Mini B-Sprintteri 2016 2.
22.04.2016 t. Bellaire RC Stens Bravo Radical Trotters 1.53,2aly, 4 103v€, KTK-III, Millenium Muistoajo 2018

Kilpailukalenteri


Meriitit::
KTK-II 09/2015
Champion 01/2016
Virtuaalinen muotovalio 01/2016
VSN Champion 08/2016
VRER-Ponivalio (525p)

Vuoden 2016 Jalostusponi VRER:n Ravigaalassa

Stens Snurra Muistoajon neljäs Aken Ravitallilla 29.03.2016
RuskonKevät 2016 B-Ponineito karsintalähdön voittaja Ruskoliljassa 20.04.2016
RuskonKevät 2016 B-Ponineito finaalilähdön toinen Ruskoliljassa 20.04.2016
B-poni Maraton -karsintalähdön kolmas Korven Raviradalla 16.08.2016
Narrilaivan Jääruhtinatar neljäs Narrilaivassa 28.02.2018
Master Division 03/18 -karsintalähdön kolmas Duán Stablessa 20.03.2018
Master Division 08/18 -karsintalähdön toinen Guest Trottersissa 10.08.2018
Master Division 10/18 -karsintalähdön neljäs Guest Trottersissa 10.10.2018


Ennätykset::
1600m: 1.45,6ly | 1.45,2aly | 2.15,5mly | 1.55,4maly
2100m: 1.54,3ake

Voittosumma:: 7 307v€
Statistiikka:: 128 11-18-13(-12)
VRKK-pisteet:: 0p
Muut voitetut palkinnot::
-
5-vuotiskausi
02.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m. enn. 2.15,1-2.25,0) - 2/6, 2.22,6ly, 75v€
04.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m) - 4/12, 2.26,6aly, 40v€
08.06.2015 - Rattonen - VILLIT (Ryh 1600m) - HML
08.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m. enn. 2.15,1-2.25,0) - 3/6, 2.19,6ly, 45v€
09.06.2015 - Forxhillin Kartano - VILLIT (Ryh 1600m. B-ponit avoin.) - 2/10, 2.21,3aly, 162v€
11.06.2015 - VRKK - VRKK (Ryh 1600m) - 1/5, 2.22,6alyxx, 250v€
15.06.2015 - Kerystonin kartano - VILLIT (Ryh 1600m. enn. yli 2.10,0) - 1/11, 2.21,6aly, 100v€
15.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m. enn. 2.15,1-2.25,0) - 1/6, 2.19,3ly, 150v€
17.06.2015 - Rattonen - VILLIT (Tas 1600m. B-ponit avoin.) - 7/16, 2.12,2ly
22.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m. B-ponit) - 5/11, 2.18,2aly, 20v€
22.06.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 2100m. enn yli 2.10,0) - 6/7, 2.34,0ake
22.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m. enn. 2.15,1-2.25,0) - 5/6, 2.22,5lyx
23.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m. B-ponit) - 5/10, 2.24,4aly, 20v€
24.06.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m. B-ponit) - 5/11, 2.19,2aly, 20v€
29.06.2015 - Ravirata Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m. enn. 2.15,1-2.25,0) - 5/6, 2.23,3lyx
30.06.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 2100m. enn yli 2.10,0) - 1/9, 2.25,9ake, 100v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 16 4-2-1(-1), Ennätykset: 2.12,2ly, 2.29,5ake, Voittosumma: 982v€
6-vuotiskausi
02.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Tas 1609m) - 8/11, 2.15,3ly
08.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Tas 1609m) - 3/11, 2.12,1ly, 45v€
13.07.2015 - Duán Stable - VILLIT (Tas 1600m) - 2/13, 2.36,5aly, 125v€
15.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Tas 1609m) - 9/11, 2.15,3ly
22.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Tas 1609m) - 9/11, 2.14,2lyxx
29.07.2015 - Ravirata Bulevardi - VRER (Tas 1609m) - 5/11, 2.13,5ly, 15v€
30.07.2015 - Pompeji - VRER (Ryh 1600m) - HML
02.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 7/12, 2.10,4aly
02.08.2015 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m) - 7/11, 2.17,5ly
05.08.2015 - Ravitalli Rattonen - VILLIT (Tas 1600m) - 1/14 2.20,3ly, 200v€
06.08.2015 - Duán Stable - VILLIT (Tas 1600m) - 11/16 2.14,6ly
08.08.2015 - Ravitalli Rattonen - VILLIT (Tas 1600m) - 2/12, 2.08,2lyxx, 150v€
08.08.2015 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m) - 4/11, 2.14,4ly, 40v€
12.08.2015 - Duán Stable - VRER (Tas 1600m) - HLL
13.08.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1600m) - 3/10, 2.11,5alyx, 72v€
15.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 2/11 2.11,4aly, 200v€
15.08.2015 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m) - 8/11, 2.16,5ly
17.08.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m) - 2/9, 2.10,3alyx, 125v€
20.08.2015 - Skyforge - VRER (Tas 1600m) - HML
22.08.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1600m) - 6/12, 2,12,4aly
22.08.2015 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m) - 7/11, 2.16,5lyx
24.08.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1600m) - 2/11, 2.09,3alyx, 108v€
27.08.2015 - Loimulehto - VILLIT (Tas 1600m) - 5/16, 2.18,4ly, 20v€
27.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 3/10, 2.06,4alyx, 60v€
28.08.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1600m) - 2/12 2.00,1alyx (liikaa parannusta), 100v€
28.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m.) - 4/10, 2.05,4aly, 40v€
29.08.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 1/10, 2.04,3aly, 220v€
29.08.2015 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m) - 5/11, 2.16,1ly, 20v€

Yhteenveto:: Statistiikka: 28 2-6-3(-2), Ennätykset: 2.04,3aly, 2.08,2ly Voittosumma: 1 530v€

7-vuotiskausi
02.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 1609m) - 3/16, 2.06,4ly, 50v€
02.09.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1600m. Monté) - 5/7, 2.13,4maly, 22v€
03.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 1609m) - 7/16, 2.03,5ly
04.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Tas 1609m) - 7/16, 2.04,5ly
05.09.2015 - Duán Stable - VRER (Tas 1600m) - 6/11, 2.00,2ly, 10v€
07.09.2015 - Duán Stable - VRER (Tas 1600m) - 4/11, 1.57,5ly, 40v€
08.09.2015 - Savitaival - VRER (Ryh 1609m. Monté) - HLL
10.09.2015 - De Pacers - VILLIT (Tas 1600m) - 16/16, 2.13,5ly
11.09.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1600m. Monté) - 3/10, 2.03,8maly, 88v€
12.09.2015 - De Pacers - VILLIT (Ryh 1600m) - 7/10, 1.59,5aly
15.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 3/12, 1.58,4aly, 45v€
16.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 3/7, 2.10,3maly, 60v€
17.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 2/12, 2.00,2aly, 70v€
18.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 3/7, 2.10,3maly, 60v€
19.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 4/12, 2.00,3aly, 30v€
20.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 2/7, 2.10,4maly, 130v€
21.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 10/12, 2.02,2aly
22.09.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m. Monté) - 4/7, 2.10,6maly, 35v€
24.09.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1600m) - 2/12, 1.53,3aly, 100v€
26.09.2015 - Pompeji - VRER (Tas 1600m) - 8/8, 2.11,6ly
29.09.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Ryh 1600m) - 9/12, 1.59,2aly

Yhteenveto:: Statistiikka: 21 0-3-5(-3), Ennätykset: 1.57,5ly, 1.53,3aly, 2.03,8maly Voittosumma: 740v€

8-vuotiskausi
05.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 1/11, 1.53,2alyx, 160v€
06.10.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1600m) - HPL
07.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 9/11, 1.54,6aly
07.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1100m) - 3/10, 1.58,1ly, 200v€
08.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1100m) - 10/16, 1.59,2ly
09.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1100m) - 2/16, 1.43,3lyx (epäreal.), 300v€
09.10.2015 - Ice Racing - VILLIT (Tas 1600m. Pony Cup) - HPL
09.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 6/11, 1.53,0aly, 5v€
10.10.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Tas 1100m) - 11/16, 1.48,1ly
11.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 10/11, 1.54,5aly
12.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1600m) - HML
16.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1600m) - HYL
17.10.2015 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 1600m) - 6/7, 1.56,4alyxx
19.10.2015 - Savitaival - VILLIT (Ryh 1609m) - 4/10, 1.53,1aly, 45v€
20.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1600m) - 1/6, 1.53,5lyxx, 500v€
24.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1600m) - HYL
25.10.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1600m) - 7/14, 1.47,8ly, 10v€
27.10.2015 - Snilli Trotters - VILLIT (Tas 1600m) - 1/16, 1.49,2ly, 150v€
28.10.2015 - VRKK - VRKK (Tas 1600m) - 4/6, 1.58,2lyx,
28.10.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1600m) - 2/11, 1.45,2aly, 50v€
31.10.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1600m. Narrilaivan Poniruhtinatar 2015) - 12/15, 1.57,3lyxx

Yhteenveto:: Statistiikka: 21 3-2-1-(2), Ennätykset: 1.47,8ly, 1.45,2aly Voittosumma: 1 420v€

9-vuotiskausi
08.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1600m) - 9/12, 1.46,0alyx
14.11.2015 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 1100m) - 11/13, 2.21,5ly
15.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1600m) - 14/16, 1.47,0ly
21.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1100m) - 6/15, 1.49,3ly, 20v€
22.11.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1600m) - 5/16, 1.49,1ly, 20v€
23.11.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Tas 1600m) - 10/15, 1.58,5ly
27.11.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1600m. Monté) - 10/12, 1.55,4maly
30.11.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Tas 1600m) - 2/10, 1.56,2lyxx, 350v€
02.12.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1600m) - 2/11 1.43,7alyx (epäreal.), 120v€
06.12.2015 - Aken Ravitalli - VRER (Tas 1600m, monté. B-ponien montémestaruus 2015) - 13/16, 2.15,5mly
08.12.2015 - Kerystonin Kartano - VILLIT (Ryh 1600m) - 7/10, 1.51,3aly
11.12.2015 - Kerystonin Kartano - VRER (Ryh 1600m) - 9/10, 1.53,4aly
13.12.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1600m) - 6/13, 1.46,3ly, 60v€
18.12.2015 - Aken Ravitalli - VILLIT (Tas 1600m. Aken ravitallin Synttäriajo 2015) - HML
19.11.2015 - Salta - VRER (Tas 1100m) - 10/12, 1.50,3ly
20.12.2015 - Narrilaiva - VRER (Tas 1600m) - 11/12, 1.50,0lyx
23.12.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1600m) - HLL
27.12.2015 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1600m) - 5/13, 1.45,6ly, 60v€
Yhteenveto:: Statistiikka: 18 0-2-0-(0), Ennätykset: 1.45,6ly, 1.46,0aly, 2.15,5mly, 1.55,4maly Voittosumma: 630v€

10-vuotiskausi
09.01.2016 - Loimulehto - VILLIT (Tas 1600m) - 10/14, 2.13,3lyxx
14.01.2016 - Bulevardi - VILLIT (Tas 1609m. Bulevardin 200. ravit b-ponilähtö -karsinta) - 11/14, 1.55,2lyxx
16.01.2016 - Loimulehto - VILLIT (Tas 1600m) - 3/9, 1.42,5ly (epäreal.), 100v€
29.02.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1600m. Narrilaivan Jääruhtinatar 2016) - 8/16, 1.56,0lyx, 50v€
Yhteenveto:: Statistiikka: 4 0-0-1-(0), Ennätykset: 1.55,2ly Voittosumma: 150v€

11-vuotiskausi
29.03.2016 - Aken Ravitalli - VILLIT (Tas 1600m. Stens Snurra Muistoajo) - 4/15, 1.55,2ly, 200v€
09.04.2016 - Snilli Trotters - VRER (Tas 1600m) - 2/16, 1.43,3ly (epäreal), 100v€
20.04.2016 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 2100m. RuskonKevät 2016 B-ponineito -karsinta) - 1/10, 1.50,2alyx, 60v€ -> Finaaliin
20.04.2016 - Ruskolilja - VILLIT (Ryh 2100m. RuskonKevät 2016 B-ponineito -finaali) - 2/12, 1.49,2aly, 200v€
30.06.2016 - Narrilaiva - VILLIT (Tas 1600m. Narrilaivan Poniruhtinatar- lähtö) - HLL
Yhteenveto:: Statistiikka: 5 1-2-0-(1), Ennätykset: 1.55,2ly, 1.49,2aly Voittosumma: 560v€

12-vuotiskausi
16.08.2016 - Korven Ravirata - VILLIT (Ryh 1600m. B-Poni Maraton -karsinta) - 3/9, 1.45,4aly, 300v€ ->Finaaliin!
16.08.2016 - Korven Ravirata - VILLIT (Ryh 2100m. B-Poni Maraton -finaali) - 9/12, 2.17,2akexx
18.09.2016 - Ravitalli Solv - VRER (Ryh 1609m) - HYL
Yhteenveto:: Statistiikka: 3 0-0-1-(0), Ennätykset: 1.45,4aly, 2.17,2ake Voittosumma: 300v€

14-vuotiskausi
29.09.2017 - Radical Trotters - VILLIT (Ryh 1600m.) - 4/11, 1.46,2aly, 35v€
Yhteenveto:: Statistiikka: 1 0-0-0-(1), Ennätykset: 1.46,2aly Voittosumma: 35v€

15-vuotiskausi
10.02.2018 - Ponidivarit - VILLIT (Ryh 2100m. Diamond-division -karsinta) - 8/12, 2.00,1alyxx
28.02.2018 - Narrilaiva - VILLIT (Ryh 1600m. Narrilaivan Jääruhtinatar) - 4/11, 1.49,3aly, 120v€
20.03.2018 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 2100m. Master Division -karsinta) - 3/9, 1.54,3akex, 120v€
29.03.2018 - Aken Ravitall - VILLIT (Tas 1600m. Stens Snurra Muistoajo) - 14/16, 1.51,6ly
30.03.2018 - Duán Stable - VILLIT (Ryh 2100m. Master Division -finaali) - HLL

Yhteenveto:: Statistiikka: 5 0-0-1-(1), Ennätykset: 1.51,6ly, 1.49,3aly, 1.54,3ake Voittosumma: 240v€

16-vuotiskausi
10.08.2018 - Guest Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Master Division -karsinta) - 2/9, 2.00,4ake, 250v€
30.08.2018 - Guest Trotters - VILLIT (Ryh 2100m. Master Division -finaali) - 9/10, 1.55,4akex
29.09.2018 - Radical Trotters - VILLIT (Ryh 1600m) - 1/9, 1.45,7alyxx, 400v€
10.10.2018 - Guest Trotters - VILLIT (Ryh 1600m. Master Division -karsinta) - 4/12, 1.56,2aly, 60v€
30.10.2018 - Guest Trotters - VILLIT (Ryh 1600m. Master Division -finaali) - 8/11, 1.54,5alyxx
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?
00.03.2016 - Paikka - VILLIT (Ryh/tas 2100m) - ?/?

Yhteenveto:: Statistiikka: 5 1-1-0-(1) Ennätykset: 1.45,7aly, 1.55,4ake Voittosumma: 710v€


Näyttelyt ja Match showt
29.07.2015 - Elfengård - NJ (Gotlanninrussponitammat) - 10/12 Tuomari: Kerppa
01.09.2015 - Ratsutila Gateway - NJ (Muut ponirodut, tammat) - 7/8 sertin arvoinen, Tuomari: Vibaja
05.09.2015 - Yentel Ponies - NJ (Gotlanninrusstammat) - LKV3/12, irtoSERT Tuomari: Jannica pt: Kerppa
13.09.2015 - Cresendo - NJ (Gotlanninruss-tammat) - LVK2/5, irtoSERT Tuomari/PT: Vibaja
29.09.2015 - Yksityistalli Élan - NJ (Ponitammat) - 7/20, sertin arvoinen Tuomari: Welby
16.11.2015 - Adina - NJ (Gotlanninruss tammat) - LKV1/5, BIS2, MVA-SERT Tuomari/PT: Jannica
26.11.2015 - Yentel ponies - NJ (Russ-t) - LKV3/8, irtoSERT Tuomari/PT: Jannica
15.12.2015 - Cresendo - NJ (Gotlanninruss-tammat) - LVK1/7, BIS4, MVA-SERT Tuomari: Jannica PT: Welby

11.08.2015 - Miseryn Ravitalli - VSN (Gotlanninrussravurit) - 4/8 (3½+4+3½+4+3½+3½+3½+3+4+3½ = 36p) RCH Tuomari: taffel
18.10.2015 - Nidavellir - VSN (Ponit) - 7/12 (3½+4+3½+4+3½+3½+3½+3+4+3½ = 36p) Tuomari: taffel
30.11.2015 - Cresendo - VSN (Russtammat) - 2/6 (3½+4+3½+4+3½+3½+3½+3+4+3½ = 36p) RCH Tuomari: taffel
08.03.2016 - Cresendo - VSN (Gotlanninruss-tammat) - 1/10 (3½-4½-4½-4-3½-4-4-3-4-3½=38,5p), SW3 Tuomari: dookie
20.08.2016 - Adina - VSN (Russ tammat) - 1/8, SW5 (3½-4½-4½-4-3½-4-4-3-4-3½=38,5p) Tuomari: dookie
17.04.2018 - Adina - VSN (Russitammat) - 1/4 (3,5-4-4-4-4-3,5-3,5-3,5-4-4=38p) CH Tuomari: Milja H

20.09.2015 - Kantakirjaustilaisuus - 17 + 20 + 18 + 18 = 73p. KTK-II

Päiväkirja

Tänään minun olisi määrä käydä kevyellä lenkillä gotlanninrusstamma Bellan kanssa. Hain ponin tarhasta ja talutin sen valjastuspaikalle. Harjasin Bellan huolellisesti läpi, ja heitin aiemmin paikalle tuomani silat sen selkään. Kiristin vyön ja kiinnitin häntäremmin ja rintaremmin. Nostin kärryt paikoilleen pikalukollisiin siloihin ja kiinnitin rintaremmin päät aisoihin. Päävehkeetkin sujahtivat Bellan päälle yhdessä hujauksessa.
Hyppäsin ponin kärryille ja ohjasin sen kohti metsäteitä. Aluksi Bella sai kävellä jonkin aikaa, olihan tämän tarkoitus olla vain rauhallinen palauttelulenkki. Bella katseli tarkkaavaisena ympärilleen ja puhahteli välillä nähdessään jonkin vihreän miehen pusikon perukoilla. Välillä kannustin tamman hölkkään, mutta emme ravanneet kovin pitkiä pätkiä kerrallaan. Pituutta rauhalliselle lenkille kertyi noin seitsemän kilometriä, ja sen jälkeen ohjasin Bellan takaisin valjastuspaikalle. Purin valjaat pois kevyesti hionneen ponin päältä, harjasin rautiaan karvapeitteen taas puhtaaksi ja heitin päälle fleeceloimen. Päivä oli suhteellisen lämmin, joten Bella sai vielä melassivedet juotuaan mennä takaisin ulkoilmaan.
Merkintä © VRL-13703

Tekijänoikeudet

Ulkoasu © K.K.
Ulkoasun kuvat © Ravikuva Jean Pierre Belot (CC BY-NC 2.0)
Kaikki muu ellei toisin mainita © Radical Trotters

Virtuaalista / SIM-Game

Tämä on virtuaalinen ravitalli
Virtuaalihevonen, kuvissa esiintyvä hevonen ei liity tällä sivulla oleviin tietoihin